Цікава та корисна інформація

10 міфів про здоров’я, в які соромно вірити в XXI столітті

міфи про здоров'я

Ви теж часто чули від батьків, що морозиво при застуді їсти не можна, а якщо хрустіти пальцями, то в старості матимете артрит? Всі ці міфи вже давно пора викинути з голови і нарешті почати дбати про своє здоров’я всерйоз.

Бо якщо віра в те, що курячий бульйон помічний при застуді, нікому не зашкодить (за умови адекватного лікування), то відмова від щеплень через ніби-то можливий аутизм небезпечна не тільки для невакцинованої людини, а й для суспільства загалом.

Deztop розвінчує топ-10 міфів про здоров’я, в які просто таки соромно вірити в XXI столітті.

1. Вакцини викликають аутизм

Це король серед сучасних медичних міфів. Не існує жодного достовірного підтвердження того, що вакцинація дітей проти кору, паротиту та краснухи (саме ці щеплення прийнято звинувачувати в найсерйозніших наслідках) прямо пов’язана з аутизмом. Але, незважаючи на всі дослідження і заяви лікарів, люди до цих пір продовжують вірити в цю нічим не обґрунтовану страшилку і наражати себе і своїх дітей на небезпеку.

Згідно з висновком американських дослідників, одна з головних причин цього захворювання – генетична схильність.

2. Не можна їсти морозиво при застуді

Багато з нас з дитинства чули це від своїх батьків, коли простуджувалися. Старше покоління вважало, що цей десерт буде тільки роздражнювати хворе горло і посилювати симптоми захворювання. А особливо тривожні люди навіть вірили в те, що вживання будь-яких молочних продуктів неминуче погіршує стан. Нібито від цього в органах дихання виділяється більше слизу, дихати носом стає важче, а ковтати – болючіше.

морозиво та характер

Насправді це не так. За даними швейцарських дослідників, морозиво і будь-які інші молочні продукти не провокують зайве виділення слизу. Навпаки, якщо їсти злегка підталі ласощі (маленькими шматочками і в невеликих кількостях), навіть можна заспокоїти роздратоване горло: холодний десерт буде діяти як легкий анестетик. Крім того, хворій людині потрібно багато енергії на боротьбу з вірусами, а морозиво – калорійний продукт.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Дітей слід вчити не ЩО думати, а ЯК думати»

Річард Докінз

Чи знали Ви, що...

Феноменальний прогрес корейської культури та економіки

Подорожі

Карантин


Читайте також