Цікава та корисна інформація

Топ-10 найкрасивіших порід собак

Найкрасивіші породи собак

Собаки – це не просто наші вірні та розумні чотирилапі друзі. Для кожного з нас собака – це повноправний член сім’ї. Про нього піклуються, його люблять та обожнюють, а він (чи вона) – віддає сторицею. Адже собаці неважливо, скільки у вас грошей, скільки кімнат у вашому будинку, одяг якої марки ви носите і яку посаду займаєте. Все, що для неї справді важить – це ваша любов. І цим собаки найпрекрасніші.

Найкрасивіші породи собак

Як то кажуть, на колір і смак товариш не всяк. Комусь подобаються великі та довгошерсті собаки, а хтось полюбляє маленьких і тендітних собачок. У світі виведено понад сотню порід собак і кожна з них – красива і неповторна.

Якщо ваш улюбленець не увійшов в цю десятку найкрасивіших – не розчаровуйтесь, адже ви й самі добре знаєте, який він у вас гарний і привабливий, а якщо ви ще досі не вирішили, собаку якої породи завести – тоді ця стаття, можливо, допоможе зробити вам остаточний вибір.

⇒ ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

10 КРАЩИХ СТОРОЖОВИХ ПОРІД СОБАК ДЛЯ ОХОРОНИ ТА ЗАХИСТУ

ТОП-10 НАЙРОЗУМНІШИХ ПОРІД СОБАК

Отож, Deztop пропонує вам ознайомитися із топ-10 найкрасивіших порід собак.

10. Чау-чау

Ці милі пухнасті собачки породи Чау-чау нагадують плюшевих ведмедиків – так і хочеться їх здушити в своїх обіймах і ніколи не відпускати! Існує версія, що назва породи виникла від сленгової форми дієслова “їстівний” – chow.

Найкрасивіші породи собак

Цікаво, що Чау-чау вважається однією з найдавніших порід собак, і проведений аналіз ДНК підтверджує це. Дослідження показує, що ця порода є однією з перших примітивних порід, що еволюціювали від вовка (чого не скажеш, дивлячись на цю милу мордочку).

Чау-чау – хатні улюбленці. Вони не надто полюбляють активний відпочинок, люблять просто сидіти і спостерігати і залишаються вірними своїй родині до кінця життя.

9. Цвергшнауцер

Цвергшнауцер, або мініатюрний шнауцер – порода собак, виведена в Німеччині у 19 ст. Характерна риса зовнішності цієї породи – це невеликий розмір, зате довга шерсть на бороді. Завдяки такі бороді вони чимось схожі на німецьких письменників 18-19 ст. – такі собі поети-романтики у собачому світі.

Найкрасивіші породи собак

Цвергшнауцер – собаки кумедні, дружні та грайливі, володіють невичерпним запасом енергії, а тому з ними точно не занудьгуєш. Для того, аби такі собачки завжди виглядали красиво і охайно, слід постійно доглядати за станом їхньої шерсті та час від часу підстригати її.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-10 НАЙМИЛІШИХ ДИТИНЧАТ ТВАРИН

8. Ісландська вівчарка

Ця мила усміхнена “лисичка” – це ісландський собака, або ісландська вівчарка, – порода пастуших собак, виведена в Ісландії для випасу і охорони худоби, а також пошуку загублених овець. Собаки цієї породи є чудовими компаньйонами і завжди супроводжуватимуть вас, куди б ви не пішли – така вже їхня робота, постійно тримати все в полі зору.

Найкрасивіші породи собак

Ісландська собака є національною породою, її предки прибули на скандинавський острів разом з першими вікінгами в період між 874 і 930 роком. Протягом багатьох років представники інших порід потрапляли в країну в дуже обмеженій кількості, а з 1901 року їх ввезення був повністю заборонене, що дозволило ісландської вівчарці зберегтися майже в незмінному вигляді з IX століття. Характерне забарвлення шерсті – риже із вкрапленням білого та коричневого робить їх милими і завжди вирізняє з-поміж інших порід.

7. Бернський зенненхунд

Бернський зенненхунд – порода великих собак, родом зі Швейцарських Альп. Собаки були виведені для захисту худоби, а тому окрім безумної краси, наділені ще й гострим розумом, здатністю швидко вивчати команди і дружелюбністю до людей та інших тварин.

Найкрасивіші породи собак

Характерна забарвлення берна – чорна блискуча шерсть із білим “коміром” та вкрапленнями рудого на лапках та морді. Собаки вважаються гірською породою, а тому люблять активні ігри та біг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-10 СВІТЛИН ІЗ ВСЕСВІТНЬОГО ФОТОКОНКУРСУ СОБАК 2018 РОКУ

6. Аляскинський маламут

Аляскинські маламути – собаки гігантських розмірів, що походить з Аляски та арктичних районів. Це одна з найстаріших порід арктичних їздових собак. Своєю назвою порода зобов’язана аляскинському племені малемутів, яке проживало на берегах протоки Коцебу в західній частині Аляски. Це плем’я широко використовувало собак для роботи в упряжці, а також вони допомагали тягти човен.

Найкрасивіші породи собак

Розміри маламута вражають, однак боятися його не варто. Це дружелюбний та добродушний собака, який має величезний зв’язок зі своїм хазяїном. Цікава особливість цієї породи – це те, що вони майже не гавкають. А тому про маламутів можна впевнено казати “загрозливий зовні, добрий всередині”.

5. Акіта

Пам’ятаєте фільм “Хатіко”? Реальна історія про собаку, який 9 років чекав на свого хазяїна? Так от, це був собака породи акіта. Ця порода собак була виведена в префектурі Акіта на японському острові Хонсю.

Найкрасивіші породи собак

Акітські собаки енергійні, незалежні, життєрадісні і сміливі, з урівноваженим характером, високим рівнем інтелекту і звісно ж вірні, що довів усьому світу знаменитий Хатіко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ХАТІКО НАШОГО ЧАСУ: СОБАКА ВЖЕ ДЕКІЛЬКА МІСЯЦІВ ЧЕКАЄ ХАЗЯЙКУ НА МІСЦІ ЇЇ СМЕРТІ

4. Бігль

Бігль – дуже давня порода собак. Він здавна використовувався власне як мисливський пес, що гуртом гонить звіра, сповіщаючи про це власнику гучним гавкотом. Від своєї мисливської професії бігль “успадкував” гострий нюх, сильний інстинкт стеження і дуже, дуже дзвінкий гавкіт. За однією версією, сама назва породи походить від від французького “begueule”, що означає “крик”.

Найкрасивіші породи собак

Характерна ознака зовнішності біглів – великі вуха, що звисають донизу та забарвлення у вигляді великих плям на спині. За зростом біглі невеликі – 33–40 см, однак компенсують це своєю швидкістю та енергією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-10 НАЙРОЗУМНІШИХ ТВАРИН У СВІТІ

3. Золотистий ретривер

Золотистий ретрівер – неймовірно красива порода мисливських собак, яку вивів у XIX ст. англійський аристократ лорд Твідмаут. Вони легко піддаються дресируванню, дуже слухняні і кмітливі. Крім того, ретрівери ніколи не проявляють агресію до людей або до інших собак. Заводячи його, можна бути впевненим у власній безпеці – саме тому їх дуже часто беруть в сім’ї з дітьми.

Найкрасивіші породи собак

Завдяки яскравій зовнішності та кмітливості, золотисті ретривери – улюблена порода кінорежисерів. У фільмографії ретриверів є головні ролі в таких фільмах як “Дорога додому” (США), “Наполеон” (Австралія), “Пес на ім’я Брунька” (США), “Життя і мета собаки” (США) та ін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-10 НАЙРОЗУМНІШИХ ПОРІД СОБАК

2. Сибірський хаскі

Сибірський хаскі – їздова порода собак. За однією з версій назва цієї породи пішла від слова “хрипкий”, що пов’язано із тим, що хаскі дуже рідко гавкають. Хаскі звикли працювати в упряжці, а тому не люблять самоти. Вони доброзичливі і товариські, мають м’який характер, однак не варто забувати, що основне їхнє призначення – це тягнути. Вони люблять бігти в упряжці, тягнути груз і зовсім не мають інстинкту охороняти.

Найкрасивіші породи собак

За вдачею хаскі надзвичайно охайний. Він обожнює зиму та сніг, а тому в спекотну погоду є малоактивним. Основна особливість хаскі – його глибоко-блакитні очі, які й дарують йому заслужену другу сходинку у топі найкрасивіших собак.

1. Померанський шпіц

Пухнасті маленькі клубочки щастя – це про померанських шпіців. Це найменший представник шпіців і, мабуть, найпухнастіше створіннячко на світі. Шерсть цих декоративних собак м’яка і густа, наче вата, і буває найрізноманітнішого забарвлення – від чорного, шоколадного та темно-рудого до золотистого, кремового і сніжно-білого.

Найкрасивіші породи собак

Назва породи походить від історичної області Німеччини – Померанії, де вона і була виведена. Шпіц – активна і дуже енергійна собака з прекрасним слухом і добре розвиненим сторожовим інстинктом. Ці собачки, незважаючи на свій розмір, дуже енергійні та життєрадісні, люблять активні ігри і навіть вміють виконувати різні трюки, а тому їх часто можна зустріти в цирку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

10 КРАЩИХ СТОРОЖОВИХ ПОРІД СОБАК ДЛЯ ОХОРОНИ ТА ЗАХИСТУ

ТОП-10 НАЙРОЗУМНІШИХ ПОРІД СОБАК

ТОП-10 СВІТЛИН ІЗ ВСЕСВІТНЬОГО ФОТОКОНКУРСУ СОБАК 2018 РОКУ

НА ВСЕСВІТНЬОМУ КОНКУРСІ У США ОБРАЛИ НАЙБРИДКІШОГО СОБАКУ СВІТУ

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Все, що можна уявити – реально»

Пабло Пікассо

Чи знали Ви, що...

У сучасному світі їжа, перш ніж потрапити на ваш стіл, долає в середньому 2400 кілометрів

Подорожі

Карантин


Читайте також