Цікава та корисна інформація

Топ-5 світових подій 2018 року

Топ-5 світових подій 2018 року

Кажуть, завжди варто дивитися тільки вперед – у майбутнє. Однак не слід забувати і про те, що вже сталося. На порозі нового 2019 року Deztop пропонує ще раз оглянутися на рік, що минув, з його поразками та перемогами, непоправними втратами і важливими здобутками. Отже, яким він був – 2018 і за якими подіями він увійде в історію людства?

Зимові Олімпійські ігри 2018

9-25 лютого у місті Пхьончхан (Південна Корея) відбулися двадцять треті Зимові Олімпійські ігри. У головній спортивній події року взяли участь більше двох тисяч спортсменів з усього світу та розіграли 98 комплектів медалей у семи видах спорту.

Топ-5 світових подій 2018 року

9-18 березня відбулися також дванадцяті Зимові Паралімпійські ігри. За підсумками олімпіади медальний залік очолила збірна США, на другому місці – незалежні паралімпійські атлети, на третьому – збірна Канади. Українці здобули 22 нагороди: 7 золотих, 7 срібних та 8 бронзових.

Успішна посадка модуля на Марс

5 травня НАСА за допомогою ракети-носія «Atlas V» запустило на Марс зонд «InSight». У листопаді модуль опустився на марсіанську поверхню. Запуск цього модуля став першою успішною посадкою на Марс за останні 6 років. Наступні два роки InSight відстежуватиме землетруси на Марсі, падіння метеоритів і інші явища.

Топ-5 світових подій 2018 року

Одруження принца Гаррі та Меган Маркл

Королівське весілля принца Гаррі та американської акторки Меган Маркл стало однією з найочікуваніших світських подій року, яку вже встигли обговорити у всьому світі. Розкішна церемонія відбулась 19 травня. Пара обмінялась обітницями в каплиці Святого Георгія, що у Віндзорі.

Топ-5 світових подій 2018 року

Більше того, через декілька місяців після одруження Меган Маркл та принц Гаррі (відтепер герцог та герцогиня Сассекські) оголосили радісну звістку – пара чекає на поповнення.

Чемпіонат світу з футболу 2018

З 14 червня по 15 липня в Росії відбувся чемпіонат світу з футболу ФІФА. У фіналі чемпіонату збірна Франції перемогла збірну Хорватії і стала дворазовим чемпіоном світу.

Це був перший в історії мундіаль, який відбувся одразу в двох частинах світу — Європі та Азії (зважаючи на розміри Росії). Матчі відбувалися в чотирьох часових поясах, в яких могла б поміститися вся Європа від Ірландії до України.

Топ-5 світових подій 2018 року

Непоправні втрати: знаменитості, що померли у 2018

2018 рік став роком не тільки перемог, але й непоправних втрат. У вічність відійшли такі видатні люди як:

Стівен Хокінг – один з найзнаменитіших фізиків-теоретиків, британський вчений та популяризатор науки. Вчений помер 14 березня у віці 76 років.

Топ-5 світових подій 2018 року

Джон Маккейн – американський сенатор, відомий політик та державний діяч. Помер у 81 рік 25 серпня.

Шарль Азнавур – відомий французький співак, маестро з мільйонами прихильників по всьому світу, виконавець знаменитою “Вічної любові” 0 однієї з найромантичніших пісень всіх часів і народів. Співак помер у віці 94 років.

Монсеррат Кабальє – всесвітньовідома іспанська і каталонська оперна співачка відійшла у вічність 6 жовтня у віці 85 років.Творча кар’єра Кабальє тривала 50 років.

Топ-5 світових подій 2018 року

Едуард Успенський – дитячий письменник, “батько” багатьох популярних персонажів – крокодила Гени і Чебурашки, кота Матроскіна, Дяді Федора, листоноші Пєчкіна і пса Шарика. Загалом за сценаріями і творами письменника було знято 60 мультфільмів, на яких виросло не одне покоління дітей.

Стен Лі – ще один видатний письменник, сценарист коміксів та творець супергероїв компанії Marvel Comics (Людина-Павук, Капітан Америка, Халк, Росомаха, Залізна людина, Тор, Дедпул та ін.)

Джордж Буш-старший – 41-й президент США (1989—1993), громадський діяч та політик. помер 30 листопада в Х’юстоні у віці 94 років.

Топ-5 світових подій 2018 року

Таким був 2018: часом веселим, часом сумним. Ми раділи, плакали, сміялися, вірили в перемогу і не здавалися навіть після поразок. Нехай новий рік буде сповнений тільки позитивними новинами та подіями!

З Новим роком!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

7 ОРИГІНАЛЬНИХ ІДЕЙ ДЛЯ НОВОРІЧНОЇ ВЕЧІРКИ

ЯК ПРИКРАСИТИ ДІМ ДО НОВОГО РОКУ: ТОП-10 ІДЕЙ

10 РІЗДВЯНИХ ПЛЕЙЛИСТІВ ДЛЯ СВЯТКОВОЇ АТМОСФЕРИ

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«“Армії утримуються для захисту існуючої системи, а не людей. В майбутньому розумне людство не допустить війни”»

Жак Фреско

Чи знали Ви, що...

Чого не можна робити у сварці. Топ 5 головних правил

Подорожі

Карантин


Читайте також