Цікава та корисна інформація

Топ-10 суперпродуктів для здорового і красивого волосся

Топ-10 найкорисніших продуктів, які доступні кожному

Сучасна косметологія пропонує нам безліч засобів, як обіцяють нам красиве, здорове та густе волосся. Однак, в погоні за пишною шевелюрою, жінки часто отримують зворотній ефект: волосся від щоденної хімії стає ламким і навіть починає випадати.

Часто ми просто забуваємо, що не лише шампуні та маски здатні подарувати волоссю здоровий блиск і міцність. Для загального здоров’я волосся, ви повинні переконатися, що ваш організм отримує всі необхідні поживні речовини в потрібній кількості. Ось список із 10 суперпродуктів для здорового і красивого волосся.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-10 НАТУРАЛЬНИХ ОЛІЙ ДЛЯ ЗДОРОВОГО ТА КРАСИВОГО ВОЛОССЯ

10. Устриці

10 суперпродуктів для здорового і красивого волосся

Цинк є важливим мінералом для збереження здоров’я волосся. Дефіцит цинку може послабити стан шкіри голови, змінюючи тим самим структуру волосяних фолікулів. В результаті, це може призвести до випадіння волосся.

Устриці, що багаті на цинк, є ідеальним продуктом для заповнення дефіциту цього мінералу. Якщо ви боретеся з втратою волосся, замисліться про додавання достатньої кількості устриць у свій раціон. Крім того, зверніть увагу на такі продукти як яловичина, шпинат та баранина – вони також багаті цинком.

9. Морква

10 простих продуктів, які здатні уповільнити процес старіння

Ми вже писали про те, що морква – ідеальний продукт, який здатен уповільнити процес старіння. Морква багата вітаміном А, який захищає від передчасного старіння шкіри і позитивно впливає на її загальний стан.

А ще з’їдання однієї сирої моркви на день або пиття склянки свіжого морквяного соку ефективно сприяє росту волосся, зміцнює його та робить густішим. Морква також зменшує випадіння волосся, зміцнюючи його коріння.

8. Кориця

10 суперпродуктів для здорового і красивого волосся

Окрім чаруючого аромату, кориця має ще й багато корисних для нашого організму властивостей, в тому числі і для волосся. Зробіть звичкою додавати трішки кориці у каву чи до їжі – це поліпшить кровообіг шкіри голови, а волосся виглядатиме здоровим. Крім того, кориця сприяє швидкому росту волосся.

7. Цільне зерно

10 суперпродуктів для здорового і красивого волосся

Дефіцит біотину є однією з причин ламкого волосся. Цей вітамін є важливим для росту та міцності волосся. Цілісні зерна є відмінним джерелом біотину. Крім того, біотин міститься також в молоці, м’ясі та печінці. Переконайтеся, що ви їсте будь-який із цих продуктів щодня, щоб впевнитися, що жодних проблем із волоссям у зв’язку дефіцитом біотину у вас не виникне.

6. Гуава

10 суперпродуктів для здорового і красивого волосся

Вітамін С є життєво важливим поживним елементом для росту та міцності волосся. Гуава – відмінне джерело вітаміну С. А ще цей вітамін можна знайти в апельсинах, лимонах, папайї та ківі.

Але не тільки сама гуава, а й листя цього фрукту є чудовими помічниками у вирішенні проблем з волоссям. Відвар із листя гуави допомагає у боротьбі з випадінням волосся, а антимікробні та антиоксидантні властивості листя гуави поліпшують здоров’я шкіри голови та запобігають виникненню лупи.

5. Лосось

10 простих продуктів, які здатні уповільнити процес старіння

Лосось – відмінне джерело вітамінів, мінералів і білків. Омега-3 жирні кислоти, що містяться в рибі є дуже важливими поживними речовинами як для нашого тіла, так і для волосся. Споживання лосося здатне зменшити випадіння волосся та подарувати йому міцність і блиск.

Більше про користь Омега-3 читайте у нашій статті: 10 ВАГОМИХ ПРИЧИН, АБИ ПОЧАТИ ВЖИВАТИ РИБ’ЯЧИЙ ЖИР

4. Горіхи

Топ-10 найкорисніших продуктів, які доступні кожному

Волоські горіхи складаються з багатьох важливих мінералів, включаючи марганець, мідь, залізо, магній, цинк і селен. А ще вони містять вітамін Е, який сприяє загальному здоров’ю шкіри голови та волосяних фолікулів. Додайте горіхи у свій щоденний раціон – і ви отримаєте стабільне джерело вітаміну Е для краси волосся.

3. Шпинат

Топ-10 найкорисніших продуктів, які доступні кожному

Ми вже писали, що шпинат входить до топ-10 найкорисніших продуктів у світі. Це багате джерело вітаміну А, С, К, В2, заліза, кальцію, калію та магнію. Споживання шпинату корисне для здоров’я шкіри, кісток та волосся.

Залізо, що міститься в шпинаті, подарує здоров’я волосяним фолікулам та швидкий ріст волосся. Крім того, шпинат покращує кровообіг шкіри голови.

2. Яйця

10 суперпродуктів для здорового і красивого волосся

Дефіцит білка в організмі може стати причиною сухого та ламкого волосся. Допомогти в такій ситуації зможуть продукти, багаті на білок, в тому числі яйця. Крім того, з яєць роблять ще й безліч натуральних масок для волосся. Цей продукт здатен зміцнити волосся, надати йому блиск та силу.

1. Амла, або індійський аґрус

10 суперпродуктів для здорового і красивого волосся

Амла, або індійський аґрус – священне дерево в Індії, і недарма. Плоди амли є одним з найбагатших джерел вітаміну С. Амла зміцнює волосся та нігті, попереджає передчасну сивину і позбавляє від лупи.

Масаж шкіри голови з додаванням амлової олії покращує кровообіг, а антибактеріальні властивості сприяють здоров’ю шкіри голови. З амли також роблять маски для волосся. Вони роблять його гладким і шовковистим, пришвидшують ріст волосся і навіть бережуть від ламкості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

ТОП-10 НАТУРАЛЬНИХ ОЛІЙ ДЛЯ ЗДОРОВОГО ТА КРАСИВОГО ВОЛОССЯ

10 ПРОСТИХ ПРОДУКТІВ, ЯКІ ЗДАТНІ УПОВІЛЬНИТИ ПРОЦЕС СТАРІННЯ

ТОП-10 НАЙКОРИСНІШИХ ПРОДУКТІВ, ЯКІ ДОСТУПНІ КОЖНОМУ

10 КОРИСНИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ КАВУНА, ПРО ЯКІ ВИ, МОЖЛИВО, НАВІТЬ НЕ ЗДОГАДУВАЛИСЬ

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«“Проблема не в тому, що ми не можемо забезпечити бідних, а в тому, що ми не можемо задовольнити запити багатих”»

Жак Фреско

Чи знали Ви, що...

Чому за 175 мільйонів років бактерії ніяк не змінились

Подорожі

Карантин


Читайте також