Цікава та корисна інформація

Топ-10 різдвяних ялинок світу

Топ-10 різдвяних ялинок світу

Новорічні свята не були б такими красивими і довгоочікуваними, якби не традиція прикрашати ялинку. Зелена красуня з різнокольоровими гірляндами та іграшками вигадливих форм і розмірів тішить не тільки дітей, а й дорослих, а міста та країни щороку змагаються за звання міста най-найкращою ялинкою.

Лише уявіть собі: у Книзі рекордів Гіннеса є спеціальний розділ, присвячений досягненням зелених красунь. Ялинки змагаються у категоріях найдорожчої, найкреативнішої, найкрасивішої, найвідомішої і навіть найневдалішої.

Напередодні новорічних свят Deztop пропонує вам поглянути на топ-10 новорічних ялинок світу. Можливо, ви знайдете тут ідеї для декору і своєї новорічної красуні. А якщо ви ще не встигли прикрасити дім до Нового року – більше ідей шукайте ТУТ.

Найбільша новорічна ялинка

Книга рекордів Гіннеса не дасть збрехати: найбільша ялинка щороку засвічується тисячами вогників в італійському містечку Губбіо.

Топ-10 різдвяних ялинок світу

Ялинка заввишки 750 метрів викладена вогнями на схилі гори Інджіно, і її добре видно звідусіль, тож місцевим мешканцям навіть не потрібно нікуди ходити, аби подивитися на головну ялинку міста – достатньо просто поглянути у вікно.

• ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-20 НАЙДИВНІШИХ РЕКОРДІВ ГІННЕСА

Новорічна ялинка на воді

Ні, це не марення і не галюцинації. В столиці Бразилії Ріо-де-Жанейро ялинку щороку встановлюють просто посеред моря – на спеціальній плаваючій платформі посеред затоки Гуанабара, на березі якої розташоване місто.

Топ-10 різдвяних ялинок світу

Різдвяне дерево має висоту 82 метри і поки що це найбільше різдвяне дерево на воді у світі, що зафіксовано і в Книзі Рекордів Гіннеса.

Найкрасивіша ялинка Європи

У 2017-2018 році найкрасивішою новорічною ялинкою Європи охрестили вічнозелену красуню з Литви. Головну ялинку Вільнюса торік прикрашали 70 тисяч лампочок і 900 іграшок, а загальна площа святкової композиції складала 2,5 тисячі квадратних метрів. Побачити її можна було навіть з літака!

Найдорожча новорічна ялинка

Столиця Об’єднаних Арабських Еміратів Абу-Дабі вже давно стала для світу містом мільйонерів, магнатів та олігархів, розкішних авто та дорогих готелів. А тому й не дивно, що найдорожчу ялинку в світі встановили саме тут.

Топ-10 різдвяних ялинок світу

Вартість новорічної ялинки, встановленої у 2010 році в люксовому готелі Emirates Palace сягає 11 мільйонів доларів! Для створення новорічних іграшок для цієї красуні використовували справжні перли, золото, діаманти, сапфіри, смарагди. При чому на ялинку повісили не тільки новорічні іграшки, а й ювелірні прикраси, браслети, намиста і навіть годинники.

Найсмачніша новорічна ялинка

Хто сказав, що новорічну ялинку не можна їсти? У Лівані в 2017 році в передмісті Бейруту встановили новорічну ялинку з … бананів! Для її створення відібрали ще недоспілі, зелені фрукти, завдяки чому ялинка і отримала свій майже природній зелений колір.

Топ-10 різдвяних ялинок світу

Прикрасили таку новорічну красуню червоними квітами та новорічними кульками. Висота бананової ялинки сягала більше 3-х метрів.

Найстильніша новорічна ялинка

Фешенебельний готель Claridge’s у Лондоні щороку запрошує відомих світових дизайнерів для створення неповторної новорічної ялинки. Така традиція принесла готелю і свої плоди – минулого року новорічну красуню в холі закладу визнали найстильнішю у світі за версією фешн-журналу Vogue.

Топ-10 різдвяних ялинок світу

Дизайн ялинки розробив відомий модельєр Карл Лагерфельд. Дизайнер в прямому сенсі перевернув все з ніг на голову: новорічне дерево висить догори дриґом, а оздоблюють його срібні ламетта-прикраси, пір’я та орнаменти сніжинок ручної роботи майстрів з Німеччини.

Найказковіша новорічна ялинка

Мультики люблять усі, а надто – якщо це мультфільми від знаменитої студії Disney. А коли ще всім так хочеться поринути у безхмарне дитинство, як не на різдвяні свята?

Топ-10 різдвяних ялинок світу

Напевне, саме цим і отивувалися працівники одного з центральних залізничних вокзалів Лондона, коли вирішили встановити новорічну ялинку, повністю прикрашену іграшками – персонажами мультфільмів Disney. Лишень уявіть: ялинка, вкрита сотнями Міккі Маусів, Білосніжок та Дональдів Даків.

• ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 20 НАЙКРАЩИХ МУЛЬТФІЛЬМІВ ВІД DISNEY ТА PIXAR

Найкреативніша новорічна ялинка

Як встановити новорічну ялинку, геть не схожу на всі інші, знають в австралійському Сіднеї. Декілька років тому тут встановили ялинку, повність зібрану з деталей конструктора “Lego”.

Топ-10 різдвяних ялинок світу

На створення цієї красуні знадобилося близько півмільйона деталей “Lego”, п’ять людей збирали її протягом 1200 годин!

Співоча новорічна ялинка

Нестандартний підхід до різдвяної ялинки знайшли студенти американського міста Маскіґон (штат Мічіган). Під час різдвяного концерту 220 студентів-хористів вишикувалися в справжню декількох ярусну співочу ялинку – круглу, об’ємну, високу і, звісно ж, прикрашену гірляндами і бантиками.

Топ-10 різдвяних ялинок світу

Найвідоміша новорічна ялинка в світі

Впізнали? Авжеж, це найвідоміша ялинка світу. Ялинка, яку ми, в більшості, знаємо завдяки фільму “Один удома 2”, хоч знімалася вона і багатьох інших різдвяних фільмах. Це різдвяна ялинка, що встановлюється ось уже протягом 86-ти років в Рокфеллер центрі на Манхеттені (Нью-Йорк, США).

Топ-10 різдвяних ялинок світу

Зовнішній вигляд ялинки і її прикраси залишаються незмінними впродовж десятків років – дерево має висоту 23 метри та прикрашається 50 тисячами новорічних вогників. З 2004 року верхівку ялинки прикрашає зірка вагою 250 кг, прикрашена кристалами Swarovski. А площу біля ялинки надійно охороняє ціла алея янголів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

ЯК ПРИКРАСИТИ ДІМ ДО НОВОГО РОКУ: ТОП-10 ІДЕЙ

7 ОРИГІНАЛЬНИХ ІДЕЙ ДЛЯ НОВОРІЧНОЇ ВЕЧІРКИ

10 РІЗДВЯНИХ ПЛЕЙЛИСТІВ ДЛЯ СВЯТКОВОЇ АТМОСФЕРИ

ЩО ПОЧИТАТИ НА РІЗДВО: 10 КНИГ ДЛЯ СВЯТКОВОГО НАСТРОЮ

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Дітей слід вчити не ЩО думати, а ЯК думати»

Річард Докінз

Чи знали Ви, що...

Коли нога рака у чомусь застрягла, він сам собі її ламає

Подорожі

Карантин


Читайте також