Цікава та корисна інформація

Топ-10 найпопулярніших весільних квітів у світі

Топ-10 найпопулярніших весільних квітів у світі

Букет нареченої, бутоньєрки, квіткові композиції для оздоблення залу та квіткова арка для церемонії вінчання – все це ті елементи, які додають найщасливішому дню у житті справжньої краси, романтики та елегантності. Саме тому до вибору квітів на весілля слід ставитися відповідально та уважно.

Весільні квіти здатні не лише прикрасити свято, а й зробити його унікальним, надати шарму і гармонії. Слід також не забувати, що етика поєднання квітів дуже тонка – кожна квітка має свій символ, наприклад любов, віру, чистоту та силу відносин. Тому поєднювати їх слід розумно, мотивуючись відчуттям краси та знанням цих символів.

Ось список із 10 найпопулярніших весільних квітів, якими оздоблюють своє свято наречені з усього світу.

10. Фрезія

фрезія на весілля

Білосніжною фрезією доповнюють весільний букет нареченої, або з складають його виключно із цієї квітки. Вона має напрочуд приємний аромат, а її білосніжний колір символізує чистоту, добро і щастя.

9. Чина запашна, або горошок душистий

весільні квіти

Романтичні квітки горошку душистого відомі своїм унікальним та неповторним ароматом. Ці квіти доступні у різних кольорах – від білого та пастельно рожевого до коралового, фуксії та фіолетового. Найкраще ці квіти виглядатимуть для букетів подружок нареченої чи в композиції для оздоблення залу. Символізує така квітка задоволення та радість.

8. Стефанотіс

весільні квіти

Стефанотіс, або, як його ще називають, жасмин Мадагаскару відомий своїм чудовим ароматом та ніжним і витонченим виглядом. Зазвичай ці білосніжні дрібні квіточки використовують у композиції з іншими квітами для букетів нареченої та її подруг, для оздоблення столів у залі або ж як елемент декору зачіски нареченої. Символізує стефанотіс подружнє щастя.

7. Анемони

квіти на весілля

Ці квіти бувають багатьох відтінків рожевого, білого, помаранчевого тощо. Вони невеликі за розмірами, але багаті своїми пелюстками. Символізує анемон “яскравий шарм”, іншими словами, ця квітка підкреслює і ніби промовляє за вас, що “ви дуже привабливі”.

6. Півонія

квіти на весілля

Ці квіти просто втілення краси та ніжності весільного дня. Пишні та різнокольорові квіти – від білого та блідо-рожевого до насиченого червоного та жовтого широко використовуються в весільних букетах та прикрасах. Це також квітковий символ Китаю та державна квітка штату Індіани. Півонія символізує щастя та щасливий шлюб.

Читайте також: ТУФЛІ, ЯКІ НЕ ВІДРІЗНИТИ ВІД ДЕСЕРТІВ: НОВИЙ ТРЕНД У СВІТІ МОДИ

5. Гортензія

Топ-10 найпопулярніших весільних квітів у світі

Ніжна та витончена гортензія може стати як доповненням, так і самостійним букетом для нареченої або ж прикрасити зал чи квіткову арку. Ці квіти представлені в білому, зеленому, рожевому та синьому кольорах та вказують на те, що ваші серця б’ються в унісон.

4. Конвалія

Конвалія на весіллі

Ця ніжна та ароматна квітка широко використовується для весільних букетів та прикрас. У поєднанні з іншими квітами можна створити з конвалії витончений та елегантний букет. Конвалія – символ весни, а також щастя, вірності та солодкого життя. До речі, саме букети з конвалій мали на своєму весіллі принцеса Діана та герцогиня Кембриджська Кейт Міддлтон.

3. Зантедехія ефіопська (Калла)

весільний букет із каллів

Вишукана калла додає шарму, витонченості та багатства. В Африці саме цю квітку вважають традиційною для весілля. Вони мають легкий аромат та представлені в білому, рожевому, жовтому, фіолетовому та помаранчевому кольорах. Грецьке слово “калла” означає прекрасний.

2. Тюльпан

Тюльпан

Існує понад 75 різних видів тюльпанів, тож ця квітка воістину універсальна та оздобить будь-яке весілля. Різноманіття кольорів та витонченість цих квітів зумовлюють їхню популярність в оздобленні залу, весільного букету та бутоньєрок. Квіти тюльпанів символізують “всепоглинаючу любов”.

1. Троянда

Троянда на весіллі

Королева всіх квітів, символ вічного кохання, пристрасті та відданості заслужено посідає перше місце в рейтингу весільних квітів. Сьогодні існують тисячі різних сортів троянд, які різняться розміром, формою пелюстків та кольором. Однак в будь-якому випадку ця квітка є незамінною на весіллі. З неї роблять все: і букети нареченої та дружок, і бутоньєрки, і оздоби для залу та весільної арки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

ТОП-10 ПІСЕНЬ ДЛЯ НЕЗАБУТНЬОЇ ВЕСІЛЬНОЇ ЦЕРЕМОНІЇ

ТОП-15 НАЙРОМАНТИЧНІШИХ ПІСЕНЬ ВСІХ ЧАСІВ

10 РОМАНТИЧНИХ ФІЛЬМІВ ІЗ ЗАПАХОМ ОСЕНІ

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«“Проблема не в тому, що ми не можемо забезпечити бідних, а в тому, що ми не можемо задовольнити запити багатих”»

Жак Фреско

Чи знали Ви, що...

Життя планети за 60 секунд! Топ 8 реальних фактів

Подорожі

Карантин


Читайте також