Цікава та корисна інформація

Що сталося з будинком МакКалістерів із фільму “Сам удома”

будинок з "Сам удома"

У вас теж, як тільки на вулиці випадає перший сніг, у голові вже починає лунати мелодія із “Сам удома”? О так, цей фільм став незамінним атрибутом Нового року та Різдва ще з 1990 року – ну, тобто відколи вперше з’явився на екранах.

До речі, в тому таки 1990 році за 29 тижнів прокату по всьому світі фільм зібрав $476,6 млн. доларів, що є рекордом для цього жанру кіно.

Ну яка дитина не уявляла себе Кевіном, що залишився сам на сам з недолугими грабіжниками? Всі ми малювали свої “плани Різдво” з розставленими пастками по всьому дому.

До речі, про дім. У комедії не згадується, чим заробляють на життя батьки Кевіна. Але можна з упевненістю стверджувати, що тато Пітер – досить успішна людина. Далеко не кожен може дозволити собі таке чудове житло!

Історія “будинку МакКалістерів”: фільм vs. сучасний стан

Більшість сцен у фільмі справді були зняті не в павільйоні, а у цьому будинку, який знаходиться за адресою Лінкольн-авеню, 671 в селищі Віннетка за 30 км від Чикаго. Площа особняка, збудованого в 1920-х роках – 390 квадратних метрів, а загальна площа ділянки – 1,5 акрів. У будинку є п’ять спалень і три ванни.

У самому фільмі були зняті кухня, парадний хол з головними сходами, підвал і велика частина другого поверху, тоді як їдальня і нижні кімнати були побудовані в павільйоні.

“Будиночок на дереві”, куди Кевін втікає від грабіжників наприкінці фільму, був знятий на задньому дворі будинку. Він був побудований спеціально для фільму і після зйомок демонтований.

Цікаво, що під час створення фільму будинок належав сім’ї, яка купила його 15 грудня 1988 року і в період зйомок продовжувала в ньому жити.

Кріс Коламбус, режисер комедії, одного разу розповів журналу Entertainment Weekly, що вибір локації для зйомок був нелегким:

“Нам потрібен був будинок, де б виходили трюки. Ми шукали привабливий зовні, але затишний і трохи страхітливий всередині. Ось уявіть, як в цьому будинку залишатися дитині. До того ж, я хотів, щоб дизайн був поза часом”.

У березні 2012 року будинок був проданий за $ 1,585 млн. У мережі збереглися відносно свіжі фото з сайту нерухомості. За двадцять з лишком років культовий будинок не сильно змінився.

Deztop пропонує порівняти фото “будинку МакКалістерів” у фільмі та станом на 2012 рік:

Фасад будинку:

У фільмі:

Сучасний стан:

Парадний хол з головними сходами

У фільмі:

На сайті з продажу нерухомості:

Кухня

У фільмі:

На сайті з продажу нерухомості:

Їдальня

У фільмі:

На сайті з продажу нерухомості:

Вітальня

У фільмі:

На сайті з продажу нерухомості:

Спальня

У фільмі:

На сайті з продажу нерухомості:

Кабінет

У фільмі:

На сайті з продажу нерухомості:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

ТОП-10 КРАЩИХ НОВОРІЧНИХ МУЛЬТФІЛЬМІВ ДЛЯ ВСІЄЇ СІМ’Ї

10 РІЗДВЯНИХ ПЛЕЙЛИСТІВ ДЛЯ СВЯТКОВОЇ АТМОСФЕРИ

ЯК ПРИКРАСИТИ ДІМ ДО НОВОГО РОКУ: ТОП-10 ІДЕЙ

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«“Проблема не в тому, що ми не можемо забезпечити бідних, а в тому, що ми не можемо задовольнити запити багатих”»

Жак Фреско

Чи знали Ви, що...

Де шукати роботу? Ми знаємо топ 5 секретних місць

Подорожі

Карантин


Читайте також