Цікава та корисна інформація

Топ-10 найдорожчих авто в світі

Топ-10 найдорожчих авто в світі

В сучасному світі авто вже давно перетворилося із розкоші на повсякденну річ, без якої більшість із нас вже не уявляє собі нормального дня. І тим не менше, наступні 10 машин точно не назвеш “повсякденним засобом пересування”, позаяк дозволити собі такий транспорт зможе далеко не кожен. А якщо точніше – то тільки одиниці.

Deztop представляє 10 найдорожчих у світі автомобілів станом на 2019 рік. Придивіться уважно, може якраз один із них і стане вашою мрією, заради якої ви станете мільярдером 😉

10. ASTON MARTIN

⇒ Вартість: $2.6 млн

Топ-10 найдорожчих авто в світі

Знайомтесь, це – електричний гібридний автомобіль спільного виробництва Aston Martin, Red Bull Racing та деяких інших компаній. Лімітована марка цього авто робить його ще більш цінним, а його розробники “скромно” заявляють, що їхнє творіння є найшвидшим автомобілем з-поміж тих, які можуть їздити на звичайних міських вулицях.

9. LA FERRARI FXX K

⇒ Вартість: $2.7 млн

Топ-10 найдорожчих авто в світі

Італійська компанія Ferrari N.V., названа так на честь свого засновника Енцо Феррарі, нещодавно представила одне зі своїх найдорожчих творінь – авто La Ferrari FXX K. Літера K в назві означає систему відновлення кінетичної енергії (KERS), яка використовується для максимізації продуктивності.

8. BUGATTI CHIRON

⇒ Вартість: $2.9 млн

Топ-10 найдорожчих авто в світі

Цей спортивний автомобіль розроблений компанією Bugatti у Франції та є наступником Bugatti Veyron. Автомобіль названий на честь гонщика Monegasque Louis Chiron. Вперше авто було презентоване в автосалоні в Женеві 1 березня 2016 року. Цей “монстр” може розганятися від 0-97км/год за 2,4 секунди, що робить його не лише одним із найдорожчих, а й одним із найшвидших авто сучасності.

7. PININFARINA SERGIO FERRARI

⇒ Вартість: $3 млн

Топ-10 найдорожчих авто в світі

Ще одне автомобільне досягнення італійців – Pininfarina – компактний двомісний кар з відкритим або конвертованим дахом, який базується на механічних опорах Ferrari 458 Spider. Максимальна швидкість авто – 320 км/год. І попри таку красу авто, їх у світі всього шість. І кожна з таких “кралечок” вже знайшла свого власника за $ 3 млн.

6. BUGATTI VEYRON MANSORY VIVERE

⇒ Вартість: $3,4 млн

Топ-10 найдорожчих авто в світі

Дизайн цього авто спочатку було розроблено німецькою компанією Volkswagen, однак сам автомобіль випустила компанія Bugatti у Франції. Авто є наступником Bugatti Veyron Vincero. Нові оновлення включають скорочений капот, модифіковані крила та, світлодіодні денні ходові вогні та стилізований “V” на капоті, який відповідає назві VIVERE. Максимальна швидкість, до якої може розганятися це авто – 254 км/год.

5. LYKAN HYPERSPORT

⇒ Вартість: $3,4 млн

Топ-10 найдорожчих авто в світі

Без перебільшення, справжня коштовність Сходу. Ця лімітована серія спорткарів була представлена в Лівані у 2012 році. І, до слова, це перший спортивний автомобіль, який був повністю розроблений і виготовлений на Близькому Сході.

А ще це перший автомобіль, який має вбудовані справжні ювелірні вироби. На його фарах розміщені титанові світлодіодні леза з 420 діамантами, хоча клієнти можуть обрати замість діамантів також модель з рубінами, сапфірами та іншими коштовностями.

Наразі компанія випустила лише 7 таких автомобілів, один з яких, до речі, дістався поліції Абу-Дабі, а ще шість – для приватних клієнтів.

4. LAMBORGHINI VENENO

⇒ Вартість: $4,5 млн

Топ-10 найдорожчих авто в світі

Цей спорткар від італійської компанії Lamborghini створений спеціально для любителів спортивного водіння. Автомобіль названий на честь знаменитого бойового бика “Veneno”, який в 1914 році під час кориди убив свого матадора. До речі, в перекладі з іспанської “Veneno” також означає “отрута”. Спорткар здатен досягати швидкості 355 км/год.

Компанія Lamborghini виготовила лише 5 таких автомобілів – один для фабричного тестування, одного – для колекції компанії, та ще три для приватних замовників.

3. KOENIGSEGG CCXR TREVITA

⇒ Вартість: $4,8 млн

Топ-10 найдорожчих авто в світі

Koenigsegg CCXR Trevita – лімітована серія авто. Слова “Trevita”у назві – це шведська абревіатура, яка означає “три білих”. Справа в тому, що авто має унікальну сріблясто-білу покраску – коли сонячне світло потрапляє на його поверхню, здається, що авто сяє так, наче воно вкрите дрібними діамантами.

Спочатку компанія планувала випустити три таких авто, однак через надзвичайно важкий та трудомісткий процес створення такого покриття, зроблено було всього лише два авто. Власне, унікальність цієї машини і робить її такою дорогою та неповторною.

2. MAYBACH EXELERO

⇒ Вартість: $8 млн

Топ-10 найдорожчих авто в світі

Розрив між третьою та другою сходинкою в рейтингу найдорожчих авто вражає – майже вдвічі дорожчий автомобіль німецької компанії Maybach – вартістю в 8 млн доларів – упевнено потрапляє на друге місце в цьому топі.

Вперше цей двомісний красень був представлений в Берліні у 2005 році. Максимальна швидкість авто – 350 км / год. В салоні авто використано темно-чорну та червону шкіру, глянсовий чорний вуглецевий матеріал і алюмінієві вставки. Єдиний екземпляр авто придбав у 2011 році репер Birdman за 8 мільйонів доларів. А репер Jay-Z показав цю машину в його відеокліпі на пісню “Lost One”.

1. ROLLS ROYCE SWEPTAIL

⇒ Вартість: $12,8 млн

Топ-10 найдорожчих авто в світі

12,8 млн. доларів довелося викласти з кишені власнику цього розкішного авто, яке англійська компанія Rolls-Royce Motors виготовила за спеціальним замовленням клієнта у 2017 році. У багатих свої уявлення про розкіш, а тому замовник забажав собі автомобіль, який був би схожий на справжнісіньку яхту. І Rolls-Royce Motors це вдалося. Авто складали вручну протягом чотирьох років.

Панорамне скло на даху та кермо у формі штурвалу роблять цього красеня справжнім королем моря доріг. Сидіння авто оббиті шкірою Moccasin і Dark Spice, як і личить справжньому джентльмену.

Такі забаганки обійшлися клієнту в $12,8 млн, а компанії Rolls-Royce принесли перше і заслужене місце в рейтингу найдорожчих авто світу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

ТОП-10 НАЙДОРОЖЧИХ БРЕНДІВ СВІТУ

10 ДІТЕЙ, ЯКІ СТАЛИ МІЛЬЙОНЕРАМИ ЩЕ ДО ТОГО, ЯК ПОДОРОСЛІШАЛИ

10 НАЙВИСОКООПЛАЧУВАНІШИХ АКТОРІВ ТА АКТОРОК ПЛАНЕТИ ЗА ВЕРСІЄЮ FORBES

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Ми не випадково обираємо одне одного… Ми зустрічаємо тільки тих, хто вже існує в нашій підсвідомості»

Зигмунд Фрейд

Чи знали Ви, що...

Топ 5 простих способів розслабитися

Подорожі

Карантин


Читайте також