Цікава та корисна інформація

Рейтинг найбагатших людей світу 2019 за версією Forbes

Вже традиційно американський журнал Forbes кожного року публікує рейтинг найбагатших людей світу – таку собі вершину вершин “найсильніших” світу цього. Оновлений рейтинг за 2019 рік в цілому не сильно відрізняється від минулорічного, і тим не менш, багатьох він здивував.

В цьогорічному рейтингу названо ім’я нового наймолодшого мільярдера в світі. Довший час цей статус за собою зберігав творець Facebook Марк Цукерберг, однак в 2019 звання наймолодшого мільярдера перейшло до моделі та зірки реаліті-шоу “Сімейство Кардашян” Кайлі Дженнер.

З першої топ-20 неочікувано випав Джек Ма, творець Alibaba і один з найбагатших китайців. А загалом мільярдерів, у порівнянні з минулом роком, стало на порядок менше.

⇒ ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 НАЙВИСОКООПЛАЧУВАНІШИХ АКТОРІВ ТА АКТОРОК ПЛАНЕТИ ЗА ВЕРСІЄЮ FORBES

Топ-20 найбагатших людей світу 2019 за версією Forbes

Перша 20-тка мільярдерів залишається практично незмінною впродовж декількох років. У 2019 з неї випав Джек Ма, творець Alibaba і один з найбагатших китайців, а от Марк Цукерберг, засновник і генеральний директор Facebook вже не входить в першу п’ятірку найбагатших.

Топ-20 найбагатших людей світу 2019 за версією Forbes

Джефф Безос – засновник і генеральний директор Amazon, найбагатша людина світу 2019

  1. Джефф Безос, засновник і генеральний директор Amazon – $ 131 млрд
  2. Білл Гейтс, засновник Microsoft – $ 96,5 млрд
  3. Уоррен Баффет, інвестор, творець і генеральний директор фонду Berkshire Hathaway – $ 82,5 млрд
  4. Бернар Арно з родиною, президент і власник акцій у групі LVMH, що скуповує найбільш люксові бренди в світі – $ 76 млрд
  5. Карлос Слім Хелу зі своєю сім’єю, управляє галуззю телекомунікацій в Мексиці – $ 64 млрд
  6. Амансіо Ортега, засновник імперії одягу Inditex, що включає, серед іншого, Zara – $ 62,7 млрд
  7. Ларрі Еллісон, засновник і президент Oracle – $ 62,5 млрд
  8. Марк Цукерберг, засновник і генеральний директор Facebook – $ 62 млрд
  9. Девід Кох, галузевий магнат у США – $ 60 млрд
  10. Майкл Блумберг, засновник Bloomberg LP – $ 55,5 млрд
  11. Ларрі Пейдж, співзасновник Google – $ 50,8 млрд
  12. Чарльз Кох, галузевий магнат у США – $ 50,5 млрд
  13. Мукеш Амбані, засновник і власник найбагатшої компанії в Індії Reliance Industries Limited, що працює в паливному секторі – $ 50 млрд
  14. Сергій Брін, співзасновник Google – $ 49,8 млрд
  15. Франсуаза Беттенкур Мейерс з сім’єю, спадкоємиця засновника L’Oreal – $ 42,2 млрд
  16. Джим Уолтон, син засновника і акціонера Walmart – $ 46,4 млрд
  17. Роб Уолтон, син засновника та акціонера Walmart – 46,2 млрд
  18. Аліса Уолтон, дочка засновника та акціонера Walmart – $ 46 млрд
  19. Стів Баллмер, колишній президент Microsoft – $ 41,2 млрд
  20. Ма Хуатенг (також відомий як Поні Ма), засновник і генеральний директор китайської Інтернет-групи Tencent – $ 38,8 млрд

⇒ ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РЕЙТИНГ НАЙДОРОЖЧИХ ДЛЯ ЖИТТЯ МІСТ СВІТУ

“Бідні” мільярдери, нові та старі обличчя і рекорди США

Загалом, як зазначає Forbes, у світі станом на 2019 налічується 2153 мільярдери, що на 55 менше, ніж у 2018 році. Що цікаво, у 2019 році 994, або 46% усіх мільярдерів світу не лише не примножили свої статки, а збідніли – Forbes відзначає зменшення розміру їхнього майна.

Всього ж всі мільярдери з рейтингу за 2019 рік сумарно володіють 8,7 трильйонами доларів. І у порівнянні з минулим роком це на 400 мільярдів доларів менше.

Крім того, 249 осіб взагалі вибули з рейтингу у 2019 році – це найбільший спад мільярдерів з 2009 року, коли в світі бушувала фінансова криза. Найбільше постраждала Азія, яка “збідніла” на 60 мільярдерів, при чому 49 з них – з Китаю.

Єдиними регіонами, де спостерігається не спад, а навпаки зростання кількості найбагатших, є обидві Америки. Зокрема, Сполучені Штати можуть бути цілком задоволені, оскільки сьогодні в цій країні зареєстровано рекордне число – 609 мільярдерів, у тому числі 14 осіб входять в топ-20 найбагатших.

Новачками в рейтингу Forbes цього року стали аж 195 осіб, найбагатшим з яких є Колін Хуан – засновник китайської електронної комерційної компанії Pinduoduo. Вперше в рейтинг потрапила і американська селебріті 21-річна Кайлі Дженнер, яка стала наймолодшим мільярдером у світі за всю історію і посунула з цієї “посади” Марка Цукерберга.

Топ-10 найдорожчих зірок Instagram

Кайлі Дженнер (21 рік) – наймолодша мільярдерка у світі

Найстарішим у рейтингу найбагатших залишається Чанг Янг Чанг з Сінгапуру, якому зараз 100 років, а його капітал налічує 2,1 млрд доларів.

Чанг Янг Чанг (100 років) – найстаріший мільярдер у світі 

⇒ ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-10 НАЙДОРОЖЧИХ АВТО В СВІТІ

Найбагатші жінки світу за версією Forbes 2019

Найбагатшою жінкою в світі у 2019 році названо Франсуазу Бетанкур-Маєр, яка володіє 33% акцій в косметичній групі L’Oreal. В список Forbes жінка потрапила ще в 2017 році, коли померла її мати Ліліан Беттенкур, передавши у спадок доньці свій бізнес.

Найбагатші жінки світу за версією Forbes 2019

Франсуаза Бетанкур-Маєр – найбагатша жінка світу 2019

До Forbes цьогоріч також потрапила вищезгадана Кайлі Дженнер – американська акторка, модель та блогер, яка у свої 21 рік вже встигла стати наймолодшою мільярдеркою світу. Американська знаменитість користується великою популярністю в соцмережах, зокрема в Instagram, де вона рекламує власну лінію косметики. Ціна однієї публікації в Instagram Кайлі коштує $1 млн. Загалом її активи оцінюються приблизно в один мільярд доларів.

⇒ ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-10 НАЙДОРОЖЧИХ ЗІРОК INSTAGRAM

Рейтинг найбагатших українців 2019 за версією Forbes

Американський Forbes включив до списку найбагатших людей світу 7 громадян України. Усі разом вони володіють сумарно $13,6 млрд. Найбагатшим громадянином України, як і раніше, залишається Рінат Ахметов з капіталом $6 млрд. Решта його українських конкурентів значно відстають – їхні статки не перевищують півтора мільярди доларів.

Рейтинг найбагатших українців 2019 за версією Forbes

• 272 місце в Forbes: Рінат Ахметов – $6 млрд

Холдингова компанія Ріната Ахметова “Систем Кепітал Менеджмент” контролює його частки в різних галузях промисловості. Ахметов володіє пакетом акцій гірничо-металургійної компанії Metinvest Group, однієї з найбільших приватних компаній в Україні.

Компанія ДТЕК, яка належить мільярдеру, має в своїх активах вугільні шахти, теплоенергетичні підприємства і найбільшу в Україні вітряну електростанцію.

• 1511 місце в Forbes: Костянтин Жеваго – $1,6 млрд

Костянтин Жеваго – гендиректор української гірничодобувної компанії Ferrexpo, яка котирується на Лондонській фондовій біржі; йому належить частка понад 50%. Власник футбольного клубу “Ворскла”.

• 1605 місце в Forbes: Юрій Косюк – $1,4 млрд

Юрій Косюк очолює МХП – найбільше в Україні підприємство з виробництва м’яса птиці.

• 1605 місце в Forbes: Віктор Пінчук – $1,4 млрд

Віктор Пінчук – засновник та керівник компанії Інтерпайп – виробника металопродукції. Зараз це впливова українська бізнес-група, діяльність якої зосереджена на сталеливарній промисловості, а також контролює активи в різних сферах промисловості, послуг та інформації.

• 1818 місце в Forbes: Геннадій Боголюбов – $1,2 млрд

Разом з Коломойським Геннадій Боголюбов заснував ПриватБанк з капіталом в $1 млн на початку 1990-х років. За цей час він став ключовим банком в Україні, обслуговуючи більше половини населення країни і понад третину приватних вкладів.

У 2016 році уряд України націоналізував банк; розслідування виявило, що його власники протягом 10 років розкрадали активи банку.

• 1941 місце в Forbes: Ігор Коломойський – $1,1 млрд

Разом з Боголюбовим Ігор Коломойський заснував ПриватБанк на початку 1990-х років. Член наглядових рад “Приватбанку”, нафтопереробного комбінату “Нафтохімік Прикарпаття”, а також нафтовидобувної компанії “Укрнафта”.

Коломойський є власником чотирьох готелів в елітному Земмерінгу, австрійському гірськолижному курорті. Також володіє багатьма закладами українського гірськолижного курорту Буковель.

Мільярдер також є власником 100% медіа-групи “1+1” та медіа-холдингу “Главред-медіа” (у який входять агентство УНІАН та “Главред”).

• 2057 місце в Forbes: Вадим Новинський – $1,1 млрд

Новинський повернувся в список мільярдерів Forbes після чотирирічної перерви. Разом з партнером Андрієм Клямко Новинський володіє українською групою компаній “Смарт Холдинг”, яка є власником 24% акцій виробника залізної руди “Метінвест” Ріната Ахметова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

10 НАЙВИСОКООПЛАЧУВАНІШИХ АКТОРІВ ТА АКТОРОК ПЛАНЕТИ ЗА ВЕРСІЄЮ FORBES

10 ДІТЕЙ, ЯКІ СТАЛИ МІЛЬЙОНЕРАМИ ЩЕ ДО ТОГО, ЯК ПОДОРОСЛІШАЛИ

ТОП-10 НАЙДОРОЖЧИХ ЗІРОК INSTAGRAM

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«“Проблема не в тому, що ми не можемо забезпечити бідних, а в тому, що ми не можемо задовольнити запити багатих”»

Жак Фреско

Чи знали Ви, що...

Топ 5 найбагатших країн на планеті

Подорожі

Карантин


Читайте також