Цікава та корисна інформація

Топ-10 найдорожчих брендів світу

Топ-10 найдорожчих брендів світу

Ось уже протягом 19 років компанія Interbrand щороку публікує рейтинг найдорожчих брендів світу “Best Global Brands”, куди традиційно входить сотня всесвітньовідомих брендів, чиї статки оцінюються в мільйони доларів і таким чином роблять ці бренди одними з найдорожчих у світі.

Складаючи такий рейтинг, Interbrand враховує, серед іншого:

  • фінансовий зиск продуктів та послуг, що продаються під певною торговою маркою
  • роль бренду у прийнятті покупцем рішення про покупку
  • силу бренду в конкуренції на ринку та здатність створити постійний попит на свої послуги або продукти

Отже, як виглядає рейтинг найдорожчих брендів світу у 2018 році?

1. Apple

  • 214,480 млн $

Топ-10 найдорожчих брендів світу

Компанію Apple було засновано у США 1 квітня 1976 молодими програмістами Стівом Джобсом, Стівом Возняком та Рональдом Уейном. Сьогодні Apple Inc. проектує та розробляє побутову електроніку, програмне забезпечення та онлайн-сервіси та є першою американською компанією, чия капіталізація перевершила 1 трлн доларів США. Компанія також стала найдорожчою публічною компанією за всю історію.

Сьогодні Apple керує світом інновацій завдяки своїм iPhone, iPad, Mac, Apple Watch та Apple TV.

2. Google

  • 155,506 млн $

Топ-10 найдорожчих брендів світу

Google Inc. – американська публічна транснаціональна корпорація, яку заснували 1998 року аспіранти Стенфордського університету Ларрі Пейдж і Сергій Брін.

Сьогодні Google – це найпопулярніший пошуковий сервіс та найвідвідуваніший сайт у світі у власності якого, зокрема, знаходиться також YouTube і Blogger.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 НЕЙМОВІРНИХ РЕКОРДІВ YOUTUBE

3. Amazon

  • 100,764 млн $

Топ-10 найдорожчих брендів світу

Amazon.com – один із перших інтернет-сервісів, орієнтованих на продаж реальних товарів масового попиту, створений у липні 1994 року американським підприємцем Джеффрі Безосом.

Спочатку Amazon продавав тільки книги. А сьогодні це найбільша у світі за обігом компанія, що продає товари та послуги через Інтернет. “Центр розподілу” компанії, розташований в штаті Техас, має площу 117 450 м² і займає 12-у сходинку в списку найбільших за площею будівель і споруд світу.

4. Microsoft

  • 92,715 млн $

Топ-10 найдорожчих брендів світу

Корпорація Майкрософт (Microsoft Corporation) – багатонаціональна корпорація комп’ютерних технологій, заснована у 1975 році Біллом Гейтсом і Полом Алленом. На сьогодні Microsoft є найбільшою у світі компанією-виробником програмного забезпечення.

Найпопулярнішими продуктами корпорації є операційні системи “Microsoft Windows” і офісний пакет “Microsoft Office”. Компанія також продає апаратне забезпечення і такі розважальні продукти, як «Xbox», «Xbox 360», «Xbox One» «Xbox One X» тощо.

5. Coca-Cola

  • 66,341 млн $

Топ-10 найдорожчих брендів світу

Coca-Cola – всім відомий газований безалкогольний прохолоджувальний напій і однойменна американська компанія (The Coca-Cola Company), яка його виробляє.

Кока-колу винайшов американський фармацевт Джон Пембертон 29 березня 1886 в Атланті як новий лікувальний напій. Сьогодні цей “лікувальний” напій продається більш ніж у 200 країнах світу.

Крім того, компанія Coca-Cola також володіє популярними торговими марками і виробляє цілий ряд інших напоїв: Спрайт, Фанта, Бонаква та інші. Протягом 9 років (2000–2009) Coca-Cola була найдорожчим брендом у світі.

6. Samsung

  • 59,890 млн $

Топ-10 найдорожчих брендів світу

Компанія Samsung була заснована у 1969 році в Південній Кореї Лі Бен Чхолем. Слово «Samsung» (кор. 삼성) корейською мовою буквально означає «три зірки».

Сьогодні Samsung – світовий лідер в сфері виробництва напівпровідників, телекомунікаційного та цифрового медіаобладнання і лідирує на ринках цифрових телевізорів, мікросхем пам’яті, мобільних телефонів та LCD-дисплеїв.

7. Toyota

  • 53,404 млн $

Топ-10 найдорожчих брендів світу

Toyota Motor Corporation – японська автомобільна корпорація, що випускає свою продукцію під різними марками, зокрема, «Дайхацу», «Лексус», «Тойота», «Хіно».

Компанія була заснована у 1937 році в місті Тойота, Японія. Сьогодні вона є найдорожчою у світі серед автомобілебудівних компаній.

8. Mercedes-Benz

  • 48,601 млн $

Топ-10 найдорожчих брендів світу

Mercedes-Benz – німецька торгова марка транспортних засобів. Власне, історія цього бренду складається з історій двох відомих автомобільних марок – Mercedes і Benz. Обидві компанії цілком успішно розвивалися самостійно, але 1926 року злилися в новий концерн “Даймлер-Бенц”.

Цікаво, що трипроменева зірка на логотипі Мерседес-Бенц символізує успіх марки на суші, у воді і в повітрі. Це пояснюється тим, що власник марки, компанія Даймлер, виробляла, крім автомобілів, суднові й авіаційні двигуни.

9. Facebook

  • 45,168 млн $

Топ-10 найдорожчих брендів світу

Facebook – найбільша у світі соціальна мережа, що почала працювати 4 лютого 2004 року як мережа для студентів деяких американських університетів. Засновником та головою сервісу є Марк Цукерберг. Сьогодні кількість користувачів Facebook перевищує 2 млрд людей у всьому світі.

Компанії також належать сервіси Instagram, WhatsApp та розробник шоломів віртуальної реальності Oculus VR.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 ПСИХОЛОГІЧНИХ НЕБЕЗПЕК СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖ

10. McDonald’s

  • 43,417 млн $

Топ-10 найдорожчих брендів світу

McDonald’s – найбільша у світі мережа закладів швидкого харчування, заснована у 1940 році братами Рiчардом і Морісом Мак-Дональдами (перший ресторан відкрився в Сан-Бернардіно, Каліфорнія).

Сьогодні мережа McDonald’s працює у більшості країн світу. Усього ж налічують понад 36 тисяч закладів.

В Україні станом на 2018 рік діє 87 закладів McDonald’s в 25 містах. Цікаво, що МакДональдз, розташований у Києві на Вокзальній площі, два роки поспіль (у 2012 та 2013) посідав 2-е місце серед усіх закладів МакДональдз у світі за кількістю відвідувачів.

Отже, так виглядає 10 найдорожчих брендів світу у 2018 році. Переглянути весь рейтинг із топ-100 брендів ви можете ТУТ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

10 НАЙВИСОКООПЛАЧУВАНІШИХ АКТОРІВ ТА АКТОРОК ПЛАНЕТИ ЗА ВЕРСІЄЮ FORBES

ТОП-10 НАЙДОРОЖЧИХ ЗІРОК INSTAGRAM

10 НЕЙМОВІРНИХ РЕКОРДІВ YOUTUBE

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Ми не випадково обираємо одне одного… Ми зустрічаємо тільки тих, хто вже існує в нашій підсвідомості»

Зигмунд Фрейд

Чи знали Ви, що...

Тільки на 20% фотографій, розміщених в Інтернеті, ви можете побачити щось інше крім оголених жінок.

Подорожі

Карантин


Читайте також