Цікава та корисна інформація

10 мультфільмів, які ідеально підходять для перегляду на Хелловін

10 мультфільмів, які ідеально підходять для перегляду на Хелловін

Halloween – точно не те свято, коли варто дивитися милі романтичні фільми чи комедії. Однак, якщо фільми жахів вам також не до душі, Deztop пропонує вам альтернативний варіант – мультфільми.

Так-так, саме підбірка із наступних 10 мультфільмів ідеально підходить для Хелловіна. Ніби і веселі мультфільми, а в той же час – дивовижні історії про монстрів, паронармальні явища і світ мертвих.

Отож, обирайте собі мультфільм до душі, а Deztop бажає вам моторошного і страх як приємного перегляду!

Монстри на канікулах | Hotel Transylvania

10 мультфільмів, які ідеально підходять для перегляду на Хелловін

Дивовижний в усіх сенсах цього слова повнометражний мультфільм від Sony Pictures Animation точно сподобається всій сім’ї – від найменших до великих.

Аж три частини “Монстрів на канікулах” – це про знайомого всім графа Дракулу, який, виявляється, зовсім не страшний: він обожнює свою дочку та онука, понад усе цінує своїх друзів – Франкенштейна, Мумію, Людину-невидимку та Вовкулаку і любить вечірки та свята.

Пориньте у світ монстрів і ви неодмінно їх полюбите!

Франкенвіні | Frankenweenie

10 мультфільмів, які ідеально підходять для перегляду на Хелловін

Мультфільм Франкенвіні в багатьох сенсах є особливим. По-перше, це перший чорно-білий фільм (і мультфільм), випущений в форматі IMAX 3D. По-друге, це чи не єдиний мультфільм-жахи у світі та ще й від культової студії Disney.

В сюжеті мультфільму – хлопчик на ім’я Віктор Франкенвіні, який обожнює свого чотирилапого друга Спракі. Але одного дня Спракі гине під колесами автомобіля. Хлопчик дуже важко переживав цю страшну втрату, як одного дня за допомогою старих фільмів жахів і науки не знайшов спосіб оживити свого друга… і йому це таки вдалося! Спаркі ожив і знову тішить свого хлопчика, от тільки батьки та сусіди лякаються цього чотирилапого монстра…

Коко | Coco

10 мультфільмів, які ідеально підходять для перегляду на Хелловін

Поки весь світ святкує Halloween чи День Усіх Святих, в Мексиці проходить найграндіозніше свято – День Мертвих (Día de Muertos). І саме у цей день, як вірять мексиканці, душі померлих родичів навідують до них у гості.

От тільки з маленьким Мігелем все сталося навпаки: він у цей день сам потрапив в Країну Мертвих, де зустрічає своїх родичів та разом із “новоспеченим” другом – скелетом Ектором вирушає на пошуки свого улюбленого померлого співака та кумира Ернесто де ла Круса…

Це зворушлива історія, яка вчить цінувати сім’ю та родинні зв’язки, пам’ятати про тих, хто вже не з нами і підтримувати тих, хто поруч.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 НАЙДИВОВИЖНІШИХ ТА НАЙКОЛОРИТНІШИХ ФЕСТИВАЛІВ СВІТУ

Кораліна у світі кошмарів | Coraline

10 мультфільмів, які ідеально підходять для перегляду на Хелловін

Екранізація однойменної дитячої повісті Ніла Ґеймана стала першим ляльковим повнометражним мультфільмом, знятим у технології 3D. Сам мультфільм було номіновано на премію “Оскар”, а Американський інститут кінематографії (AFI) визнав його найкращим фільмом 2009 року.

У центрі сюжету – Кораліна, маленька дівчинка, що переїхала з батьками з міста в маленьке провінційне містечко. Друзі та звичне життя залишилися далеко в минулому, батьки постійно заклопотані та занурені у власні справи, а маленькій дівчинці залишається лише бродити по порожньому незатишному будинку. Але одного разу Кораліна знаходить маленької двері, заклеєні шпалерами. Кораліна проникає за двері і виявляється в казковому світі. Але казка з часом перетворюється на жахи…

Як описала мультфільм газета «The New York Times», – “…будучи мультфільмом націленим на дітей, «Кораліна» ширяє в атмосфері, яку можна назвати моторошною, але чудесно дивною і повною почуттів”.

Труп нареченої | Corpse Bride

10 мультфільмів, які ідеально підходять для перегляду на Хелловін

Мультфільм “Труп нареченої” було номіновано на премію “Оскар” за найкращий анімаційний повнометражний фільм. Цікаво, що на реалізацію ідеї мультфільму в режисера Тіма Бертона пішло цілих 10 років.

Дії мультика відбуваються в невеликому європейському містечку у вікторіанську епоху. Багаті батьки молодого хлопця Віктора вирішили одружити його на дівчині з аристократичної сім’ї Еверглотов Вікторії. На репетиції весілля Віктор так розхвилювався, що втік в ліс для заспокоєння.

Там репетирує клятву і все вимовляє вголос і цим випадково пробуджує мертву наречену Емілі. Прокинувшись від сну, труп нареченої тягне Віктора в загробний світ мертвих, де, на його подив, життя виявляється набагато веселішим і цікавішим…

Будинок-монстр | Monster House

10 мультфільмів, які ідеально підходять для перегляду на Хелловін

“Будинок-монстр” – друга в історії світової анімації стрічка, випущена у стереоформаті RealD Cinema.

Мультфільм розповідає жахливу історію, яка трапилася зі звичайними підлітками в середньостатистичному американському передмісті. Одного разу хлопці помічають, що будинок злобного сусіда починає робити дивні речі за відсутності господаря.

Вони починають вести спостереження за будинком і приходять до висновку, що це – будинок-монстр. Невдовзі якраз Хеллоуїн і хлопці розпочинають із будинком справжню війну…

Жах перед Різдвом | The Nightmare Before Christmas

10 мультфільмів, які ідеально підходять для перегляду на Хелловін

“Жах перед Різдвом” – музичний мультфільм від компанії Walt Disney, який отримав декілька нагород, серед яких номінація на премію «Оскар» за найкращі візуальні ефекти.

У сюжеті фільму – світ, що складається з міст, кожне з який уособлює якесь свято. Відтак, у місті Хелловін живуть монстри, привиди, зомбі, мумії, упирі, вовкулаки та відьми. Джек Скеллінгтон, «Гарбузовий король» та лідер міста, керує організацією щорічного святкування Хелловіна. Але Джеку здається рутиною все те, що вони влаштовують рік за роком, тому йому хочеться чогось нового.

Одного разу він відкриває прохід по міста Різдва. Зачарований незнайомим святом, він повертається до свого міста і оголошує, що цього року місто Хелловіна буде організовувати святкування Різдва. Але що з цього вийде?..

Ми – монстри | Monster Family

10 мультфільмів, які ідеально підходять для перегляду на Хелловін

Цей комедійний анімаційний фільм вчить, що немає нічого важливішого в житті, ніж сім’я.

Перед нами, здавалося б, звичайна родина зі звичайними буденними проблемами. Для того, щоб внести хоч якусь розвагу, мати Емма замовляє костюми в магазині “Світ вампірів”. Їй чи то пощастило, чи то ні, але трубку узяв сам граф Дракула. Зрештою вони не просто одягнули костюми, але стали дійсно цими монстрами.

Тепер Френк став Франкенштейном, Емма – вампіром, Фей – мумією, а Макс – перевертнем. І якщо вони справді хочуть знову повернутися до свого нормального життя їм потрібно буде зрозуміти, що найголовніше у світі – сім’я і тільки разом вони зможуть знайти справжнє щастя…

Паранорман | ParaNorman

10 мультфільмів, які ідеально підходять для перегляду на Хелловін

“Паранорман, або Як приручити зомбі” – анімаційний 3D-фільм від студії Laika, відомої своєю роботою над мультфільмами “Кораліна в країні кошмарів” та “Труп нареченої”.

Події мультфільму розгортаються в маленькому містечку та оповідають про хлопчика Нормана, який володіє незвичайним даром – він може бачити привидів та зомбі і розмовляти з ними. Через столітні прокляття, місто піддається нападу живих мерців і, завдяки своєму дару, один лише Норман в силах всіх врятувати…

Книга життя | The Book of Life

10 мультфільмів, які ідеально підходять для перегляду на Хелловін

Сюжет цього американського анімаційного мультфільму знову переносить нас у Мексику. В мультфільмі описується романтична історія кохання на тлі святкування Дня мертвих в Мексиці.

Колись, в крихітному мексиканському містечку Сан-Анхель жили двоє нерозлучних бешкетників Хоакім і Маноло, які були закохані в одну і ту ж дівчинку Марію. Поки друзі борються за підкорення серця дівчини своєї мрії, а Марія смиренно чекає результату цього протистояння, два могутніх духа – Ла Муерте, або Свята Смерть, і Шибальба визначають майбутню долю молодих людей …

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

20 НАЙКРАЩИХ МУЛЬТФІЛЬМІВ ВІД DISNEY ТА PIXAR

ТОП-5 НАЙКРАЩИХ МУЛЬТФІЛЬМІВ ВІД СТУДІЇ ILLUMINATION

ТОП-10 КРАЩИХ МУЛЬТФІЛЬМІВ ВІД СТУДІЇ DREAMWORKS

10 НОВИХ ТА НЕРЕАЛЬНО ЦІКАВИХ ФІЛЬМІВ ДЛЯ ІДЕАЛЬНОГО ВЕЧОРА

7 ФІЛЬМІВ, ЗАСНОВАНИХ НА РЕАЛЬНИХ ПОДІЯХ, В ЯКІ СКЛАДНО ПОВІРИТИ

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Батьки стають привидами майбутнього своїх дітей»

х/ф  “Інтерстеллар”, 2014

Чи знали Ви, що...

Їсти подано: топ 5 продуктів – наркотиків

Подорожі

Карантин


Читайте також