Цікава та корисна інформація

10 найкращих міні-серіалів десятиліття за версією Time

кращі міні-серіали

Вперше жанр міні-серіалу полюбився глядачам ще в 70-80-х роках минулого століття, але по-справжньому популярним він став зараз.

Тепер, у нашому стрімкому та прогресивному світі, дивитися затягнуті на сотні серій серіали стало нудно і нецікаво. А от жанр міні-серіалу вимагає від авторів більш ефективного викладу історії, відкидаючи все зайве.

Експерти видання Time назвали 10 найкращих міні-серіалів, які справили на них найяскравіше враження.

1. Мілдред Пірс / Mildred Pierce

  • HBO, 1 сезон, 5 серій
  • Рік: 2011
  • Жанр: драма

Цей американський п’ятисерійний міні-серіал виробництва HBO є адаптацією однойменного роману Джеймса Кейна.

У центрі історії знаходиться домогосподарка середніх років на ім’я Мілдред Пірс, яка пішла від чоловіка-тирана і влаштувалася працювати офіціанткою. Але вона не опускає руки і намагається налагодити своє життя і життя своїх дітей.

Головну роль у серіалі зіграла Кейт Вінслет.

2. Вершина озера / Top of the Lake

  • Sundance Channel, 2 сезони, 13 серій
  • Рік: 2013
  • Жанр: драма, детектив, трилер

Події кримінального трилера “Вершина озера” відбуваються в невеликому глухому містечку, розташованому на мальовничих просторах Нової Зеландії. Туї Мітчем – ще зовсім юна дівчинка, якій цьогоріч тільки виповнилося дванадцять років. Однак, незважаючи на свій вік, вона вже на п’ятому місяці вагітності і не бажає називати ім’я батька своєї дитини.

В якийсь момент дівчинка вирішує накласти на себе руки, зайшовши в крижану воду місцевого озера. На щастя її рятують проїжджаючі неподалік люди, а розслідування цієї дивної справи доручають детективу Робін Гріффін, яка щойно повернулася в рідне місто, щоб підтримати свою матір, помираючу від раку.

Але поки поліція була зайнята з’ясуванням особистості батька дитини, Туї безслідно зникає, і це остаточно заплутує розслідування. Взявшись за цю справу, детектив Гріффін навіть уявити собі не могла, в що це обернеться для неї самої …

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Володіння саме по собі вже втрата. Ніколи нічого не можна утримати, ніколи!»

Еріх Марія Ремарк

Чи знали Ви, що...

У віях багатьох з нас мешкають демодекси – мікрокліщі, які мають ротову порожнину і навіть кігті.

Подорожі

Карантин


Читайте також