Цікава та корисна інформація

Топ-10 найчистіших міст світу

найчистіші міста світу

Всі люди хочуть жити в чистому і зеленому середовищі, однак не всі беруть на себе відповідальність, щоб зробити таку мрію реальністю. Середньовічна Європа потопала у власному смітті і, хоч тепер часи змінилися, не всі міста навіть сьогодні можуть похвалитися бездоганною чистотою.

Однак деякі міста та країни прикладають максимум зусиль, аби вберегти екологію навколишнього середовища та знизити рівень забруднення. Ось список із 10 найчистіших міст світу.

10. Сінгапур

найчистіші міста світу

Сінгапур є одним з найбільш відвідуваних міст світу, але навіть не дивлячись на великий приплив туристів він вміє підтримувати свої високі стандарти чистоти. Для забезпечення порядку і чистоти тут впроваджені дуже жорсткі закони, які однаково поширюються як на місцевих мешканців, так і на іноземців. Вони включають в себе великі штрафи за засмічення, заборону на вживання жуйки і заборону на вирубку дерев із захищених територій.

9. Куритиба

найчистіші міста світу

Бразилія, можливо, не є однією з найчистіших країн у світі, але унікальна система, розроблена містом Куритиба для забезпечення переробки відходів, відповідає за його почесне місце серед найчистіших міст світу. Тут відсортовані відходи можуть бути обмінені на купони для харчування або громадського транспорту, що стимулює людей сортувати свої відходи.

Читайте також: ТОП-10 НАЙМЕНШИХ КРАЇН СВІТУ

8. Женева

найчистіші міста світу

Женева – друге за розміром місто Швейцарії після Цюриху. Однак, незважаючи на це, Женева може похвалитися вражаючою чистотою своїх вулиць. Повітря тут надзвичайно чисте, а практично все сміття відправляється на переробку.

7. Відень

найчистіші міста світу

Відень – столиця та найбільше місто Австрії. Багато коштів тут було інвестовано у розробку та підтримку ефективної системи утилізації сміття, і більшість відходів, вироблених цим містом, переробляються, що власне і знижує рівень забруднення.

Читайте також: РЕЙТИНГ НАЙДОРОЖЧИХ ДЛЯ ЖИТТЯ МІСТ СВІТУ

6. Рейк’явік

найчистіші міста світу

Столиця однієї з найчистіших країн у світі, Ісландії – Рейк’явік – не тільки багато уваги приділяє переробці сміття, використанню громадського транспорту та велосипедів взамін на шкідливі для екології автомобілі та насадженню зелених площ, але також має високий загальний показник серед громадян які мають дуже чітку екологічну позицію та свідомість.

5. Гельсінкі

найчистіші міста світу

Гельсінкі є одним з численних північних міст, яке найчистішим містом у світі зробили саме його мешканці. Саме вони налаштовані на збереження навколишнього середовища та запобігання засміченню. Уряд Гельсінкі розробив складну та енергоефективну систему опалення, яка допомагає зменшити споживання електроенергії.

4. Гонолулу

найдорожчі міста у США

Зовсім не дивно, що Гонолулу – місто-острів на Гаваях – є одним із найчистіших у світі. Тут, на клаптику землі посеред океану є дуже мало осередків чи чинників, які могли б його забруднювати. Місто має велику кількість зелених площ, а його благоустрій і підтримка громадських просторів є головним пріоритетом уряду.

Читайте також: ТОП-10 НАЙКРАЩИХ ПЛЯЖІВ СВІТУ

3. Копенгаген

найчистіші міста світу

Копенгаген – барвисте місто та столиця Данії, яке визнане найекологічнішим у світі. Адміністрація міста вклала великі кошти для підтримки якості води та зменшення забруднення повітря. Вжиті заходи виявилися настільки ефективними, що місто посіло третю сходинку в рейтингу найчистіших у світі.

Читайте також: ТОП-10 НАЙБІЛЬШ БАРВИСТИХ МІСТ У СВІТІ

2. Чикаго

найчистіші міста світу

Густонаселене Чикаго навряд чи здасться вам відмінним кандидатом на одне з найчистіших міст світу, але насправді в Чикаго вже давно прийняли інноваційний підхід до скорочення забруднення та засмічення. Тут існує більше 2 мільйонів квадратних метрів садів на дахах та добре розвинена мережа громадського транспорту, яка допомагає зменшити забруднення.

1. Гамбург

найчистіші міста світу

Гамбург – найчистіше і одне з найбільш екологічних міст світу. Місто поставило амбітну мету для себе, що обіцяє скоротити викид вуглецю на 80% до 2050 року. Громадянам рекомендується використовувати громадський транспорт, а значні кошти спрямовуються на розвиток екологічно чистих технологій.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«“Проблема не в тому, що ми не можемо забезпечити бідних, а в тому, що ми не можемо задовольнити запити багатих”»

Жак Фреско

Чи знали Ви, що...

Якщо подивитися на найдальшу з видимих з Землі зірок, то ми побачимо її станом на 4 мільярди років тому

Подорожі

Карантин


Читайте також