Цікава та корисна інформація

Топ-10 найбільш барвистих міст у світі

Топ-10 найбільш барвистих міст у світі

Втомилися від сірих багатоповерхівок та безбарвних вулиць свого міста? Насправді, місто не обов’язково повинне бути таким сірим та нецікавим. Адже що визначає красу міста? Ландшафт, архітектурний стиль, чистота, спокій, люди, інфраструктура? Так, все це вносить свою лепту в благоустрій. Але кольори також відіграють важливу роль у створенні для міста виняткової краси.

І на підтвердження цього, представляємо топ-10 найбільш барвистих міст у світі: тут будинки тішать око всіма барвами веселки, а життя в такому місті точно перетворюється на яскраве свято.

10. Чінкве-Терре, Італія

Топ-10 найбільш барвистих міст у світі

П’ять невеличких рибацьких селищ, які об’єднані в одну адміністративну одиницю – Чінке-Терре зачаровують туристів з усього світу. Назва Чінкве-Терре з італійської так і перекладається – “п’ять земель”. Кольорові будиночки, що туляться одне до одного, розташовані на мальовничому пагорбі посеред моря – здається, це не реальність, а кадри з чарівного фільму.

9. Шефшауен, Марокко

Топ-10 найбільш барвистих міст у світі

Шефшауен, що у Марокко, ще називають “синім містом”. Тут і справді все довколо синє та голубе – будинки, стіни, дахи, сходи і навіть доріжки. Це живописне містечко розташоване на північному заході Марокко і вже давно користується шаленою популярністю серед туристів.

Читайте також: РЕЙТИНГ НАЙДОРОЖЧИХ ДЛЯ ЖИТТЯ МІСТ СВІТУ

8. Гуанахуато, Мексика

Топ-10 найбільш барвистих міст у світі

Одне з найкрасивіших міст Мексики – Гуанахуато входить до Світової спадщини ЮНЕСКО, і не дарма. Тут, посеред гір, як гриби після дощу, “повискакували” різнокольорові будиночки, які своїм виглядом ніби намагаються компенсувати досить непривабливу назву міста, що в перекладі означає “жаб’яче місце”.

7. Бо-Каап, Кейптаун, Південна Африка

Топ-10 найбільш барвистих міст у світі

В одному з найбільших міст ПАР – Кейптауні, розташоване дуже незвичайне і цікаве поселення Бо-Каап. Раніше цей район був населений переважно переселенцями з Південно-Східної Азії – малайцями та індонезійцями. А оскільки, після змішування різних рас, район стали називати “кольоровим”, то і жителі Бо-Каап, недовго думаючи, зробили це місто по-справжньому кольоровим.

Читайте також: ТОП-10 НАЙМЕНШИХ КРАЇН СВІТУ: НАСЕЛЕННЯ ІЗ 30 ОСІБ ТА ЛИШЕ ОДИН СУПЕРМАРКЕТ

6. Ла Бока, Буенос-Айрес, Аргентина

Топ-10 найбільш барвистих міст у світі

Ла-Бока – район в столиці Аргентини Буенос-Айресі. Яскравого вигляду цьому місту надали ще в XIX ст. іммігранти з Італії, переважно з Генуї, які фарбували свої будинки різними фарбами, бо часто бідним переселенцям не вистачало одного кольору на весь будинок. Згодом різнокольоровість Ла Боки перетворилася на традицію, а фарби стали більш яскравими і різноманітними.

5. Познань, Польща

Познань, Польща

Познань – давнє місто, засноване ще у VIII ст. в центральній частині західної Польщі. Тут, на центральній площі міста – площі Ринок, яка була традиційною для всіх середньовічних міст із магдебурзьким правом, розташувалися по квадрату різнокольорові вузенькі п’ятиповерхові будиночки ХІІІ-XVII ст., які сьогодні стали візитною карточкою міста.

4. Львів, Україна

Топ-10 найбільш барвистих міст у світі

Львів – давнє та велике місто, яке вважається столицею Галичини та центром Західної України. В самому серці Львова знаходиться знаменита Площа Ринок – квадрат середньовічних різнокольорових будиночків з фонтанами, вузенькими вуличками та ратушею. До речі, у 2016 році Львів під № 5 ввійшов до топ-10 місць, котрі, за версією видавництва “Lonely Planet”, варто відвідати в Європі.

3. Санторіні, Греція

Топ-10 найбільш барвистих міст у світі

Санторіні – це невелика група островів вулканічного походження у вигляді кільця в Егейському морі. Тут, на здавалося б сірих та непримітних скелях, розташувалися білосніжні будиночки з синіми дахами, що так характерні для Греції. А ще барв цьому місцю додають квіти, неосяжне море та вузенькі, вимощені бруківкою вулички.

Читайте також: ТОП-10 НАЙКРАЩИХ ПЛЯЖІВ СВІТУ

2. Нугавн, Копенгаген, Данія

Топ-10 найбільш барвистих міст у світі

Нугавн – один з найвідоміших та найекзотичніших районів Копенгагена. Протягом віків він служив місцем проживання моряків, які поверталися з далеких морських мандрівок та походів. Через місто проходить канал, вздовж якого тягнуться різнокольорові фасади старих будівель (в одному з них, до речі, жив знаменитий казкар Ганс Христіан Андерсен). Стіни каналу одночасно є й причалом, де швартуються парусно-моторні шхуни рибалок.

1. Мурано, Італія

Топ-10 найбільш барвистих міст у світі

Острів Мурано в Італії часто ще називають “малою Венецією”. Тут через дефіцит суші будинки прибудовано щільно один до одного, а кожен фасад має свій особливий колір, через що лінія будівель виглядає як строката стрічка, що в’ється вздовж каналу, по якому пливуть гондоли та річкові трамваї. Цікаво, що для того, аби змінити колір фасаду свого будинку, місцевим мешканцям необхідно отримати спеціальний дозвіл у мерії.

А яких фарб ви б додали своєму місту? 😉

Читайте також: ТОП-10 НАЙЧИСТІШИХ МІСТ СВІТУ

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«“Проблема не в тому, що ми не можемо забезпечити бідних, а в тому, що ми не можемо задовольнити запити багатих”»

Жак Фреско

Чи знали Ви, що...

Коштом життя: Топ 5 небезпечних звичок на кухні

Подорожі

Карантин


Читайте також