Цікава та корисна інформація

10 найкрасивіших різдвяних ярмарків в усьому світі

10 найкрасивіших різдвяних ярмарків

Один із основних атрибутів Різдва у містах – це різдвяні ярмарки. Такі ярмарки вже протягом багатьох століть є традиційними для країн Європи, а віднедавна і для США та Канади, та й загалом для всього християнського світу.

Вважається, що традиція проведення таких ярмарків виникла ще в Священній Римській імперії, а перша письмова згадка про “Грудневий ярмарок”, який проходив у Відні, датується 1294 роком.

Зазвичай ярмарки складаються з дерев’яних будиночків, де продається різдвяна випічка, пряники, глінтвейн, пунш і гарячий шоколад. Також невід’ємним атрибутом різдвяних ярмарків є традиційні різдвяні товари: ялинкові прикраси та різдвяні сувеніри. Обов’язковою сьогодні є і культурна програма ярмарків – на встановлених сценах виступають колективи, хори та співаки, показують новорічні вистави, а дітей зустрічає Санта Клаус чи Святий Миколай.

Deztop представляє 10 найкрасивіших різдвяних ярмарків, які щорічно проходять в країнах Європи та Америки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-10 РІЗДВЯНИХ ЯЛИНОК СВІТУ

1. Різдвяний ярмарок на Жандарменмаркт, Берлін (Німеччина)

Берлін – одна з найпопулярніших серед туристів європейська столиця на час різдвяно-новорічних свят. Тут ви зустрінете безліч маленьких і великих різдвяних ярмарків, а все місто здивує вас ялинками та новорічними оздобами будівель.

Один із найкрасивіших і найбільших ярмарків Берліна – Різдвяний ярмарок на Жандарменмаркт, одній із найкрасивіших площ столиці Німеччини.

Ярмарок триває протягом всіх 12 днів до, під час та після Різдва, вхід тут платний – 1 євро. Вражаюча архітектура Жандарменмаркту, новорічна ялинка, шопінг і глінтвейн зроблять вас по-справжньому щасливими у ці святкові дні.

10 найкрасивіших різдвяних ярмарків

Що робить ярмарок особливим? Щовечора та до самої ночі тут відбуваються різдвяні концерти і виступи найрізноманітніших колективів – від хорів до джаз-музикантів.

2. Зимове містечко в Брайант-Парку, Нью-Йорк (США)

Зимове містечко під відкритим небом в Брайант-Парку є одним із найвідоміших різдвяних ярмарків Нью-Йорка. Окрім 125 розроблених кіосків із ювелірними виробами, товарами хенд-мейд та новорічними прикрасами з усього світу, туристів тут, окрім іншого, приваблює і сама архітектура Брайант-Парку – високі ньою-йоркські хмарочоси, фонтан Джозефіна Шоу Лоуелла, який часто замерзає взимку, і величезний каток.

10 найкрасивіших різдвяних ярмарків

Що робить ярмарок особливим? Якщо ви не уявляєте собі зиму без катання на ковзанах, то тут до ваших послуг каток під відкритим небом площею в 17 тисяч квадратних метрів.

3. Будапештський різдвяний ярмарок (Угорщина)

Будапештський різдвяний ярмарок щороку проходить на Площа Верешмарті, в самому центрі міста, з початку листопада і аж до кінця грудня кожного року. Це найстаріший святковий ринок у столиці Угорщини і найпопулярніший в країні серед туристів.

Тут ви можете придбати оригінальні новорічні подарунки, випити ароматний глінтвейн і скуштувати традиційні страви угорської кухні. Крім того, на відвідувачів ярмарку чекає безліч новорічних розваг у вигляді світлових шоу, народних танців і живої музики.

10 найкрасивіших різдвяних ярмарків

Що робить ярмарок особливим? Фасад знаменитої кав’ярня Gerbeaud на Площі Верешмарті перетворюється на гігантський календар Адвенту, який з 1 по 23 грудня відлічує дні до Різдва.

4. Різдвяний ярмарок в Талліні (Естонія)

Столиця Естонії кожного року напередодні Різдва запрошує мешканців та гостів країни на найбільший різдвяний ярмарок. Ряди дерев’яних хатинок, де ви можете придбати сувеніри, скуштувати страви естонської кухні та зігрітися, випивши глінтвейну чи гарячого какао, прикрашені новорічними вогниками,а в самому центрі ярмарку стоїть велична ялинка.

Щовечора на ярмарку можна подивитися виступи хорів, співаків та танцювальних колективів і навіть самому взяти участь в іграх і танцях.

10 найкрасивіших різдвяних ярмарків

Що робить ярмарок особливим? Основна увага тут прикована до різдвяної ялинки, яку традиційно прикрашають на Ратушній площі починаючи з 1441 р. До речі, це була одна з перший різдвяних ялинок, що з’явилася в Європі.

5. Різдвяний ярмарок у Вроцлаві (Польща)

Різдвяний ярмарок у Вроцлаві щороку стає центром свят для туристів та місцевих мешканців. Тут можна не лише здійснити різдвяні покупки і смачно поїсти, а й весело провести час з сім’єю та друзями.

Біля головної ялинки на ярмарку встановлена сцена, на якій кожного дня проходять виступи колективів, співають колядки та показують новорічні вистави.

10 найкрасивіших різдвяних ярмарків

Що робить ярмарок особливим? Ярмарок окрім стандартних торгових палаток може похвалитися безліччю цікавих атракцій. Зокрема, туристам полюбився щорічний парад ельфів.

6. Різдвяний ярмарок у Базелі (Швейцарія)

Різдвяний ярмарок у Базелі – столиці німецькомовного напівкантону Базель-Штадт, щороку розпочинається 22 листопада і триває аж до 23 грудня. Ярмарок складається з близько 180 святково оформлених кіосків, де продаються кулінарні смаколики та новорічні сувеніри.

10 найкрасивіших різдвяних ярмарків

Що робить ярмарок особливим? Різдвяний казковий ліс Мюнстерплац щороку організовує чудові заходи для дітей – від ігор та розваг до майстер-класів із виготовлення різдвяних пряників та новорічних прикрас.

7. Різдвяний ярмарок в Тіволі, Копенгаген (Данія)

Тіволі (Tivoli Gardens) – один з найстаріших парків Данії, розташований в центрі Копенгагена. Щороку напередодні Різдва тут влаштовують величезний ярмарок, де продають смаколики та прикраси, проводять світлові шоу, співають колядки та новорічні пісеньки.

Ярмарок в Tivoli Gardens починається ще в листопаді і триває аж до 31 грудня.

10 найкрасивіших різдвяних ярмарків

Що робить ярмарок особливим? 13 грудня тут відзначають День Св. Люсії. Відтак за традицією щороку у цей день 100 дівчат проходять через Тіволі з запаленими свічками і співають традиційні пісні.

8. Віденський різдвяний ярмарок (Австрія)

Перший різдвяний ярмарок у столиці Австрії відбувся ще в далекому 1298 році, і на сьогоднішній день місто має понад 20 таких ярмарків на вибір. Однак найкрасивіший відбувається щороку перед Ратушею в центрі міста.

Тут знаходяться близько 151 торговельних кіосків, де можна придбати все – від різдвяного пуншу та австрійських сосисок до новорічних прикрас та сувенірів.

10 найкрасивіших різдвяних ярмарків

Що робить ярмарок особливим? Тут можна пограти в керлінг на спеціально обладнаному катку, покататися на ковзанах і звісно ж добряче наїстися смаколиками австрійської кухні.

9. Різдвяний ярмарок в Страсбурзі (Франція)

Страсбург – місто у східній Франції – є батьківщиною для одного з найстаріших різдвяних ярмарків Європи, який вперше тут відбувся у 1570 році.

На сьогодні тут є близько 300 яток з сувенірною продукцією та гостинцями, а щодня на ярмарку проходять святкові заходи та майстер-класи. Те, що дійсно варто скуштувати на ярмарку в Страсбурзі – це місцеве ельзаське вино, смак та аромат якого подарують незабутню насолоду.

10 найкрасивіших різдвяних ярмарків

Що робить ярмарок особливим? Головна Велика Різдвяна ялинка на Площі Клебер легко втре носа навіть знаменитій ялинці у Рокфеллер-центр.

10. Різдвяний ярмарок в Празі (Чехія)

Як це не дивно, хоч Чехія і вважається країною з найбільшим відсотком атеїстів, а проте не існує в світі жодного іншого міста, настільки красивого на Різдво, як Прага.

Два головних різдвяних ярмарки міста щороку проходять на Староміській площі та Вацлавській площі, що розташовані всього за п’ять хвилин ходьби одне від одної, тому їх можна легко обійти за один день. Кожен ярмарок має традиційні дерев’яні хатки, однак особливими їх робить чеська гостина і забави.

Відвідувачі можуть тут куштувати найрізноманітніші смаколики і грати в ігри та традиційні новорічні забави до пізньої ночі.

10 найкрасивіших різдвяних ярмарків

Що робить ярмарок особливим? На відміну від більшості різдвяних ярмарків, які на саме Різдво не працюють, чехи не роблять жодних вихідних. Обидва ярмарки у Празі відкриті для відвідувачів щодня протягом всього святкового періоду аж до 6 січня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

10 НАЙДИВОВИЖНІШИХ ТА НАЙКОЛОРИТНІШИХ ФЕСТИВАЛІВ СВІТУ

10 РІЗДВЯНИХ ПЛЕЙЛИСТІВ ДЛЯ СВЯТКОВОЇ АТМОСФЕРИ

ЩО ПОЧИТАТИ НА РІЗДВО: 10 КНИГ ДЛЯ СВЯТКОВОГО НАСТРОЮ

7 ОРИГІНАЛЬНИХ ІДЕЙ ДЛЯ НОВОРІЧНОЇ ВЕЧІРКИ

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Я ніколи не віддам життя за свої переконання, тому що я можу помилятися»

Бертран Рассел

Чи знали Ви, що...

В середньому людина під час сну з’їдає 70 комах і 10 павуків

Подорожі

Карантин


Читайте також