Цікава та корисна інформація

Топ-10 найгучніших тварин у світі

Топ-10 найгучніших тварин у світі

Рівень гучності голосу людини коливається десь на рівні 60 дБ. Звісно, якщо вдаритись мізинцем ноги об тумбочку, цей рівень значно підвищується. Але навряд чи він зможе зрівнятися із гучністю наступних 10 тварин.

Будь-який звук вище 120 дБ може викликати у людини біль або навіть пошкодження вух. Однак для цих тварин така гучність стала необхідною для їхнього виживання в дикому світі природи.

10. Гієна

• 112 децибелів

Топ-10 найгучніших тварин у світі

Ця тварина, дещо схожа на собаку, відома нам ще з діснеївського мультфільму “Король Лев” як вид, що постійно “воює” за владу з королем тварин – левом. Під час нападу або виявлення джерела їжі гієни здатні видавати різноманітні звуки, схожі то на лиховісний сміх, то на нестерпну сигналізацію. Іноді їхні шуми можуть бути такими гучними, що здатні досягати до 112 децибел.

9. Бегемот

• від 110 до 114 децибелів

Топ-10 найгучніших тварин у світі

Це може здатися вам дивним, але насправді такі милі на вигляд бегемотики – одні з найнебезпечніших тварин Африки. Бегемоти надзвичайно агресивні і навіть відомі тим, що переслідують свою жертву зі швидкістю 30 км/год. А ще вони видають звуки, які є одними з найгучніших серед тварин. Бегемоти хрюкають та стогнуть з гучністю від 110 до 114 дБ.

⇒ ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-10 НАЙОГИДНІШИХ ТВАРИН У СВІТІ

8. Лев

• 114 децибелів

Топ-10 найгучніших тварин у світі

Король джунглів може бути гучним… дуже гучним. Рев у 114 децибел робить лева найгучнішим з усіх диких кішок у світі. Якщо бути точним, рик лева настільки гучний, що його можна почути на відстані 8 км.

Рев – не єдиний звук левів. Як і всі кішки, вони також муркотять, гарчать і навіть хрюкають. Ревуть леви, щоб показати своє панування на території, а також попередити ворогів.

7. Вовк

• до 115 децибелів

Топ-10 найгучніших тварин у світі

Перше, що спадає на думку, коли уявляєш вовка – це виття на повний місяць. Хоча насправді вовки не виють на місяць – просто це нічні тварини і всю свою активність вони проводять саме вночі.

Вовки виють, коли помічають територію або намагаються сконтактувати з членами своєї зграї. А для цього їм потрібен надгучний звук. Виття вовка може сягати до 115 децибел і почути його можна за декілька кілометрів.

6. Слон

• 117 децибелів

Топ-10 найгучніших тварин у світі

Слони є одними з найбільших соціальних та високоінтелектуальних тварин у світі. Вони використовують різні види звуків для спілкування один з одним. Вони включають в себе трубіння, рев, гуркіт і фиркання. Кожен звук означає іншу інформацію чи емоцію, яку намагається передати слон – наприклад, небезпеку, радість чи гнів. Іноді ці звуки здатні досягати 117 децибел.

Крім цього фантастичного використання різних видів звуків, слони також надзвичайно добре чують, що й не дивно, коли у тебе такі вуха.

⇒ ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-10 НАЙРОЗУМНІШИХ ТВАРИН У СВІТІ

5. Зелена цикада

• 120 децибелів

Топ-10 найгучніших тварин у світі

Ви здивуєтеся але ці, здавалося б, невинні комахи є одними з найгучніших у світі. Цей вид цикад населяється в прибережних районах Південно-Східної Австралії і є володарем найгучнішого звуку в сім’ї комах. Високі голосні дзвінки самців цикад можуть досягати 120 децибел. Такий звук не просто дратує, а й є болісним для людських вух.

Самці цикади створюють такий шум швидкими вібраціями свого екзоскелету, аби привабити самок в період спарювання. До слова, в Австралії налічується більше 200 різних видів цикад. Але у кожного є свій унікальний звук, щоб кожен вид міг ідентифікувати свою сім’ю.

⇒ ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-10 НАЙСТРАШНІШИХ ПАВУКІВ У СВІТІ

4. Морський слон

• 126 децибелів

Топ-10 найгучніших тварин у світі

Морські слони є одними з найбільших ссавців у східній частині Тихого океану. Для спілкування одне з одним ці тварини використовують різні звуки і при цьому в кожної особини є свій індивідуальний ритм, за яким інші його ідентифікують.

Морські слони використовують свій хоботок, щоб видавати гучні звуки, які можуть досягати діапазону 126 децибел. Такі звуки можна почути за декілька кілометрів.

3. Мавпа-ревун

• 140 децибелів

Топ-10 найгучніших тварин у світі

На третій сходинці з великим відривом і цілком заслужено опиняється мавпа-ревун. І, як нескладно здогадатися, таку назву цей вид приматів отримав недарма. Мавпи-ревуни – володарі найгучнішого голосу серед всіх наземних тварин на планеті Земля. Ці дивовижні мавпи живуть у лісах Південної та Центральної Америки. На піку гучності їх звук може досягати 140 децибел.

2. Тигрова креветка

• 200 децибелів

Топ-10 найгучніших тварин у світі

Ви навряд чи очікували побачити на другій сходинці в рейтингу найгучніших тварин якусь … креветку. Це неймовірно, але дійсно факт: тигрова креветка здатна створювати звуки до 200 децибел глибоко під водами Тихого океану.

Тигрові креветки славляться своїми потужними пазурами. Коли наближається здобич, креветки крутять своїми кігтями на неймовірній швидкості. Це створює хвилю у воді, яка допомагає їм вбити свою жертву. У той же час, бульбашки повітря від рухів креветки створюють гучний шум у діапазоні 200 децибел.

1. Кит

• 230 децибелів

Топ-10 найрозумніших тварин у світі

Кити – найбільші тварини на планеті Земля і володарі найгучнішого голосу. Якщо бути точним, то серед китів найгучнішими є кашалоти. На піку гучності їхні звуки можуть досягати 230 децибел. До прикладу, голубі кити здатні видавати звуки гучністю до 188 децибел. Кити використовують ці звуки для спілкування з іншими членами зграї або для навігації під водою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

ТОП-10 НАЙРОЗУМНІШИХ ТВАРИН У СВІТІ

ТОП-10 НАЙОГИДНІШИХ ТВАРИН У СВІТІ

ТОП-10 НАЙМИЛІШИХ ДИТИНЧАТ ТВАРИН

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Я ніколи не віддам життя за свої переконання, тому що я можу помилятися»

Бертран Рассел

Чи знали Ви, що...

Самка попелиці народжує самок попелиці уже вагітними самками попелиці.

Подорожі

Карантин


Читайте також