Цікава та корисна інформація

Топ-10 найкрасивіших курортних островів світу

Топ-10 найкрасивіших курортних островів світу

Ви коли-небудь замислювалися над тим, чому нас усіх так приваблюють острови? Білі піщані пляжі, коралові рифи, неймовірно красиві заходи сонця, унікальні краєвиди – все це так і манить нас спакувати валізи, залишити позаду холодну осінь і повсякденні турботи і насолодитися сповна цим шматочком раю на землі…

Ну, або принаймні подивитися на фото топ-10 найкрасивіших курортних островів світу і уявити себе на кожному з них 😉

10. Моореа, Французька Полінезія

Топ-10 найкрасивіших курортних островів світу

Моореа – приголомшливо красивий острів у Французькій Полінезії. Він розташований всього в декількох кілометрах від Таїті. Це чудове місце для сімейного відпочинку або романтичної поїздки удвох.

Оточений яскраво-блакитною лагуною, острів Моореа відомий своїми неймовірно красивими гірськими вершинами, буйно зарослими зеленими пагорбами та піщаними пляжами. Гірські та горбисті частини цього прекрасного острова є ідеальним місцем для любителів екстримальних походів. І в той же час загубитися тут неможливо – мережа стежок виведе вас із будь-яких лісів острова.

Водяний світ Моореа не обмежується лише пляжами та лагунами. На цьому острові також є декілька красивих, хоч і невеликих водоспадів.

Окрім традиційного пляжного відпочинку, Моореа пропонує своїм гостям підводне плавання, катання на водних лижах та спостереження за китами.

9. Фіджі

Топ-10 найкрасивіших курортних островів світу

Фіджі – один з найбільш мальовничих архіпелагів у Південному Тихому океані. Республіка Фіджі складається з 332 островів і лише третина з них населені. Туризм є основою економіки Фіджі. У цій країні є все, що потрібно любителям справжнього “райського” відпочинку – чудові лагуни, коралові рифи, пальми та пляжі з білосніжним піском.

У Фіджі також є пишні тропічні ліси, водоспади з природними басейнами та високі гірські вершини.

Неймовірна незаймана природа, серфінг, підводне плавання, спокій і релакс – це те, що готові вам подарувати острови Фіджі.

8. Балі, Індонезія

Топ-10 найкрасивіших курортних островів світу

Балі – найпопулярніший серед туристів острів в Індонезії. І не дивно, адже це також і один з найкрасивіших островів у світі. Балі славиться по всьому світу своє дивовижною і героїчною історією, привітними людьми, духовністю і, звичайно, мальовничими пейзажами.

Повністю зелений – ось перше враження про Балі. Цей магічний острів є домом для пишних тропічних лісів, рисових терас, вулканічних пагорбів, водоспадів та незайманих пляжів.

На острові є багато унікальних, характерних для місцевої релігії (одного з різновидів індуїзму) храмів, які різняться за розмірами та формами. Проте найголовніше на Балі – це самі люди. Місцеве населення тут вирізняється своєю доброзичливістю та привітністю, тож навіть тут, на острові посеред океану, ви відчуватимете себе як вдома.

7. Сейшельські Острови

Топ-10 найкрасивіших курортних островів світу

Сейшельські острови розташовані на східному узбережжі Африки, в Індійському океані. Це захоплююче красивий архіпелаг, який складається зі 115 островів. Білі піщані пляжі Сейшельських островів з кришталево чистими водами, безумовно, є одними з найкрасивіших пляжів у світі. Багата флора та фауна Сейшел налічує понад 2000 видів рослин, 1000 видів риб та 12 місцевих видів птахів.

Сейшельські острови багаті також морським біорізноманіттям. Цей острів має шість морських національних парків. А “родзинкою” Сейшел є ідеально збережені коралові рифи.

6. Крит, Греція

Топ-10 найкрасивіших курортних островів світу

Крит – найбільший і один з найкрасивіших островів Греції. Його райські пляжі з кришталево чистими водами, гірські вершини та антична архітектура сподобаються навіть найвибагливішому туристу.

Високі гірські хребти запрошують до себе сміливих альпіністів та шукачів пригод, а колоритна культура та багатовікова історія задовольнять запити найдопитливіших мандрівників.

Крім того, на Криті є сотні дивовижних водоспадів, печер та гротів, а флора та фауна буяє різноманіттям.

5. Санторіні, Греція

Топ-10 найбільш барвистих міст у світі

Напевно, буде справедливо відзначити, що Санторіні – це, мабуть, найкрасивіший острів у Греції. Цей чарівний острів відомий на весь світ своїми дивовижними заходами сонця, неймовірною архітектурою, яку острів успадкував ще з далеких античних часів і гостинними готелями.

Виняткова атмосфера пляжів Санторіні здатна зачарувати кожного, а для любителів екстриму тут є дайвінг, парасейлинг, вейкбординг, водні лижі та катання на бананах.

Загалом острів Санторіні – це прекрасна суміш чудес та див, створених як людиною, так і самою природою. Вишукані, красиво побілені будинки та церкви, що розташувалися прямо на скелях, приковують погляди всіх відвідувачів та роблять його ще й одним із найбарвистіших міст світу.

4. Галапагоські острови, Еквадор

Топ-10 найкрасивіших курортних островів світу

Якщо ви мрієте опинитися в полоні дикої та незайманої природи – тоді вам на Галапагоські острови. Цей унікальний архіпелаг, розташований в декількох кілометрах від узбережжя Еквадору в Тихому океані, складається з 18 головних островів, трьох менших островів і більше 100 невеличких острівців.

Галапагоські острови – це одне з небагатьох місць на Землі, яке можна побачити у своєму первісному незмінному вигляді. Більшість островів недоторкані людьми. Саме з цієї причини тут зберігається величезна популяція місцевого тваринного світу – черепахи, ігуани, галапагоські пінгвіни, галапагоські тюлені та безліч птахів проживають на цих островах споконвіку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-10 НАЙКРАЩИХ ПЛЯЖІВ СВІТУ

3. Палаван, Філіппіни

Топ-10 найкрасивіших курортних островів світу

Палаван – природне диво та наймальовничіший острів на Філіппінах. На острові є одне з семи природних чудес світу – підземна річка в м. Пуерто-Принсеса. Це найдовша судноплавна підземна річка у світі, визнана місцем всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Ще один визначний об’єкт острова – природний парку Туфбатаха-риф, що також належить до всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Парк охоплює площу 13028 га і охороняє значну кількість морських видів, зокрема є домом для морських черепах та місцевих популяцій птахів.

На додаток до всього, острів Палаван багатий тропічними та мангровими лісами, річками, озерами і водоспадами.

2. Бора-Бора, Французька Полінезія

Топ-10 найкрасивіших курортних островів світу

Бора-Бора – найвідоміший і найкрасивіший острів у Французькій Полінезії. Бора-Бора всесвітньо відомий “пункт призначення” для медового місяця молодят з усього світу.

Коли ви бачите Бора-бора – байдуже, вживу чи на картинці, то перше, що кидається в очі – це приголомшлива бірюзова лагуна навколо острова – до слова, одна з найкрасивіших лагун у світі.

Білі піщані пляжі Бора-Бора виглядають сюрреалістично та казково. Води цих пляжів багаті всіма відтінками бірюзового, смарагдового та синього кольорів.

Найпопулярніші на Бора-Бора невеликі солом’яні хатинки, що стоять неподалік пляжу прямо у кришталево чистій воді. Пожити в такій хатинці – справжня романтика та задоволення!

1. Мальдіви

Топ-10 найкрасивіших курортних островів світу

Мальдіви у всіх асоціюються з розкішшю та райським відпочинком. Це, безумовно, найкрасивіше місце у світі для відпочинку на березі моря.

Цей магічний архіпелаг, розташований в Індійському океані і складається з понад 1000 коралових островів. Пляжі, лагуни, коралові рифи та морська фауна Мальдівських островів – це та краса, яку не можна висловити словами. Безперечно, одне з найдивовижніших місць на Землі, яке варто відвідати хоча б раз у житті!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

ТОП-10 НАЙКРАЩИХ ПЛЯЖІВ СВІТУ

10 НЕЙМОВІРНИХ ПРИРОДНИХ БАСЕЙНІВ СВІТУ

ТОП-10 НАЙБІЛЬШ БАРВИСТИХ МІСТ У СВІТІ

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«“Проблема не в тому, що ми не можемо забезпечити бідних, а в тому, що ми не можемо задовольнити запити багатих”»

Жак Фреско

Чи знали Ви, що...

Топ 5 найунікальніших машин у світі та їх історії

Подорожі

Карантин


Читайте також