Цікава та корисна інформація

В Індії відбудеться відкриття найвищої статуї в світі

“Статуя єдності” в Індії

Статуї завжди вражали людей своїми розмірами, демонстрували велич країни і, звісно ж, підкреслювали виняткову роль в історії того, кому ця статуя присвячена.

Сьогодні перше місце в списку найвищих статуй світу посідає статуя Будди Весняного Храму, що знаходиться у Китаї. Її висота – 128 метрів.

статуя Будди Весняного Храму

Статуя Будди Весняного Храму (Китай)

Однак вже скоро цьому монументу доведеться поступитися: в Індії будівництво найвищої в світі статуї вже знаходиться на завершальному етапі. Офіційно відкрити цей величний монумент влада країни планує вже в жовтні цього року.

Кому буде присвячена найвища в світі статуя?

Висота найвищої статуї у світі, що зараз будується у штаті Гуджарат (Індія), стоновитиме 182 метри. Вона буде вищою аж на 54 метри від попереднього рекордсмена – Будди Весняного Храму в Китаї.

Монумент буде присвячений Сардару Пателю – “герою боротьби за незалежність Індії”, який є одним із співавторів конституції та творців чинної політичної системи країни.

Сардар (Валлабхаї) Патель

Сардар (Валлабхаї) Патель

Сардар (Валлабхаї) Патель є справжнім героєм для індійських націоналістів. Патель підтримував прагнення Махатми Ганді домогтися незалежності Індії і став вірним його послідовником.

  • Будда Весняного Храму (Китай) – 128 метрів
  • Батьківщина-Мати (Україна) – 62 метри
  • Статуя свободи (США) – 46,05 метрів
  • Статуя Христа-Спасителя (Бразилія) – 39,6 метрів

Після того, як у 1947 році Індія таки отримала незалежність, Патель почав працювати в місцевому уряді і доклав чимало зусиль для того, аби країна не розпалася на велику кількість невеликих держав, а залишилася єдиною.

Заслуги Валлабхаї Пателя перед нацією були відзначені у привласненні йому почесного прізвиська Сардар, що в перекладі означає лідер, вождь.

Як вважають індійські націоналісти, роль Пателя в історії країни наразі не оцінена належним чином. Саме тому увіковічнити цю персону в найвеличнішій статуї світу стало для мешканців Індії справою честі.

“Статуя єдності”

“Статуя єдності” в Індії

“Статуя єдності” в Індії

Перший камінь у фундамент найвищого у світі монумента було урочисто закладено ще в листопаді 2013 року. З тих пір минуло майже 5 років – і от, на 31 жовтня 2018 року в Індії запланована церемонія відкриття статуї, яку вже охрестили “Статуєю єдності”.

Будівництво монументу обійшлося індійському уряду недешево – майже 30 мільярдів індійський рупій (приблизно 330 мільйонів доларів). Над зведенням гігантського пам’ятника працюють більш ніж 2 500 будівельників.

“Статуя єдності” в Індії

Поговорюють, що цей проект є ініціативою теперішнього прем’єр-міністра Індії Нарендра Моді.

182-метрова “Статуя Єдності”, що зображатиме Сардара Пателя, за висотою вдвічі перевищуватиме нью-йоркську Статую свободи та стане найвищим світі монументом.

Для порівняння з відомими статуями світу:

  • Будда Весняного Храму (Китай) – 128 метрів
  • Батьківщина-Мати (Україна) – 62 метри
  • Статуя свободи (США) – 46,05 метрів
  • Статуя Христа-Спасителя (Бразилія) – 39,6 метрів

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Ми не випадково обираємо одне одного… Ми зустрічаємо тільки тих, хто вже існує в нашій підсвідомості»

Зигмунд Фрейд

Чи знали Ви, що...

Натуральні солодощі — топ 5 замінників шоколаду

Подорожі

Карантин


Читайте також