Цікава та корисна інформація

На Всесвітньому конкурсі у США обрали найбридкішого собаку світу

Хто сказав, що на виставках собак слід обирати лише найкрасивіших, наймиліших та породистих чотирилапих? Собаки, чий зовнішній вигляд, м’яко кажучи, не зовсім привабливий, теж мають право на титули і призи.

23 червня в американському місті Петалума штату Калфіорнія пройшов щорічний Міжнародний конкурс собак під назвою “Найпотворніший собака в світі” (“World’s Ugliest Dog Contest”). Цьогоріч це були ювілейні, 30-ті змагання собак за звання найбридкіших у світі.

У конкурсі взяло участь аж 14 претендентів з різних куточків світу. Собаки найрізноманітніших пород, розмірів та кольору шерсті змагалися між собою у своїй “антикрасі” за титул найпотворнішого собаки світу 2018 року.

Переможцем цьогорічного конкурсу став дев’ятирічний англійський бульдог Жа-Жа. У собаки настільки довжелезний язик, що він практично торкається ним до підлоги. Але саме така особливість і дозволила бульдогу отримати симпатію (чи антипатію?) усіх суддів в конкурсі та здобути заповітний титул.

Власником собаки є Меган Брінард з Аноки, штат Міннесота (США). Як зізналася жінка, на конкурс у Каліфорнію їй довелося їхати машиною понад 30 годин. Однак, Меган зауважує, що це було того варте. До слова, господиня переможця отримала грошовий приз у розмірі 1,5 тис. доларів.

Читайте також: ТОП-10 НАЙРОЗУМНІШИХ ПОРІД СОБАК

Окрім переможця Жа-Жа, на цьогорічному конкурсі тріумфували і інші собаки, зокрема Ті Ті, представник китайської хохлатої та пекінес Дикий Танг.

На заході також була присутня і минулорічна переможниця конкурсу найбридкіших – неаполітанський мастиф Марта.

Абсолютним рекордсменом конкурсу наразі залишається собака по кличці Сем, що відноситься до породи китайських чубатих собак. Сем вигравав конкурс тричі підряд у 2003, 2004 та 2005 роках.

Читайте також: ТОП-10 СВІТЛИН ІЗ ВСЕСВІТНЬОГО ФОТОКОНКУРСУ СОБАК 2018 РОКУ

Щорічний захід має на меті заохочувати людей брати бездомних тварин з притулків. Декілька років подію навіть транслювали на телебаченні в окремому шоу на телеканалі Animal Planet. Як зауважила прес-секретар конкурсу Кріста Гентрі, змагання “Найпотворніший собака в світі”  – це “веселий і жартівливий спосіб показати, що всі тварини заслуговують на безпечний і люблячий дім”.

Читайте також: ТОП-10 НАЙКРАСИВІШИХ ПОРІД СОБАК

Можна поділитись з друзями:


Читайте також