Цікава та корисна інформація

Топ-7 найкрасивіших квіткових полів у світі

Лише уявіть:безкрайнє поле, де різнобарвні квіти зливаються з обрієм, де квітам не видно ні кінця, ні краю, а звабливі аромати лоскочуть вам ніздрі і надихають на романтику…

Так, таке буває не тільки в книжках. Deztop підібрав топ-7 найрасивіших квіткових полів в світі, які варто побачити хоча б раз у житті. Більш ніжного пейзажу годі й шукати!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-10 НАЙБІЛЬШ БАРВИСТИХ МІСТ У СВІТІ

1. Лавандові поля, Франція

Хто ж не чув про знамениті лавандові поля Провансу. Влітку цей французький закуток накриває ніжно-фіолетова хвиля – сотні квадратних кілометрів квітучої лаванди. Це те місце, яке сприймаєш не лише очима, а й за запахом. Тільки уявіть, як тут пахне!

У різних місцях лаванда зацвітає в різний час. Якщо ви приїдете сюди в кінці червня чи в першій половині липня – не прогадаєте.

2. Тюльпанові поля, Нідерланди

Ще один відомий пейзаж – простори нідерландських полів, які нагадують строкату мозаїку. Тюльпанові долини – це, мабуть, найвідоміші у світі поля квітів. Туристи прибувають з усіх усюд, щоб подивитися на їх різнобарв’я.

У Нідерландах існують спеціальні тури для тих, хто хоче відвідати тюльпанові поля. Частіше за все період цвітіння припадає на квітень-травень. Тут навіть є окреме свято – Національний день тюльпана.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-10 НАЙЩАСЛИВІШИХ КРАЇН СВІТУ

3. Поля соняшників, Італія

У середині літа італійська Тоскана заливається кольорами сонця – починається сезон соняшників. Зацвісти вони можуть і раніше, і пізніше терміну. Все залежить від температури повітря.

Цей мальовничий регіон зібрав найвідоміші історичні пам’ятки Італії, тут розташовані міста Флоренція і Піза. Тож якщо будете в Тоскані влітку, обов’язково приїжджайте помилуватися яскраво-жовтим морем із соняшників.

4. Долина нарцисів, Україна

Своєю квітковою казкою може похвалитися і Україна – неподалік міста Хуст на Закарпатті знаходиться справжнє диво – Долина нарцисів. Це найбільший у світі масив цвітіння цієї квітки. А вона, до речі, дуже рідкісна і занесена до Червоної книги.

В основному нарцис цвіте у першій половині травня, але все залежить від погоди. Туристи, що прибувають у період цвітіння, мають можливість побачити справжню білосніжну ковдру із квітів!

5. Трояндова долина, Болгарія

Кожна жінка мріє про море із троянд. І Болгарія може виконати цю мрію.

На південь від Балканських гір розкинулася Долина троянд. Приїжджайте сюди в кінці травня та на початку червня – у цей час квіти розпускаються, після чого починається збір урожаю.

Поряд є Музей троянд – тут можна побачити, як ніжний трояндовий цвіт перетворюється в ароматне ефірне масло.

6. Поля квітів ріпаку, Китай

У окрузі Лупінг в Китаї з лютого по березень величезні сільськогосподарські угіддя вкриваються золотом ген аж до горизонту, адже це період цвітіння квіток ріпаку.

Ряди темних гір на задньому плані красиво контрастують з неймовірним морем дрібних жовтих квітів, якими встелений буквально кожен клаптик землі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-10 НАЙКРАСИВІШИХ ГІР СВІТУ

7. Квіткові поля Карлсбаду, США

Щороку з 1 березня по 10 травня на ранчо Карлсбад у Каліфорнії, США, для туристів з усіх куточків світу відкривають Квіткові поля, де тракторні-фургони перевозять відвідувачів навколо засаджених полів, зупиняючись, щоб люди могли погуляти і насолодитися краєвидами.

Тут можна побачити поля орхідей, американський прапор, висаджений із червоних, білих та синіх петуній, поле маків та інших польових квітів і навіть відвідати музей антикварних тракторів та вагонів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

10 НАЙДИВОВИЖНІШИХ ТА НАЙКОЛОРИТНІШИХ ФЕСТИВАЛІВ СВІТУ

ТОП-10 НАЙКРАСИВІШИХ ЗАМКІВ У СВІТІ, ЯКІ ВАРТО ПОБАЧИТИ ХОЧА Б НА ФОТО

ТОП-10 НАЙБІЛЬШ БАРВИСТИХ МІСТ У СВІТІ

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Ми не випадково обираємо одне одного… Ми зустрічаємо тільки тих, хто вже існує в нашій підсвідомості»

Зигмунд Фрейд

Чи знали Ви, що...

Люди за все життя витрачають на поцілунки в середньому півмісяця або 20 160 хвилин.

Подорожі

Карантин


Читайте також