Цікава та корисна інформація

Як заробляти гроші в Інтернеті: топ-5 перевірених способів

https://deztop.net/2018/08/06/top-10-naidorozhchykh-zirok-instagram/

Чи задумувались ви коли-небудь над перспективою заробітку в Інтернеті? Лише уявіть: ваш робочий графік залежить лише від вас, вранці не потрібно поспіхом збиратися і бігти на переповнену маршрутку, не потрібно кожного дня думати, що сьогодні одягти і куди піти на обід, а головне не потрібно чекати на щомісячну зарплату і мріяти про підвищення.

Все, що вам потрібно для успішної роботи в Інтернеті – це комп’ютер (ноутбук чи планшет) і, звісно ж, доступ до мережі Інтернет. Однак основне, що від вас вимагається, це ваші власні особисті якості, уміння та навички. Для роботи в Інтернеті ви повинні бути творчими, креативними, підприємливими і готовими постійно вчитися та вдосконалюватися – зрештою, усі ці риси вимагають від нас і на звичайній роботі.

Хто може працювати (і реально заробляти) в Інтернеті?

Робота в Інтернеті чудово підійде для тих, хто не має змоги (і бажання) постійно знаходитися в офісі чи будь-якому іншому місці роботи поза домом. Раніше заробіток в Інтернеті частіше приваблював такі категорії людей, як:

  • студенти та школярі
  • матері в декреті
  • люди з обмеженими фізичними можливостями тощо.

Як заробляти гроші в Інтернеті

Однак сьогодні робота через Інтернет стала такою популярною, що багато людей відмовляються від офісів на користь домашнього затишку. Окрім можливості високого заробітку без додаткових витрат на, наприклад, добирання на роботу, Інтернет дає ще й прекрасні перспективи кар’єрного та особистого росту.

По-перше, робота в Інтернеті вимагатиме від вас постійного вдосконалення як фахівця. По-друге, ви працюватимете самі на себе, а отже станете ще й прекрасним менеджером власного часу, коштів та ресурсів. По-третє, робота в Інтернеті стирає всі кордони. Якщо ви добре володієте англійською, польською, німецькою чи будь-якою іншою мовою, це відкриває перед вами практично необмежені можливості та сотні пропозицій роботи з-за кордону.

Наприклад, ви можете писати іншомовні статті на замовлення якогось іноземного сайту чи займатись графічним дизайном в котрійсь зарубіжній компанії. Ви можете давати іноземцям онлайн-уроки своєї рідної мови (чи будь-якої іншої мови, якою ви володієте) або займатись перекладом.

Словом, Інтернет дає людям можливість працювати за кордоном (і отримувати відповідну зарплатню) навіть не виходячи з дому. Бонусом такої роботи стане й те, що ви заведете безліч нових знайомств по всьому світу – і хтозна, можливо, колись вам ці знайомства дуже пригодяться.

Як заробляти гроші в Інтернеті

Що потрібно для того, аби заробляти в Інтернеті?

При виборі роботи в Інтернеті, насправді, все залежить виключно від вас: що ви вмієте та можете, чи готові ви вчитися і розвиватися, і чи будете достатньо самоорганізовами. Для того, аби успішно працювати в Інтернеті (читай: добре заробляти), в першу чергу потрібно:

• бути готовим до нестабільності

Робота в Інтернеті, за умови, якщо ви виконуєте її добре, може приносити вам кошти не просто достатні для прожиття, а й навіть більше. Однак ви маєте бути готовим до нестабільного заробітку.

Оскільки переважно така робота виглядає як “виконав завдання – отримав гроші”, то часто може бути таке, що одного місяця у вас все йде, як по маслу і пропозиції роботи сипляться зі всіх боків, а іншого – глухо, як у танку.

Саме тому потрібно по-перше, мати власні заощадження на випадок “глухих” місяців і по-друге, бути готовим, що сьогодні ви сидите до опівночі, виконуючи 105 проект, а завтра цілий день байдикуєте.

• готовність працювати за ненормованим графіком

До речі, про “сидіти до опівночі”. Обираючи роботу в Інтернеті ви повинні бути готовими і до того, що ваш робочий графік буде не зовсім стандартним. Навряд чи ви будете сидіти за комп’ютером з десятої ранку до шостої вечора і ні на хвилину довше (хоча тут все залежить від того, чим саме ви займаєтеся).

Зазвичай робота в інтернеті не має часових рамок. Ви можете працювати по вихідних чи навіть вночі – якщо вам так зручно, або у вас багато замовлень. Однак якщо вам терміново буде потрібен тайм-аут – вихідний чи навіть відпустка – ви в будь-який момент зможете це зробити.

• постійно розвиватися і працювати над собою

Без цього нікуди на жодній роботі. Однак в Інтернеті все по-особливому строго. Якщо ви будете стояти на місці і не розвиватися як професіонал своєї справи, то на ваше місце завжди знайдеться хтось креативніший, розумніший, кращий і більш вмілий.

Якщо ви пишете тексти – постійно читайте літературу та фахові статті з журналістики та копірайтерства. Якщо ви дизайнер – освоюйте нові програми і технології. Якщо ваша робота полягає у спілкуванні з людьми онлайн – розвивайте свої комунікативні навички, вивчайте мови, працюйте над своєю дикцією і проштудіюйте книжки з психології.

Як заробляти гроші в Інтернеті

• думати, думати і ще раз думати

Робота в Інтернеті вимагає постійного генерування ідей: ідеї, де пошукати замовника, ідеї, як виконати завдання креативно і класно, ідеї, як заробити ще більше грошей в Інтернеті… Словом, ви маєте стати таким собі генератором ідей і добре думати, прораховувати кожен свій крок і працювати над собою. Тільки так ви зможете досягнути успіхів.

• бути готовим вкласти гроші в розвиток своєї справи

Для того, аби щось отримати, спочатку потрібно вкласти. Працюючи в Інтернеті ми вкладаємо свій час, знання і вміння. Однак будьте готові, що вам доведеться вкласти ще й власні кошти.

Наприклад, якщо ви хочете розробити власний сайт чи інтернет-магазин, вам потрібно буде найняти веб-дизайнера, айтішника, копірайтера та SMS-спеціаліста. А ще витратитись на рекламу та “розкрутку”. Або, якщо, наприклад, ви вирішили стати репетитором, перекладачем чи онлайн-консультантом, то вам потрібно буде для початку вкласти кошти “в себе” – пройти спеціальні курси чи запустити рекламу своїх послуг.

5 способів заробляти гроші в Інтернеті

Насправді сьогодні можна вигадати сотні способів як цілком легально і безпечно заробити гроші в Інтернеті – достатньо трішки вашої фантазії, креативу та вміння шукати і знаходити.

Сайти з вакансіями рясніють оголошеннями про роботу на дому в Інтернеті і пропонують безліч всякої роботи – від одноразових завданнь (наприклад, написання реферату чи рекламного оголошення) до роботи на постійній основі (контент-менеджером інтернет-магазину чи графічним дизайнером іноземної компанії).

Deztop пропонує вам топ-5 перевірених способів заробітку в Інтернеті – саме ці варіанти роботи в Інтернеті є не просто безпечними та легальними, а й здатні приносити реальний дохід. Однак зауважте, що для того, аби робота в Інтернеті почала приносити вам достатні кошти і могла стати вашим основним видом діяльності, потрібно прикласти чимало зусиль, вмінь та знань, а в багатьох випадках – вкласти для початку власні кошти в розвиток свого бізнесу (чи самого себе).

Як заробляти гроші в Інтернеті

Спосіб 1. Продаж товарів через Інтернет

Цей спосіб можна назвати універсальним, адже сьогодні в Інтернеті можна продати абсолютно все: від нерухомості до товарів власного виробництва чи ваших власних старих речей, які вже давно завалялися в шафі. Однак такий заробіток потребує найбільше зусиль, знань та часу і власних капіталовкладень, адже це вже фактично повноцінний бізнес із реальним товаром та операціями з ним.

Якщо ви хочете працювати в цьому напрямку, для початку вам потрібно визначитися, що саме ви будете продавати.

Продаж товарів власного виробництва через Інтернет

Хенд-мейд сьогодні на піку слави. Якщо у вас є хист, бажання і час виготовляти такі товари – сміливо викидайте свої пропозиції в Інтернет і ваші покупці точно знайдуться. Існує сотні ідей того, які товари хенд-мейд можна продавати в Інтернеті:

  • мило ручної роботи / косметика / засоби по догляду за собою
  • іграшки / товари для дому
  • прикраси / біжутерія
  • блокноти / альбоми / планери / листівки / запрошення
  • картини
  • торти / випічка / кулінарія
  • продукти власного виробництва (сільськогосподарські товари)

Продаж товарів власного виробництва через Інтернет

Для натхнення можете переглянути такі іноземні сайти з продажу товарів хенд-мейд як ArtFire та Etsy. Що тільки не виготовляють люди власними руками та не продають в Інтернеті! Політ фантазії і умілі руки – це все, що вам потрібно для успішного бізнесу.

Ви можете продавати свій товар як через соціальні мережі (наприклад, створити окремі аккаунти в Інстаграм чи Фейсбук), так і створити власний сайт, де покупці зможуть ознайомитися з вашим асортиментом, цінами, акціями, знижками і умовами оплати та доставки. Крім того, свої товари ви можете виставляти на популярних в Україні платформах – Prom.ua, OLX тощо.

Продаж товарів з Китаю через Інтернет

Одним із популярних на сьогодні напрямків продажу через Інтернет є продаж товарів з Китаю. Схема дуже проста і цілком легальна: на китайських сайтах (наприклад, AliExpress чи Joom) ви замовляєте конкретні товари (більшість китайськийх магазинів мають можливість закупівлі оптом) та перепродуєте їх в Україні вже по дорожчій ціні.

Продаж товарів з Китаю через Інтернет

Сьогодні попитом користуються різні аксесуари для дому, одяг, біжутерія і навіть електротехніка. Наприклад, ви можете купувати в Китаї чохли для телефонів, які коштують на таких сайтах в середньому від 10 до 100 грн та продавати їх в Україні з націнкою в декілька раз більшою – від 50 до 200-300 грн.

Люди готові переплатити більше, якщо не хочуть чекати декілька тижнів доставки з Китаю чи люблять бачити свою покупку вживу, а не купувати кота у мішку. Тому прибуток вам гарантовано.

Продаж товарів від виробника через Інтернет

Ще один цікавий спосіб заробітку в Інтернеті – купувати товари напряму від виробника та продавати їх з власною націнкою через соціальні мережі чи власний сайт. При цьому ви можете домовитися з виробником, що самі товари відправлятимуться до покупця напряму зі складу, тобто вам навіть не доведеться закуповувати товари наперед, витрачати власні кошти і зберігати їх у себе.

Все максимально зручно, вигідно і прозоро. Головне – знайти виробника, який погодиться співпрацювати з вами на вигідних умовах.

Продаж б/у речей, одягу та взуття через Інтернет

Ще одна ідея для бізнесу – продавати старі та вживані речі, ношений одяг та взуття. У кожного вдома є такі речі, як і викинути шкода, і носити вже не хочеться. Особливо, якщо ви модниця і слідкуєте за останніми трендами моди. Тоді у вас в шафі напевне є одяг з минулорічних колекцій, який носити ви вже не будете. А тому можна зробити дві корисні справи водночас: і в шафі місце звільнити, і заробити непогані гроші.

Порийтеся на власному горищі, у підвалі чи гаражі. Часто те, що для вас може бути мотлохом, для інших є дуже важливим – хтось колекціонує старі годинники, хтось є поціновувачем антикваріату, а хтось збирає старі глечики, ткацькі станки та вишиванки для власної етнографічної колекції. Якщо добре розібратися, то практично на все, що ви б у перспективі просто викинули, знайдеться покупець, який буде готовий непогано вам заплатити.

Продаж б/у речей, одягу та взуття через Інтернет

Ще один цікавий варіант – це секонд-хенди. Якщо у вас дар знаходити чудову річ на барахолках, блошиних ринках та секонд-хендах, ви можете непогано на цьому заробити. Як? Схема досить проста: ви знаходите на секонді чи барахолці хорошу красиву річ, вдома її перете, підшиваєте (чи навіть перешиваєте), якщо в цьому є потреба, фотографуєте і закидуєте в Інтернет на продаж вже з власною націнкою.

На секонд-хенді річ можна придбати за 5-10 грн, а перепродати і за 50, і навіть за 100. Бізнес прибутковий і прозорий – за умови, що ви попереджатимете своїх клієнтів про те, що річ, яку вони купують, не нова.

Продаж фото в Інтернеті

Якщо ви хороший фотограф, маєте на своєму комп’ютері вже тисячі крутих світлин і не знаєте, що з ними робити, тоді для вас теж є цікава ідея – продавайте свої фото в Інтернеті!

Фотографи з усього світу можуть продавати свої роботи на різних сайтах, таких як iStockPhoto, CreativeMarket та depositphotos. Багатьом виданням та сайтам потрібні різні фотографії для онлайн- і друкованих публікацій. Тому кількості і різноманітності потрібних фото завжди буде не вистачати.

Продаж фото в Інтернеті

Спосіб 2. Копірайт / рерайт / написання авторських статей

Ще один, не менш популярний, ніж продаж товарів, спосіб заробітку в Інтернеті – це написання статей. Якщо у вас є талант до написання цікавих статей, або ви завжди мріяли вести власну колонку, блог, чи просто добре оперуєте словами, так би мовити, відчуваєте їх і вмієте писати тексти, які будуть продаватися, тоді сміливо подавайтеся в копірайтери чи журналісти.

В Інтернеті є безліч сайтів, які пропонують тимчасову або ж постійну роботу копірайтерам та рерайтерам. Ви можете писати статті на різну тематику, робити власні дослідження і навіть брати інтерв’ю. Головне у цій професії – ваше вміння писати грамотно і цікаво на найрізноманітніші теми і для найрізноманітнішої аудиторії. Загалом, за такою роботою точно ніколи не стане нудно: одного дня ви писатимете статтю про найпопулярніші фільми 2018 року, а іншого – про переваги металопластикових вікон.

Продавати свою творчість тут можна двома способами – або виставляти на продаж уже готовий матеріал, або писати тексти на замовлення.

Найпоширеніші професії у даній галузі – це копірайт та рерайт. Окремо можна також виділити SEO-спеціалістів, які займаються розкруткою та оптимізацією сайту.

Короткий словничок термінів:

 спосіб заробітку в Інтернеті

 спосіб заробітку в Інтернеті

 спосіб заробітку в Інтернеті

Спосіб 3. Надання освітніх послуг через Інтернет

Якщо ви дипломований спеціаліст будь-якої галузі, ви можете надавати освітні послуги онлайн. Це може стати як вашим додатковим заробітком, так і основним доходом. Є декілька варіантів заробітку в інтернеті через надання освітніх послуг:

Репетиторство в Інтернеті

Якщо ви історик, біолог, математик (підставляй своє), ви можете займатись репетиторством і давати онлайн-уроки учням та студентам, готувати дітей до олімпіад, здачі вступних іспитів чи ЗНО. Ви можете давати платні уроки через скайп чи інший онлайн-чат або записувати власні відео-уроки і закидувати їх на YouTube чи інші платформи.

В Україні одна з найпопулярніших платформ для репетиторів – сайт BUKI. Тут ви реєструєтеся, вказуєте свою освіту, послуги, які ви надатаєте, умови та ціни своїх занять. Наприклад, ви готові виїжджати до учня додому або навпаки, учень повинен їздити до вас чи зустрічатися на нейтральній території. Або ж надавати уроки через інтернет. Учні самі обиратимуть того репетитора, чиї умови та ціна їм сподобались і зв’яжуться з вами.

Ще один цікавий варіант заробітку – це написання власних статей, авторських курсів та програм, які можна продавати в Інтернеті.

Як заробляти гроші в Інтернеті

Блоги та авторські колонки

Людям завжди цікаво почитати думку фахівця. Саме тому, якщо ви відчуваєте, що можете і маєте сказати людям щось важливе і знаєте, що ваша думка є компетентною, ви можете створити власний блог, який, за умови популярності, приноситиме вам чималий дохід.

Наприклад, якщо ви хороший психолог чи педіатр, ви можете вести власну колонку на популярному сайті чи навіть створити власний сайт і писати цікаві статті на близьку вам тематику.

Онлайн-консультації за гроші

Хороші спеціалісти затребувані всюди – і тим більше в Інтернеті. Люди готові заплатити будь-які гроші за фахову консультацію, на яку ще й не потрібно їхати за тридев’ять земель.

Наприклад, якщо ви кваліфікований юрист, ви можете давати платні онлайн-консультації для осіб, які потребують фахової юридичної допомоги. Або якщо ви фітнес-тренер, дієтолог чи затятий мандрівник, ви можете знімати відео-блоги, вести чати і давати корисні поради і лайфхаки з власного досвіду.

До прикладу, можна скористатися такими сервісами як SkillsShare – сервіс, де можна створити власні курси (заняття) на будь-яку тему: кулінарія, математика, інженерна справа, дизайн, мови, словом, все, що завгодно!

Ще один схожий сервіс – Udemy. Тут ви, по суті, продаєте ваші курси та заробляєте на онлайн-уроках. Вам платять тоді, коли студент підписується на створений вами онлайн-курс.

Як заробляти гроші в Інтернеті

Написання рефератів, лабораторних, курсових та дипломних робіт

Взагалі, назвати такий спосіб цілком легальним заробітком не можна, позаяк реферати, а тим паче дипломні роботи повинні писатися самим студентом. Але, як показує практика, на даний час попит на такі послуги чималий, а отже є і пропозиції.

Тому, якщо ви добре орієнтуєтеся в вимогах Міністерства освіти і науки України щодо написання наукових робіт і можете написати справді унікальне дослідження на конкретну тему – можете спробувати себе і в цій царині.

Однак добре зважте всі мінуси – по-перше, світ ніколи не дізнається ім’я справжнього автора роботи, по-друге, не забувайте що докладаєте руку до того, аби некомпетентний студент отримав диплом і в майбутньому працював за фахом, якого навіть не зміг освоїти.

Послуги перекладача в Інтернеті

Якщо ви добре володієте якоюсь іноземною мовою (або навіть декількома), тоді ви можете непогано заробляти на перекладі. Ви можете перекладати як фахові тексти і статті іноземних видань, так і різноманітні документи, вести ділову переписку з іноземними партнерами від імені фірми, бути перекладачем на сайті знайомств чи виконувати дрібні завдання з перекладу коротких заміток, рекламних текстів або опису товару на сайті.

Як заробляти гроші в Інтернеті

Існує багато сайтів, де можна знайти роботу для перекладача в Інтернеті. Від банального оголошення на OLX до спеціальних сайтів, таких як Translatorsbase.com – тут ви можете розглядати різні пропозиції роботи з перекладу і пропонувати свою ставку на кожне замовлення. Якщо вас виберуть – робота ваша. Клієнт оплачує ваші послуги через сайт, а готовий переклад ви можете йому надіслати або на пошту або через Translatorsbase.

Спосіб 4. Блогерство як варіант заробітку в Інтернеті

Якщо ви людина креативна та творча, ви можете спробувати себе у блогерстві. Однак обираючи цей варіант заробітку, будьте готові, що дохід ви отримуватимете не відразу, а для успішного старту вам необхідно буде вкласти в цей бізнес свої власні кошти.

Сьогодні успішних блогерів можна прирівняти до справжніх зірок шоу-бізнесу. Вони мають своїх фанатів, їх запрошують на телебачення та впізнають на вулиці.

Короткий словничок термінів:

блогерство як спосіб заробітку

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-10 НАЙДОРОЖЧИХ ЗІРОК INSTAGRAM

Що потрібно для того, аби стати успішним блогером?

Хороший та “розкручений” блогер може заробляти тисячі доларів в місяць, однак аби досягти такого успіху, потрібно добре попрацювати. А для початку необхідно подбати про наступне:

· Визначитися з тематикою

По-перше, якщо ви все-таки вирішили стати блогером, необхідно подумати про тему своїх блогів. Тут головне підійти до цього творчо. Навряд чи ви знайдете мілйонну аудиторію, яка готова слухати про ваші будні, про те, що ви їли на сніданок і де ходили на шопінг (якщо ви звісно не супер-зірка). Спробуйте придумати щось таке, що цікаво вам самим і що могло б зацікавити багатьох.

Наприклад, ви любите читати. Тоді ведіть блог про книжки, знімайте відео про новинки в світі літератури, робіть власні рецензії та відгуки на книжки тощо. Або ваше хобі – це кулінарія. Ви можете знімати ролики, де ви готуєте страви, розповідати людям смачні рецепти та власні лайфхаки на кухні.

· Вивчити своїх конкурентів

Придумати щось нове, насправді, досить складно. Якщо ви не винахідник вічного двигуна і не перший житель на Марсі, то навряд чи вам вдасться знайти таку тему, якої ще б не було висвітлено на просторах Інтернету.

Але це не означає, що вам слід взагалі відмовитися від своєї затії. Навпаки, добре вивчіть своїх конкурентів. Проаналізуйте, який контент у них є, що вони роблять і чому стали успішними, вивчіть їхній стиль та манеру, а тоді спробуйте зробити все в десять разів краще!

Конкуренти вже зняли ролик про те, як спекти смачний “Наполеон” і набрали 10 тисяч переглядів? Поділіться з аудиторією секретами, як приготувати такий “Наполеон” швидше, дешевше чи смачніше! Словом, не бійтеся конкурентів, а будьте кращими за них.

Як заробляти гроші в Інтернеті

· Подумати про технічне оснащення

Успішний блогер не знімає свої відео на 8-мегапіксельну камеру мобільного телефону. І це саме той момент, коли для успіху бізнесу необхідно вкласти кошти. Подбайте про технічне забезпечення: вам потрібна буде хороша камера, а можливо ще й професійне освітлення та мікрофон.

На чому заробляють блогери?

Основний дохід блогерів – це реклама. Якщо у блогера багато підписок на його канал в YouTube чи Instagram, компанії та виробники часто використовують це для реклами своїх товарів та послуг. Наприклад, блогер може побіжно згадати про супер-круті навушники, чи викласти фото в Instagram з новою сумочкою від певного бренду. І за це він отримає непогані гроші. В цілому, ціна за рекламу залежить від того, скільки людей на вас підписано. В середньому розцінки в Україні виглядають так:

  • у тих, хто має 20 тис. передплатників, реклама буде коштувати 400 грн;
  • 50 тис. – 700 грн;
  • 100 тис. – 1500 грн;
  • 200 тис. – 4000 грн.

У популярних зірок з мільйонною аудиторією ці розцінки ще вищі. Ми вже писали про найдорожчих зірок в Instagram. За публікацію на їхній сторінці певного товару (продукту, бренду) власники компаній готові платити тисячі доларів. Так, до прикладу, ціна однієї публікації на сторінці в Instagram американської моделі Кайлі Дженнер становить $1 млн.

Існує також реклама по бартеру – тобто коли магазин дарує продукт, а блогер його рекламує без додаткової оплати, що також є досить непоганим варіантом, особливо коли вам пропонують дійсно вартісну річ.

робота в Інтернеті

Ще один вид реклами, на якому заробляють блогери – це контекстна реклама або банери. Зазвичай це та реклама, яка включається під час перегляду відео. Однак, заробити великі гроші таким чином не вийде. За кожен “клік” на контекстну рекламу платять близько одного цента США. Блог середньої популярності (близько 1000 відвідувачів на день) може приносити біля 100 доларів на місяць.

Блогери з YouTube заробляють і на кількості переглядів свого ролика. Для початку потрібно досягнути хоча б 100 відвідувачів на день, а тоді провести монетизацію блогу. Щоправда, з таким відвідуванням заробіток буде скоріше приємним, ніж корисним – від 20 доларів США на місяць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 НЕЙМОВІРНИХ РЕКОРДІВ YOUTUBE

Словом, заробіток на блогерстві зводиться до однієї простої формули: чим більше живих підписників, тим більший заробіток.

Спосіб 5. Створення власного сайту для заробітку в Інтернеті

Створити власний сайт – це цікаво і в перспективі може приносити непоганий дохід. Однак такий варіант вимагає постійної роботи і вкладу – при чому не тільки часу, сил та знань, а й грошей.

Створення власного сайту для заробітку в Інтернеті

Що потрібно для того, аби створити власний сайт?

Як і з блогерством, для початку необхідно визначитися із метою створення сайту та його майбутньою тематикою. Ви можете керуватися як особистими вподобаннями (наприклад, сайт про догляд за породистими кішками), так і проаналізувати запити і потреби аудиторії (наприклад, створити сайт із порадами юридичного характеру тощо).

Знову ж таки, вам варто бути готовим до конкуренції, а тому, перш ніж створювати сайт, необхідно детально розібратися в самому ринку – вивчити, хто що вже писав, коли і на які теми і чи зможете ви зробити це краще і перевершити всіх.

Далі вам необхідно братися за створення самого сайту. Ви можете зробити це самостійно – наприклад, придбати готовий шаблон в Інтернеті або ж звернутися до спеціаліста, який напише сайт, підбере його дизайн і функціонал спеціально під вас і ваші потреби. Крім самого сайту, вам також потрібно буде придбати домен та оплатити хостинг.

Короткий словничок термінів:

домен та хостинг

Створити сайт, купити домен та хостинг – це лише перший крок. Далі потрібно невтомно працювати над розкруткою та наповненням самого сайту. Для цього можна звернутися до професіоналів – SEO-спеціалістів, SMM-спеціалістів, копірайтерів та рерайтерів, або ж опановувати усі тонкощі цих професій самому. Однак важливо пам’ятати, що створити сайт мало. Аби отримувати від нього прибуток, необхідно постійно його збагачувати якісним контентом.

Як заробляють власники сайтів?

По-перше, можна заробляти на рекламі. Існує декілька видів реклами на сайтах:

  • контекстна
  • банерна
  • тізерна
  • реклама в статтях та анонсах

Створення власного сайту для заробітку в Інтернеті

Контекстна реклама

Контекстна реклама – це невеликі оголошення на самому сайті, які підтягуються відповідно до контексту самої сторінки або з історії попередніх пошукових запитів користувача. Наприклад, якщо ви відкрили статтю про подорожі, вам можуть запропонувати авіаквитки чи гарячі путівки.

Або ж якщо раніше ви шукали в інтернеті де можна придбати телевізор, Google це запам’ятає і наступного разу рекламуватиме вам саме телевізоре, навіть якщо ви відкрили статтю про котиків.

Банерна реклама

Банерна реклама передбачає розміщення конкретного рекламного банера в певній частині вашого сайту. таку рекламу зазвичай замовляють фірми чи виробники товарів. Ціна реклами залежатиме від популярності та відвідуваності вашого сайті, а також від самої компанії, яка її замовлятиме.

Тізерна реклама

Тізерна реклама – це рекламні блоки на сайті, які приваблюють відвідувачів своїми гучними заголовками і супроводжуючими їх цікавими картинками. Ви часто могли зустрічати на сайтах рекламу з такими заголовками, як “ШОК! Чоловік вилікувався від раку всього за місяць” або “Відома зірка шоу-бізу знялася оголеною. ФОТО”.

Така реклама привертає увагу, але рівень довіри до неї практично нульовий. Чи розміщувати таку рекламу у себе на сайті – вибір за вами, однак будьте готові, що тізерні банери можуть зіпсувати вам репутацію як авторитетного сайту.

Рекламні статті та анонси

Коли ваш сайт стане досить авторитетним та популярним і матиме свою постійну аудиторію, ви можете спробувати заробляти на рекламних статтях та анонсах. Наприклад, таку статтю у вас може замовити ресторан, який нещодавно відкрився у вашому місті і прагне привернути до себе увагу. Тоді ви зможете продавати місце під статтю за високою ціною.

Однак ставитися до такої реклами слід дуже відповідально. По-перше, слід ретельно фільтрувати, що саме ви рекламуєте. Бо коли ви розповідаєте про новий ресторан – це одне, але коли за гроші агітуєте за котрусь політичну силу – зовсім інше.

По-друге, така реклама повинна відповідати тематиці сайту. Інакше це просте буде відлякувати читачів. Самі подумайте: на сайті спортивних новин вам пропонують статтю про нові ліки від застуди.

робота в Інтернеті

Розміщуючи рекламні статті краще ознайомтеся із рекламним законодавством. Наприклад, не забувайте, що реклама повинна відповідним чином маркуватися (наприклад, “на правах реклами” чи просто “реклама”). Крім того, не всі товари та послуги можна рекламувати. До прикладу, забороненою є реклама алкоголю та тютюну.

Ще один спосіб заробітку на власному сайті – це продаж посилань. Коли ваш сайт стане популярним, багато менш популярних сайтів зможуть купувати у вас посилання на себе, аби отримати посилання від авторитетного джерела (тобто від вас). Для молодих та нерозкручених сайтів це дає змогу просунутися вище в пошукових запитах, а вам дозволяє непогано заробити.

Висновки

Отже, заробляти в Інтернеті непогані, а часом досить таки пристойні суми – це цілком реально і легально. Однак для цього спершу потрібно прикласти чимало зусиль, часу і навіть власних коштів. Нічого не робити і заробляти гроші не вийде. Проте перевагами такої роботи стануть вільний робочий графік, хороший дохід і ваша абсолютна незалежність від роботодавців.

робота в Інтернеті

Тож вибір за вами!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

7 ПСИХОЛОГІЧНИХ НЕБЕЗПЕК СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖ

ТОП-5 НАЙПОПУЛЯРНІШИХ КІБЕРСПОРТИВНИХ ДИСЦИПЛІН

ТОП-10 НАЙДОРОЖЧИХ ЗІРОК INSTAGRAM

10 НЕЙМОВІРНИХ РЕКОРДІВ YOUTUBE

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«“Проблема не в тому, що ми не можемо забезпечити бідних, а в тому, що ми не можемо задовольнити запити багатих”»

Жак Фреско

Чи знали Ви, що...

Запальничка була винайдена раніше сірника.

Подорожі

Карантин


Читайте також