Цікава та корисна інформація

10 неймовірних природних басейнів світу

10 неймовірних природних басейнів

Звичайно, неважко знайти басейн у своєму місті. Спортивні комплекси, аквапарки чи фешенебельні готелі сьогодні пропонують своїм клієнтам чудові та різноманітні за формою та глибиною басейни. Але жодна рукотворна водойма не зможе зрівнятися з красою та величчю природи.

Плавання в природних басейнах не лише корисне, а й неймовірно захоплююче. Таке заняття подарує вам ідеальний відпочинок, релакс і море нових вражень та відчуттів. Чарівна незаймана природа, чиста вода і всюдисуща гармонія – ось що ви отримаєте взамін на бетонні неживі басейни міста.

Представляємо Вашій увазі 10 неймовірних природних басейнів, які зачарують вас з першого погляду.

10. Куанг Сі, Лаос

10 неймовірних природних басейнів

Куанг Сі – це чотирьохкаскадний водоспад із басейнами, що розташований у місті Луанг Прабанг в Лаосі. Посеред пишних тропічних джунглів протоптані стежки виведуть вас на вражаючі водні каскади та кілька басейнів Куанг Сі, які ідеально підходять для плавання.

Неподалік цього природного дива знаходиться село, де часто зупиняються туристи. Там можна винайняти традиційний дерев’яний будиночок і купити сувеніри.

9. Печера Поезії, Італія

10 неймовірних природних басейнів

Grotta della poesia – вражаючий басейн з вапняками, розташований на узбережжі Адріатики в Італії. Цей природний басейн також відомий як “Печера поезії”.

Кажуть, що в давнину цей басейн використовувала для купання неймовірно вродлива принцеса і саме його води були секретом її краси. Новини поширилися по всій Південній Італії, тож поети стали оспівувати цей природний басейн у своїх творах. Так він і отримав свою назву – “Печера поезії”.

8. Океанська траншея Суа, Самоа

10 неймовірних природних басейнів

Це велика яма на глибині 30 метрів, розташована в селі Лотофага в Самоа. Для доступу до басейну встановлено спеціальну дерев’яну драбину. Вода в цьому басейні дуже чиста, прозора і має яскраво-блакитне забарвлення. Наповнюється цей басейн водою з океану.

Відвідувачі тут можуть сміливо купатися, оскільки, попри висоту ями, сам басейн не глибокий. А зверху розташовані туристичні хатинки, де можна розслабитися, поїсти та переночувати.

Читайте також: 10 НАЙНЕБЕЗПЕЧНІШИХ ТА НАЙЕКСТРЕМАЛЬНІШИХ МОСТІВ У СВІТІ

7. Лагуна Дуду, Домініканська Республіка

10 неймовірних природних басейнів

Неймовірно красиві пляжі та п’ятизіркові готелі – це не все, чим вас може вразити Домінікана. У місті Кабрера на північно-східному узбережжі Домініканської республіки є лагуна, відома під назвою Дуду. Вона дуже популярна серед туристів завдяки своїй прохолодній, кришталево чистій воді та неймовірному пейзажу довкола.

Тут можна не тільки плавати, а й розгойдуватися на тарзанках, займатися підводним плаванням і відвідувати підводні печери.

6. Чарівна річка, Філіппіни

10 неймовірних природних басейнів

Як видно вже з самої назви, Чарівна річка є неймовірною барвистою річкою, розташованою на острові Мінданао на Філіппінах. Ніхто не знає про точне походження цієї красивої річки, однак краса її вод просто вражає.

Чарівна річка виглядає геть сюрреалістичним місцем завдяки своєму насиченому кольору. Річка знаходиться недалеко від моря, а вода в ній настільки чиста, що можна легко розгледіти дно.

Читайте також: 10 КОСМІЧНИХ ПЕЙЗАЖІВ, ЯКІ НАСПРАВДІ МОЖНА ЗУСТРІТИ НА ЗЕМЛІ

5. Гавасу, Аризона, США

10 неймовірних природних басейнів

Гавасупай – один з водоспадів ущелини Хавасу, притоки Великого Каньйону. Водний потік спадає з вапнякового плато, що надає воді зеленувато-синявий відтінок.

Довкола водоспаду утворився басейн, що став одним з улюблених місць у Великому Каньйоні серед туристів. Протягом року він у басейні підтримується температура від 21 до 25°C, тож плавати там комфортно і зручно.

4. Басейн Гамільтона, Техас, США

10 неймовірних природних басейнів

Басейн Гамільтона – це улюблене місце влітку для багатьох американців та іноземних туристів. Цей дивовижний природний басейн знаходиться в межах 232 акрів в штаті Техас. Басейн Гамільтона вражає бірюзовою водою і оточений великими вапняковими плитами. З вапнякового даху стікає невелика водоспад.

Гамільтонський басейн був утворений тисячі років тому, коли безперервна природна ерозія зруйнувала купол підземної річки. На щастя, цей унікальний природний басейн ніколи не висихає. Вхід в басейн Гамільтона абсолютно безкоштовним.

3. Термальні джерела Памуккале, Туреччина

10 неймовірних природних басейнів

Термальні джерела Памуккале утворилися внаслідок дії гарячих джерел, що містять окис кальцію. Вода з термальних джерел, багато століть стікаючи по схилу гори і падаючи з високих уступів багатьма водоспадами, утворила білі каскади, що окам’яніли, і стали схожими на маленькі басейни.

Загалом до комплексу Памуккале входить 17 геотермальних джерел з температурою води від 35 до 100 °C та водойми-тераси, що утворилися з травертину. До речі, ці термальні джерела є дуже корисними для здоров’я, оскільки збагачені корисними мінералами.

Читайте також: ТОП-10 НАЙКРАЩИХ ПЛЯЖІВ СВІТУ

2. Басейн Диявола, Зімбабве

10 неймовірних природних басейнів

Басейн Диявола – це природна водойма, що знаходиться на самому краю одного з найбільших водоспадів світу – водоспаду Вікторія. Коли рівень води в річці спадає до безпечного рівня в період з вересня по грудень, скелястий бар’єр утворює своєрідний басейн, який дуже люблять шукачі гострих відчуттів.

Тут, на висоті 108 метрів, на самому краю можна плавати та милуватися, як щохвилини вниз спадає 500 мільйонів літрів води. Словом, атракціон для тих, хто хоче добряче полоскотати собі нерви!

1. Ік Кіл, Мексика

10 неймовірних природних басейнів

Ік Кіл, ймовірно, найдивовижніший природний басейн в світі. Він сформувався за рахунок руйнування печери. Його ширина складає 60 метрів, а глибина ями – 35 метрів. Для доступу до басейну виготовлено сходи, висічені в вапняковій стіні.

В давнину Ік Кіл мав має величезне значення для древньої цивілізації Майя. Вони використовували цей басейн для ритуальних обрядів. Сьогодні ж це один з найпопулярніших природних басейнів у всьому світі.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«“Проблема не в тому, що ми не можемо забезпечити бідних, а в тому, що ми не можемо задовольнити запити багатих”»

Жак Фреско

Чи знали Ви, що...

5 нових та цікавих комедій для приємного вечора

Подорожі

Карантин


Читайте також