Цікава та корисна інформація

Топ-10 найкрасивіших замків у світі, які варто побачити хоча б на фото

Величні середньовічні замки завжди збуджували уяву. За сотні років вони встигли обрости міфами та легендами, їх оповила містика і таємничість і вони завжди здаються нам чимось недосяжним, тим, що є німим свідком історії минулих років, настільки далеких, що вже й не знаєш точно: правда все це чи вигадка.

Від слова “замок” у нашій уяві виникає картина вишуканих балів з принцами та принцесами, жорстоких боїв середньовічних лицарів та розкішних розваг королів та графів. Але побачивши наступні 10 замків, ви забудете про все на світі: адже їхня краса і велич не зрівняються ні з чим.

Замок Гогенцоллерн, Німеччина

Топ-10 найкрасивіших замків у світі

Побудований у XIII ст. на вершині гори у Швабському Альбі, замок Гогенцоллерн створює приголомшиве, казкове враження. На висоті 2800 метрів над рівнем моря замок в туманну погоду цілком оповитий хмарами, що створює враження, ніби він невагомо літає десь у небесах.

У період свого розквіту замок слугував резиденцією прусських імператорів. В наш час замок є великим туристичним центром, який відвідують близько 300 тисяч туристів щороку.

Замок Мон-Сен-Мішель, Франція

Топ-10 найкрасивіших замків у світі

Замок Мон-Сен-Мішель називають одним із найромантичніших замків світу. І справді, розташований на острові Мон-Сен-Мішель, який під час припливу опиняється майже повністю відрізаний від материка, замок ніби здіймається з моря та манить тих, хто бажає усамітнитися та зникнути подалі від людей.

Згідно із легендою, побудувати єпископу на острові церкву велів у 708 році сам Архангел Михаїл, в честь якого і названо острів. Сьогодні тут діє монастир та музей, куди з’їжджаються туристи з усього світу.

Замок Бран, Румунія

Топ-10 найкрасивіших замків у світі

Знайомтеся, це той самий замок графа Дракули. Розташований посеред Карпатських гір у румунській Трансільванії, замок вабить туристів зі всього світу завдяки знаменитому роману Брема Стокера “Дракула”.

Хоча насправді замок ніколи не був місцем проживання Влада Цепеша, князя Валахії, більш відомого, як граф Дракула. За легендою, румунський граф Влад Цепеш був тут проїздом, і можливо, зупинявся кілька разів у замку. Але легенди живуть довше, ніж історія і сьогодні замок став справжньою візитною карткою Румунії.

Замок Чоха, Польща

Топ-10 найкрасивіших замків у світі

Замок Чоха – оборонний замок, побудований в 1241-1247 роках на березі озера Лесна в Польщі в якості прикордонної фортеці.

Сьогодні замок відкритий для відвідувачів в якості музейного комплексу та готелю. Тут також розміщені ресторан та конференц-зал. Крім того, в замку, через його колоритний вигляд, часто знімають фільми.

Замок Нойшванштайн, Німеччина

Топ-10 найкрасивіших замків у світі

Якщо ви є фанатом мультфільмів Disney, тоді ви точно впізнали цей замок. Адже саме з замку Нойшванштайн студія Walt Disney намалювала свою головну заставку та логотип.

У перекладі з німецької назва замку звучить як “Нова лебедина скеля”. Це диво архітектури XIX століття вважають чи не найгарнішим замком Німеччини та й усього світу загалом. А збудований він був для останнього короля Баварії Людвіга II посеред мальовничих гір та неподалік озера Альпзее. Щороку замок відвідує понад 1,3 млн відвідувачів.

Замок Ейлен-Донан, Шотландія

Топ-10 найкрасивіших замків у світі

Розташований на скелястому острові, замок Ейлен-Донан, що в перекладі означає “Острів Донана” – один із найромантичніших замків Шотландії, який славиться своєю цікавою історією.

Вважається, що Ейлен-Донан був закладений як оборонна споруда для захисту від вікінгів. Замок зараз знаходиться у відмінному стані і радо приймає туристів з усього світу.

Бледський замок, Словенія

Топ-10 найкрасивіших замків у світі

Вдалішого місця для будівництва замку, мабуть, годі й придумати: Бледський замок розташувався на стометровій скелі і грізно нависає над озером Блед. Раніше тут розташовувалася резиденція сербської Королівської династії, а пізніше і маршала Йосипа Броз Тіто.

Нині, разом із розвідним мостом і каплицею XVI століття, Бледський замок вважається найпопулярнішою пам’яткою Словенії і прекрасним оглядовим майданчиком із видом на озеро та околиці.

Замок Бодіам, Англія

Топ-10 найкрасивіших замків у світі

Цей оточений ровом замок чотирнадцятого століття як ніхто інший передає дух середньовічної Англії. Він був споруджений у Східному Сассексі для захисту від французького вторгнення під час Столітньої війни.

Коли в 1917 році замок придбав Лорд Керзон, від нього залишилися лише руїни. На щастя, стіни Бодіамського замку швидко відновили, і зараз він радо приманює до себе туристів з усього світу.

Замок Шийон, Швейцарія

Топ-10 найкрасивіших замків у світі

Розташований на березі Женевського озера, Замок Шийон був закладений ще в далекому IX столітті. Цей романтичний палац міг би стати свідком безлічі історій кохання, однак впродовж багатьох віків він служив в’язницею.

Людовик Благочестивий тримав тут в ув’язненні абата Валу з Корвея. В середині XIV століття, під час епідемії чуми, в замку утримувалися і піддавалися тортурам євреї. У XVI столітті замок використовувався як державна в’язниця, про що Джордж Байрон описав у своїй поемі “Шильонський в’язень”.

Сьогодні, на щастя, замок є справжньою туристичною меккою Швейцарії та перлиною Женевського озера.

Замок Гохостервітц, Австрія

Топ-10 найкрасивіших замків у світі

Замок Гохостервітц був збудований ще в далекому IX столітті. Довший час він належав Габсбургам. Однак у 1541 році імператор Фердинанд I подарував замок Крістофу Кевенгюллер, який вельми відзначився під час війни з Османською імперією. Нащадки Кевенгюллера опікуються замком і донині.

Деякі місця замку відкриті для туристів за окрему плату від Великодня до середини осені. Поруч із замком навіть спорудили кафе, а дістатись до визначної пам’ятки можна на екскурсійному автобусі.

Читайте також:

6 НАЙКРАЩИХ ВИСОКОГІРНИХ РЕСТОРАНІВ В ЄВРОПІ

ТОП-10 НАЙБІЛЬШ БАРВИСТИХ МІСТ У СВІТІ

10 НАЙДИВОВИЖНІШИХ ТА НАЙКОЛОРИТНІШИХ ФЕСТИВАЛІВ СВІТУ

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«“Проблема не в тому, що ми не можемо забезпечити бідних, а в тому, що ми не можемо задовольнити запити багатих”»

Жак Фреско

Чи знали Ви, що...

Загальна вага бактерій, що живуть в організмі людини, складає 2 кілограми

Подорожі

Карантин


Читайте також