Цікава та корисна інформація

10 найкрасивіших островів Греції, які варто відвідати

Топ-10 найбільш барвистих міст у світі

Як ви гадаєте, скільки островів належать Греції? Десять, сорок, сто? Ні! Насправді їх – тільки подумайте – 1400! І причому лише 227 із них – заселені. Ці дрібні і трішки більші клаптики землі в Егейському, Середземному та Іонічному морях – справжні шматочки сонячного раю на Землі.

На прочитання про усі двісті островів Греції у вас піде не один день, а тому Deztop обрав для вас топ-10 найкрасивіших грецьких островів, які варті не лише того, аби прочитати про них і Інтернеті, а й відвідати особисто.

10. Сімі

10 найкрасивіших островів Греції

Сонячний острів Сімі – це більше 200 каплиць і монастирів, які компактно розташувалися всього на 65,75 км²; це стародавні фортеці, музеї та характерні для всієї Греції різнокольорові будиночки; мальовничі бухти з піщаними і гальковими пляжами Егейського моря; таверни, де готують вилов місцевих рибалок та неймовірна природа.

9. Елафонісос

10 найкрасивіших островів Греції

Загальна площа цього крихітного острова в Іонічному морі становить 19 км². Піщані пляжі з чистими бірюзовими водами є головною визначною пам’яткою острова.

Найвідоміший пляж Сімос, розташований в південній частині острова, вражає золотистим піском та чистою, мов кришталь, водою. А ще Елафонісос – це одне з кращих місць в Греції для того, аби насолодитися казковими заходами сонця.

8. Лефкада

10 найкрасивіших островів Греції

Лефкада – мальовничий острів в Іонічному морі площею в 335.8 км². Ще у прадавні часи весь острів Лефкас пов’язувався із грецькою богинею кохання Афродітою.

Однак найпопулярнішим переказом, пов’язаним із островом, є легенда про самогубство давньогрецької поетеси Сапфо на мисі Лефкаса.

На Лефкаді є 21 вражаючий піщаний пляж, які по праву вважають одними з найкрасивіших середземноморських пляжів. Туристу варто також відвідати замок Агія Мавра, побудований ще у 14 столітті сицилійським правителем Лоаннісом Орсіні. Це один з кращих зразків архітектури фортець. Цей дивовижний замок оточений двома лагунами і справляє незабутнє враження.

7. Корфу

10 найкрасивіших островів Греції

Мало хто знає, однак Корфу – це італійська назва острова. А от грецька назва звучить Керкіра – на честь пристрасної німфи Керкіри, котра закохалася в Посейдона. Згідно з міфом, їхнє кохання було таким палким, що бог морів переніс свою кохану на прекрасний острів серед блакитного моря і назвав його на її честь – Керкіра. Там у них народився син Феак, після чого ця земля стала називатися “острів феакійців”.

Корфу – найпівнічніший серед Іонічних островів Греції. Святим покровителем острова є Святий Спиридон, мощі якого і донині зберігаються на острові. Старе місто Корфу є об’єктом Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО і містить два чудові венеціанські форти. Крім того, на острові є 57 вражаючих пляжів, густі ліси, величні скелі і долини річок.

• ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-10 НАЙКРАЩИХ ПЛЯЖІВ СВІТУ

6. Міконос

10 найкрасивіших островів Греції

Острів Міконос омивається водами Егейського моря. На відміно від більшості грецьких островів, тут немає скель і крутих круч. Назву свою острів отримав від античного героя Міконоса.

Острів Міконос славиться своїми прекрасними піщаними пляжами, мальовничими селами, яскравими нічними клубами, пам’ятками природи та архітектури. Одними з найпопулярніших серед туристів пам’яток є вітряні млини Міконоса. Особливо приголомшливими вони виглядають на заході сонця.

5. Кефалонія

10 найкрасивіших островів Греції

Кефалонія – найбільший острів в Іонічному морі площею в 752 км². Острів складений з вапнякових плато і гірського пасма, найвищою вершиною якого є гора Енос (1 628 м). На острові є власний порт і міжнародний аеропорт.

Захоплююча підземна печера Меліссані є найвидатнішою пам’яткою на острові Кефалонія. Її довжина сягає 3,5 кілометрів, а ширина – 40 метрів. У печері знахдиться озеро, доплисти до якого можна на човні. Блакитні води підземного озера створюють магічну ілюзію, коли сонячне світло проходить через отвір над печерою.

• ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-10 НАЙКРАСИВІШИХ КУРОРТНИХ ОСТРОВІВ СВІТУ

4. Родос

10 найкрасивіших островів Греції

Острів Родос розташований у східній частині Егейського моря біля узбережжя півострова Мала Азія. Часто Родос називають також Островом Лицарів.

У світі острів відомий в першу чергу Колосом Родоським, одним з семи див світу. Сьогодні Родос є одним з найпопулярніших туристичних напрямків у Європі.

Білосніжні будинки, бухта Святого Павла з кришталево чистими водами, Палац Великих Магістрів 14 ст, долина метеликів – тут усе манить і приваблює туристів з усіх куточків світу.

3. Закінтос

10 найкрасивіших островів Греції

Закінтос, Закінф, або, які він відомий за італійською назвою – Занте – один з островів Іонічного моря. Назва острова походить від імені Закінфа – сина напівміфічного царя Трої Дардана, який заснував тут перше поселення.

Острів Закінтос є природним заповідником міжнародного значення – єдиний серед грецьких островів. Статус цей він отримав тому, що відкриває світу відразу декілька унікальних пам’яток природи. Найвідомішою серед них мальовнича бухта Навайо, що по праву є однією з візитівок Греції.

2. Крит

10 найкрасивіших островів Греції

Острів Крит – п’ятий за величиною острів у Середземному морі і найбільший острів Греції. Займає площу в 8 261 км². Протяжність берегової лінії Криту становить 1 046 кілометрів.

Туристична інфраструктура Криту розвинена більше, ніж на інших островах. Завдяки теплому морю, субтропічному клімату, розвиненій мережі туристичних центрів і комфортабельним готельним комплексам, Крит вважають одним із найпопулярніших європейських курортів.

Цей острів має також велике значення у формуванні міфології Стародавньої Греції. Саме тут, за легендою, у печері на плато Лассіті народився і зростав Зевс, а у Кносському палаці, прозваному лабіринтом через заплутаність кімнат і коридорів, жив Мінотавр, син Пасіфаї.

1. Санторині

Топ-10 найбільш барвистих міст у світі

Санторині, або Санторин – невелика група островів вулканічного походження у вигляді кільця в Егейському морі.

Цей чарівний острів відомий на весь світ своїми дивовижними заходами сонця, неймовірною архітектурою, яку острів успадкував ще з далеких античних часів і гостинними готелями.

Виняткова атмосфера пляжів Санторіні здатна зачарувати кожного, а для любителів екстриму тут є дайвінг, парасейлинг, вейкбординг, водні лижі та катання на бананах.

Загалом острів Санторіні – це прекрасна суміш чудес та див, створених як людиною, так і самою природою. Вишукані, красиво побілені будинки та церкви, що розташувалися прямо на скелях, приковують погляди всіх відвідувачів та роблять його ще й одним із найбарвистіших міст світу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

ТОП-10 НАЙКРАСИВІШИХ КУРОРТНИХ ОСТРОВІВ СВІТУ

ТОП-10 НАЙКРАЩИХ ПЛЯЖІВ СВІТУ

10 КРАЩИХ МІСЦЬ ДЛЯ ТУРИЗМУ В 2019 РОЦІ ЗА ВЕРСІЄЮ NATIONAL GEOGRAPHIC

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Володіння саме по собі вже втрата. Ніколи нічого не можна утримати, ніколи!»

Еріх Марія Ремарк

Чи знали Ви, що...

Коштом життя: Топ 5 небезпечних звичок на кухні

Подорожі

Карантин


Читайте також