Цікава та корисна інформація

Топ-10 найменших країн світу: населення із 30 осіб та лише один супермаркет

найменші країни світу

В світі більше 200 країн і про кожну з них ви точно чули хоча б раз. Італія, Мексика чи Єгипет – такими назвами не здивуєш нікого. Однак, чи знали ви, що на нашій планеті компактно розташовані і такі маленькі держави, населення яких складає всього лише декілька сімей, а площа може бути меншою за ваше місто?

Пропонуємо вам топ-10 найменших країн світу, які реально існують і вражають своїми розмірами.

1. Палау

  • Площа: 459 км²
  • Населення: близько 21 тис. осіб

Республіка Палау

Республіка Палау – це острівна держава, до складу якої входить близько 200 островів, але лише вісім із них заселені постійними мешканцями. В її дощових лісах живе багато унікальних рослин та птахів, а в територіальних водах плаває 130 видів акул, занесених в Червону книгу.

Найвідомішим місцем в країні вважається Озеро Медуз на острові Ейл-Малк. Озеро відоме завдяки популяції двох видів медуз, які через відсутність природніх ворогів розмножились до 2 млн осіб. Окрім того, у них відсутні отруйні жала, що приваблює туристів.

2. Ніуе

  • Площа: 261 км²
  • Населення: 1 200 осіб

Ніуе – карликова держава

Ніуе – це маленька карликова держава в океані, однак, незважаючи на красиві пейзажі, туризм там слабо розвинений. Крім цього, країна залежна від фінансової допомоги іноземних країн, особливо від Нової Зеландії.

Єдина на Ніуе автомобільна дорога оперізує острів по колу. В країні зовсім немає міст, однак є 14 сіл. Столиця Ніуе являє собою маленьке село з населенням менше 600 осіб, зате на острові є власний аеропорт і справжній супермаркет, до речі, єдиний у всій країні

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Дітей слід вчити не ЩО думати, а ЯК думати»

Річард Докінз

Чи знали Ви, що...

Стріла, випущена з середньовічного лука, пролітала на відстань понад 300 метрів – це довжина двох футбольних полів

Подорожі

Карантин


Читайте також