Цікава та корисна інформація

10 фруктів, які ми помилково вважаємо овочами

10 фруктів, які ми помилково вважаємо овочами

Як часто наші знання овочів та фруктів нас підводять? Чи можете ви знати напевне, що огірок – це овоч, а кавун – фрукт? Іноді те, в чому ми твердо переконані все життя, виявляється помилковим. Побачивши ці 10 рослин, ви будете вкрай здивовані, коли дізнаєтеся, що насправді це фрукти, а не овочі.

1. Зелена квасоля

10 фруктів, які ми помилково вважаємо овочами

Квасоля стручкова, або зелена квасоля культивується вже більше 7 тисяч років. У світі існує більше 130 різних видів зелених квасолевих бобів, які вирощуються по всьому світу. І хоч ми так добре знайомі з цією рослиною, більшість із нас до сих пір думають, що це овоч. Але, з точки зору ботаніки, квасоля – це плід, так само, як і ягоди.

2. Окра

10 фруктів, які ми помилково вважаємо овочами

Окра, або бамія не має солодкого смаку, як більшість фруктів. Тим не менше, технічно це таки фрукт. 90% цього плоду складається з води. Окра культивується у всьому світі і широко використовується в індійській та карибській кухні. Її можна їсти в сирому вигляді, готувати на пару або смажити.

3. Оливки

10 фруктів, які ми помилково вважаємо овочами

Враховуючи кулінарні та смакові якості, оливка – це овоч. Але з точки зору науки, оливки є фруктами. Вони звісно ж не солодкі, але дуже соковиті. Родом із сонячного Середземномор’я, вічнозелені оливкові дерева тепер можна побачити у багатьох куточках світу.

4. Баклажан

10 фруктів, які ми помилково вважаємо овочами

Існує понад 700 різновидів баклажанів, які ростуть у помірному кліматі в багатьох куточках світу. Вони варіюються як за розміром, так і за кольором. Але об’єднує ці всі сорти одне: всупереч поширеній думці, це не овочі, а фрукти. Баклажани мають фіолетовий, зелений або лавандовий колір та білу м’якоть з невеликими насінинами всередині.

Читайте також: 10 РІДКІСНИХ ФРУКТІВ, ПРО ЯКІ ВИ, ЙМОВІРНО, НАВІТЬ НЕ ЧУЛИ

5. Солодкий перець

10 фруктів, які ми помилково вважаємо овочами

Чи могли б ви коли-небудь уявити собі, що відомий нам з дитинства солодкий, або болгарський перець – це зовсім не овоч, а фрукт? Але це дійсно так. Цікаво, що солодинка, присутня у перці, “міцнішає” з кольором: червоний перець найсолодший, оранжевий та жовтий – менш солодкі, а зелений перець гіркий на смак.

6. Горох

10 фруктів, які ми помилково вважаємо овочами

Люди почали вирощувати горох тисячі років тому. З тих пір горох – це одна з наших улюблених страв. Однак не слід забувати, що з технічної точки зору, горох, як і квасоля – це фрукт. І на підтвердження цього згадайте солодкий смак молодого зеленого горошку.

7. Гарбуз

10 фруктів, які ми помилково вважаємо овочами

Гарбуз посідає особливе місце в кулінарії. З нього можна приготувати кашу, пюре, пекти пироги чи запікати разом із рисом та цукатами. Меню, яке точно підходить для справжнього фрукта, чим, власне, і є гарбуз. Крім того, не слід забувати, що гарбуз – це просто колодязь поживних речовин та корисних елементів.

Читайте також: 10 КОРИСНИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ КАВУНА, ПРО ЯКІ ВИ, МОЖЛИВО, НАВІТЬ НЕ ЗДОГАДУВАЛИСЬ

8. Огірок

10 фруктів, які ми помилково вважаємо овочами

Широко культивовані огірки належать до тієї ж сім’ї, що й солодкі дині. Хоча більшість з нас не усвідомлюють цього важливого факту про огірок – що це таки не овоч. 96% цього плоду – вода. Ми використовуємо огірки не лише в кулінарних цілях. Це ще й чудовий засіб для заспокоєння сонячних опіків, омолодження шкіри та джерело вітамінів групи B та C.

9. Авокадо

10 простих продуктів, які здатні уповільнити процес старіння

Авокадо часто додають в салати, тому його помилково вважають овочем. Однак насправді, оскільки воно містить одне велике насіння, оточене м’якоттю, авокадо – це фрукт. Авокадо – це один з небагатьох фруктів, що містить мононенасичені жири.

Читайте також: 10 ПРОСТИХ ПРОДУКТІВ, ЯКІ ЗДАТНІ УПОВІЛЬНИТИ ПРОЦЕС СТАРІННЯ

10. Помідор

помідори

Про те, чи помідор є фруктом чи овочем, точилися тривалі дебати та дискусії. З кулінарної точки зору, помідор – це однозначно овоч, який використовується в салатах, супах та багатьох інших стравах. Але, з біологічної точки зору, помідор – це все-таки фрукт, який всередині має насіння. У світі існує понад 10 тисяч різновидів томатних фруктів. Помідори можна знайти в різноманітних розмірах та кольорах, включаючи червоний, помаранчевий, жовтий і навіть фіолетовий.

Читайте також:

10 РІДКІСНИХ ФРУКТІВ, ПРО ЯКІ ВИ, ЙМОВІРНО, НАВІТЬ НЕ ЧУЛИ

Можна поділитись з друзями:


Читайте також