Цікава та корисна інформація

8 корисних властивостей насіння чіа, завдяки яким воно таке популярне

користь насіння чіа

Насіння чіа сьогодні стало буквально синонімом до здорового харчування і завоювало лідерські позиції серед продуктів, які всі вважають трендовими та модними. Та чи виправданою є така популярність?

Чорне насіння з м’яким горіховим смаком сьогодні легко знайти практично в кожному супермаркеті або аптеці. Виглядає воно досить скромно. Але їх науково підтверджену користь для здоров’я важко переоцінити.


У перекладі з мови майя chia означає “сила”. Стародавні індійці вважали, що це насіння наповнює тіло енергією і життям. І в цілому були недалекі від істини.


Deztop спробував розібратися, чим же таке корисне насіння чіа і чи варто в гонитві за трендами вестись на рекламу та купувати буквально все, де у складі вказано цей продукт.

1. Насіння чіа покращує травлення і допоможе очистити організм від токсинів

Майже половину ваги насіння (близько 40%, якщо бути точними) займає клітковина. Це низькокалорійний і вкрай корисний вид вуглеводів, який не перетравлюється в кишечнику.

Клітковина живить важливі бактерії в травному тракті, запобігає закрепам і забезпечує регулярну активність кишечника. А це має важливе значення для щоденного звільнення організму від токсинів.

2. В ньому багато білка

Насіння чіа містять чи не більше білка, ніж інші рослини – до 14% від загальної маси. Причому це високоякісний повноцінний білок, який містить всі дев’ять незамінних амінокислот, які організм не може виробляти самостійно.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«“Проблема не в тому, що ми не можемо забезпечити бідних, а в тому, що ми не можемо задовольнити запити багатих”»

Жак Фреско

Чи знали Ви, що...

В середньому людина під час сну з’їдає 70 комах і 10 павуків

Подорожі

Карантин


Читайте також