Цікава та корисна інформація

Топ-10 романтичних комедій польського кінематографу

10 найкращих польських романтичних комедій

Вам теж набридли однотипні та стандартні американські комедії на один мотив? Хочеться чогось нового і навіть незвичного, але не знаєте, що обрати і взагалі, де шукати, а в голові жодних ідей?

Не турбуйтеся, Deztop знає як виправити цю ситуацію і врятувати ваш вечір цікавим і вдало підібраним фільмом. Пропонуємо вам трішки познайомитися із кінематографом наших близьких сусідів – поляків. В останні роки Польща випускає все більше яскравих фільмів, які за сюжетом нічим не поступаються Голлівуду.

Ця добірка із топ-10 найкращих польських романтичних комедій польського кінематографу не тільки додасть оригінальності вашому вечору, а й суттєво збагатить ваш кінознавчий багаж.

• ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 ОНЛАЙН-РЕСУРСІВ ДЛЯ САМОСТІЙНОГО ВИВЧЕННЯ ПОЛЬСЬКОЇ МОВИ

1. Бесіди вночі | Rozmowy nocą

10 найкращих польських романтичних комедій

Головна героїня фільму, 30-річна Матильда, втомилася постійно розчаровуватися в чоловіках і полишила свої спроби віднайти справжнє кохання після декількох невдалих і болісних романів.

Однак жінка не покидає мріяти про дитину, а тому відважується на непростий крок: вона подає незвичайне оголошення в місцеву газету, на яке відгукується чоловік на ім’я Бартек…

2. В очікуванні кохання | Mała wielka miłość

10 найкращих польських романтичних комедій

“В очікуванні кохання” (оригінальна назва – “Маленьке велике кохання”) – польська романтична комедія , події якої знімалися в Варшаві (Польща) та Лос-Анджелесі (США).

Ян – успішний молодий адвокат, що працює в Лос-Анджелесі і має шалену популярність серед дівчат. Джоанна – студентка з Польщі, яка приїхала у невеличку подорож у США на час канікул. Тут вона знайомиться із Яном – успішним молодим адвокатом із Лос-Анджелеса.

Ян – такий собі серцеїд і бабій, який ніколи не ставиться до стосунків серйозно. Він закручує із Джоанною невеличкий роман. І все б закінчилося для нього як зазвичай, от тільки Джоанна дізнається, що вона вагітна…

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 ФІЛЬМІВ, ЯКІ ЗДАТНІ РОЗЧУЛИТИ НАВІТЬ ЧОЛОВІКІВ

3. Пані | Lejdis

10 найкращих польських романтичних комедій

Головні героїні фільму – чотири подруги з Варшави, які ще з дитинства називають себе „lejdis” (від англ. „ladies” – пані). У кожної з них своя унікальна історія життя:

  • Луція працює вчителем у початковій школі і виховує сина Шимона. Свого часу наречений зрадив та ошукав її.
  • Госька, успішний адвокат, є дружиною політика Артура. Вона не знає, що її чоловік – гомосексуаліст і зраджує їй з депутатом Португалії.
  • Моня – власниця фітнес-клубу крутить роман із мільйонером Томеком і, незважаючи на успіх в фінансовому плані, постійно комплексує через свою зовнішність.
  • Кароліна полюбляє гулянки і романи на одну ніч. Однак їй доведеться змінити свій спосіб життя, коли вона дізнається про смертельну хворобу свого батька…

4. Листи до М. | Listy do M.

10 найкращих польських романтичних комедій

Зворушливий, атмосферний новорічний фільм, створений за всіма жанрами “різдвяного кіно”.

Фільм оповідає про дива, що трапляються в житті головних героїв напередодні Різдва. Самотні закохуються, сироти знаходять батьків, мізантропи — друзів, самогубці починають нове життя, а циніки перетворюються на романтиків… Словом, фільм, який переконає вас, що дива трапляються і вони зовсім поруч.

5. Ніколи в житті! | Nigdy w życiu!

10 найкращих польських романтичних комедій

Що можна вдіяти, коли твоє життя стрімко котиться вниз? Тільки почати все спочатку. Саме так робить головна героїня фільму, 40-річна Юдіта, коли її чоловік, після десятка років спільного щасливого подружнього життя, повідомляє їй, що йде до іншої, покидаючи разом із донькою-підлітком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 НОВИХ ТА НЕРЕАЛЬНО ЦІКАВИХ ФІЛЬМІВ ДЛЯ ІДЕАЛЬНОГО ВЕЧОРА

6. Не бреши, коханий | Nie kłam, kochanie

10 найкращих польських романтичних комедій

Марцін жив безтурботним життям і полюбляв крутити несерйозні романи з жінками. Однак відколи він втратив свою прибуткову роботу і потрапив у серйозні фінансові проблеми, колишні дівчата не хочуть його і знати. Єдиною надією на повернення до старого способу життя є приїзд багатої тітки Нелі з Англії, яка обіцяла переписати на нього весь свій величезний статок.

От тільки є одна проблема: дбайлива тітонька вимагає, аби племінник спочатку одружився. Як виявляється, знайти серед кинутих подруг ту, яка не тримає на нього зла, – завдання не з легких. Але Марцін не опускає руки, тим паче, коли справа стосується величезного спадку.

7. Закохані | Zakochani

10 найкращих польських романтичних комедій

Спосіб життя Зоф’ї Карської полягає в тому, аби спокушати багатих чоловіків і “розкручувати” їх на гроші і дорогі подарунки. Те саме можна сказати і про Матеуша – красивого та впевненого в собі фотографа, який також полює на багатих і самотніх жінок.

Коли вони зустрінуть одне одного, то кожен з них буде переконаний, що вполював свою “жертву”. Однак, рано чи пізно правда таки виповзе на поверхню…

8. Чудове літо | Cudowne lato

10 найкращих польських романтичних комедій

18-літня Кітка має незвичайний дар – вона може спілкуватися з духом своєї померлої матері. Дух матері відвідує дівчину, оскільки має свою місію: не допустити, аби донька пропустила своє справжнє кохання – хлопця, який живе і працює неподалік…

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 РОМАНТИЧНИХ ФІЛЬМІВ ІЗ ЗАПАХОМ ОСЕНІ

9. Статисти | Statyści

10 найкращих польських романтичних комедій

Китайська кіностудія приїжджає до Польщі, аби знімати фільм під назвою “Смутний вітер в очереті”. Для зйомомк у кіно режисарам потрібні статисти – масовка для декількох сцен, а щоб зекономити, китайці вирішують найняти поляків, бо вважають, що це найбідніший народ у світі, а отже дорого їм не обійдеться.

Божена, яка добре знає китайську, проводить кастинг на роль у фільмі. Один із бажаючих зіграти роль у фільмі – Роман, колишній коханий Божени, який декілька років тому покинув її і їхнього сина…

10. Фіктивний шлюб | Papierowe małżeństwo

10 найкращих польських романтичних комедій

Хітова польська романтична комедія, класика 90-х років. Польська емігрантка Джаонна Тршепіньська , бажаючи отримати британське громадянство, вирішує укласти фіктивний шлюб з Ейденом Кері – чоловіком, якого зустріла абсолютно випадково.

Тоді вони обоє навіть не здогадувалися, що їхній фіктивний шлюб стане дуже успішним…

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

10 ОНЛАЙН-РЕСУРСІВ ДЛЯ САМОСТІЙНОГО ВИВЧЕННЯ ПОЛЬСЬКОЇ МОВИ

10 НОВИХ ТА НЕРЕАЛЬНО ЦІКАВИХ ФІЛЬМІВ ДЛЯ ІДЕАЛЬНОГО ВЕЧОРА

10 ФІЛЬМІВ, ЯКІ ЗДАТНІ РОЗЧУЛИТИ НАВІТЬ ЧОЛОВІКІВ

10 РОМАНТИЧНИХ ФІЛЬМІВ ІЗ ЗАПАХОМ ОСЕНІ

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Дітей слід вчити не ЩО думати, а ЯК думати»

Річард Докінз

Чи знали Ви, що...

American Airlines примудрилися заощадити 40 тис. доларів, кладучи на одну оливку менше в салат пасажирам, що літають першим класом.

Подорожі

Карантин


Читайте також