Цікава та корисна інформація

Хатіко нашого часу: собака вже декілька місяців чекає хазяйку на місці її смерті

Собака чекає свою господиню на місці її загибелі

Всі знають, що собака – найвірніший друг людини. Настільки вірний, що не ладен покинути свого хазяїна навіть після його смерті. Всі ми пам’ятаємо героїчну і водночас сумну історію про Хатіко – собаку, який дев’ять років чекав на залізничній станції повернення свого господаря… Він не знав, що у того прямо на роботі стався інфаркт і чоловік помер.

Завдяки знятому у 2009 році фільму з Річардом Гіром у головній ролі (“Хатіко: Вірний друг”, 2009) історія про вірного собаку облетіла весь світ.

Ті події з Хатіко відбувалися у 20-30-х рр. минулого століття. І тепер, майже через 100 років історія знову повторилася…

Як стало відомо, у Китаї собака вже майже три місяці чекає свою хазяйку на місці її загибелі. За свідченнями місцевих мешканців, собака сидить на узбіччі дороги в місті Хух-Хото, автономний район Внутрішня Монголія, ще з кінця серпня.

“Вже майже три місяці, як він з’явився. Собака завжди тут: чи світить сонце, чи ллє дощ”, – каже місцевий таксист Го Сіньхуа.

Чоловік також додає, що перехожі кілька разів намагалися погодувати собаку, але він не підходить до незнайомців. Якщо до нього підійти – він тікає, а коли люди ідуть геть, собака повертається на своє місце очікування.

Вірний пес чекає свою господиню на тому самому місці, де 21 серпня рано вранці вона загинула в ДТП.

Собака чекає свою господиню на місці її загибелі

Собака чекає свою господиню на місці її загибелі

Інформаційне агентство Китаю повідомляє, що місцеві добровольці намагалися зв’язатися з родичами власника собаки. Якщо їх знайти не вдасться, тварині підшукають нову домівку.

Тим часом відео з вірним псом, яке один з очевидців виклав в Інтернет, вже набрало більше шести мільйонів переглядів в китайських соціальних мережах.

В коментарях люди висловлюють жаль і пишуть, що ця історія змушує їх плакати. Дехто ж занепокоєний тим, що собаку може випадково збити машина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

ТОП-10 НАЙРОЗУМНІШИХ ПОРІД СОБАК

ТОП-10 НАЙКРАСИВІШИХ ПОРІД СОБАК

ТОП-10 СВІТЛИН ІЗ ВСЕСВІТНЬОГО ФОТОКОНКУРСУ СОБАК 2018 РОКУ

НА ВСЕСВІТНЬОМУ КОНКУРСІ У США ОБРАЛИ НАЙБРИДКІШОГО СОБАКУ СВІТУ

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«“Проблема не в тому, що ми не можемо забезпечити бідних, а в тому, що ми не можемо задовольнити запити багатих”»

Жак Фреско

Чи знали Ви, що...

Під час Першої світової війни уряд США особливим указом відніс морозиво до продуктів “життєво необхідних для підвищення морального духу солдатів”.

Подорожі

Карантин


Читайте також