Цікава та корисна інформація

Топ-10 кращих ресторанів України за версією Deztop

10 найкращих ресторанів України

Апетити відвідувачів ресторанів ростуть. І мова тут якраз не про їжу (про неї — згодом). Йдеться про вимоги. Споживач ставить вищу планку, — і заклад має два шляхи: дотягуватися до неї чи скласти ножі, вимкнути печі і зачинитися.

Усе досить прозоро: або в закладі смачно, затишно і приємно, або — порожньо. На щастя, ресторанний бізнес в Україні процвітає — ми завжди вміли смачно нагодувати і зробити все, аби гість був задоволений. Тож обирати кращих з кращих було непросто.

10 найкращих ресторанів України за версією Deztop

При складанні рейтингу команда Deztop опиралася на відгуки людей. Звісно, думки експертів важливі при оцінці закладу, але, в першу чергу, ресторан створено для звичайних клієнтів.

Вони приходять на романтичне побачення або святкують важливу подію. Призначають ділові ланчі чи зустріч з друзями. Вони подорожують новими містами або досліджують своє рідне. І їхнє враження завжди буде чесним і справедливим.

Як і, сподіваємося, наш рейтинг.

1. Alaska, Київ

  • Адреса: вул. Січових Стрільців, 20
  • Середній чек: 900-1000 грн
  • Кухня: авторська, європейська

Заклад преміум-класу подарує справжнє гастрономічне задоволення. Так, ціни тут вище середнього, а столи не будуть гнутися від наїдків, але ж мистецтво ресторанної їжі і полягає в тому, аби не просто поїсти, а вловити кайф смаків.

Особливу увагу в меню приділено рибі та морепродуктам. Крудо з цілого сібасу на двох обійдеться в 900 гривень. Гаспачо з соковитих узбецьких помідорів з крабовим м’ясом та салатом ромен – 290 гривень. За флагманську страву — свіжого королівського краба з місцевого акваріума, який подається цілим, доведеться віддати 1999 за кілограм.

2. Ресторація Бачевських, Львів

  • Адреса: вул. Шевська, 8
  • Середній чек: 600 грн
  • Кухня: локальна

Заклад може похвалитися автентичним інтер’єром початку 20-го століття і цікавою історією. Його названо на честь сім’ї Бачевських, яка в XVIII столітті заснувала у Львові перший у світі завод масового виробництва горілки. З цієї причини відвідувачам пропонують незвичайні спиртні напої, зокрема понад сотню видів настоянок та наливок.

Меню закладу – це комбінація старовинних рецептів галицької, єврейської, австрійської та польської кухонь і сучасних технологій. Тут можна скуштувати зупу по-бердичівськи (135 грн), гефільте-фіш по-львівськи (135 грн), банош (78 грн), телятину з фуа-гра (260 грн) і класичний львівський сирник (85 грн).

3. Bartofish, Дніпро

  • Адреса: набережна Перемоги, 9б
  • Середній чек: 900 грн
  • Кухня: європейська

У затишному залі, побудованому у вигляді корабля, можна покуштувати страви авторської кухні, а також замовити рибу з усіх океанів світу. Свіжі лобстери, екзотичну рибу та устриці слід вибирати самому в спеціальній крижаній вітрині. Після цього морепродукти готують за бажанням відвідувача — на грилі, на пару або запікають у солі.

Стейк риби-меч обійдеться в 299 грн, окрошка з креветками – 150 грн. А за восьминога на грилі доведеться викласти 980 грн.

4. BAO, Київ

  • Адреса: вул. Мечникова, 14/1
  • Середній чек: 700-800 грн
  • Кухня: китайська

BAO позиціонує себе як “перший в Україні ресторан cучасної китайської кухні”. Концепція ресторану належить канадсько-українському шеф-кухарю Ектору Хіменес-Браво, відомому для широкого кола завдяки телепроекту МастерШеф.

Класичні східні страви в BAO злегка переосмислили, адаптувавши під смаки українців. Меню різнобарвне: від традиційної качки по-пекінськи (890 грн за цілу і 469 грн за половину) до шанхайських свинячих реберець барбекю з ніжним Бок-Чой (189 грн) та мусу з ванілі зі свіжим ананасом і маракуйєю на мигдальному крамблі (179 грн).

Дизайн інтер’єру чудово ілюструє саме меню, – в ньому поєднано старовинні китайські традиції та європейські інновації.

5. Шкоцька, Львів

  • Адреса: пр. Шевченка, 27
  • Середній чек: 600 грн
  • Кухня: європейська

В 1930-х роках Шкотська (Шотландська) кав’ярня була улюбленим місцем застіль представників Львівської математичної школи. Улям, Штейнгауз, Мазур та інші викладачі Львівського університету та Львівської політехніки збиралися тут, обговорювали свої теорії і робили записи на мармурових столиках кав’ярні.

В інтер’єрі ресторану відбито настрій епохи та вишуканий ретро стиль.

У меню представлена європейська кухня. Особливістю закладу є приготування свіжого м’яса й морепродуктів на розпеченому вулканічному камені без додавання олії. Фірмове гусяче філе “Szkocka” обійдеться в 336 грн, м’ясний сет на камені – 590 грн, лимонний кейк з манговим сорбетом – 108 грн.

6. Ковчег, Тернопіль

  • Адреса: вул. Анатолія Живова, 5а
  • Середній чек: 350 грн
  • Кухня: європейська

“Багато пива та багато м’яса!” – такий девіз проголошує пивний ресторан “Ковчег”. І назва, до речі, цілком відповідає самій будівлі, що нагадує прадавній дерев’яний корабель-ковчег.

У власній броварні тут варять ексклюзивне пиво з німецького солоду, а до пива подають традиційні закуски. За велику дошку з курячими крильцями, копченим домашнім сиром та хрумкими грінками заплатите 243 грн, 100 г свіжозварених раків обійдуться в 98 грн. В меню також багато м’яса і різні види шашлику.

Ще одна особливість “Ковчегу” – найбільша в місті літня тераса на понад 250 посадкових місць. Є також ігрова кімната для дітей і навіть маленький звіринець.

7. BERNARDAZZI, Одеса

  • Адреса: вул. Буніна, 15
  • Середній чек: 700 грн
  • Кухня: європейська, середземноморська та українська

Ресторан названо на честь архітектора Олександра Бернардацці. Самі він у 1890-х роках спроектував будівлю, де зараз знаходиться заклад.

BERNARDAZZI — ресторан з найбагатшою в Одесі винною картою. П’ять років поспіль він отримував нагороди Best of Award of Excellence від журналу Wine Spectator. Вино тут зберігають особливим чином, а для гостей проводять сліпі дегустації.

До вина можна спробувати креветки з домашньою пастою під трюфельним соусом (359 грн), медальйони з яловичини з артишоком та грибами (369 грн) чи яблучний пиріг з кокосово-банановим мусом (139 грн).

8. Panorama, Харків

  • Адреса: Костюринський провулок, 2
  • Середній чек: 600 грн
  • Кухня: японська, італійська, європейська, українська

Тут ви можете насолодитися не тільки прекрасним видом на серце галасливого Харкова з панорамних вікон, але і побалувати себе смаком вишуканих страв. У меню ресторану страви найрізноманітніших кухонь — від українського борщу з печінкою до японських суші. Є навіть окремий розділ барбекю з десяти різних позицій.

Тартар з лосося обійдеться в 249 грн, вершковий суп із качки – 120 грн, стейк індички – 270 грн. За мандариновий сорбе заплатите 30 грн.

9. Casa Nori, Київ

  • Адреса: вул. Борисоглібська, 1
  • Середній чек: 600-800 грн
  • Кухня: італійська

Це справжня венеціанська остерія, яка належить італійцеві Андреа Норі. Його позиція – невелика кількість страв, зате максимально високої якості. Всі продукти італієць купує у себе на батьківщині.

Меню Casa Nori поєднує в собі класичні венеціанські рецепти зі скарбнички мами Андреа Анни та сучасні інтерпретації традиційних страв регіону Венето: гусак у власному соку Ін Піняна (310 грн), свинячі реберця Ен Течіа з картоплею і савойською капустою (240 грн) і Спагетто Неро з Морепродуктами (390 грн).

10. Mons Pius, Львів

  • Адреса: вул. Лесі Українки, 14
  • Середній чек: 500 грн
  • Кухня: стейк-хаус

Ресторан-паб розташований у дворику, який зберігає особливу атмосферу старого Львова. Він знаходиться у будівлі першого львівського банку-ломбарду, який працював тут 300 років тому — до 1940 року.

Головний акцент у меню зроблено на м’ясі і стейках. Тут можна спробувати стейки Рибай, Нью-Йорк, філе-міньон чи рвану свинину в бріоші.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 6 НАЙКРАЩИХ ВИСОКОГІРНИХ РЕСТОРАНІВ В ЄВРОПІ

Можна поділитись з друзями:


Читайте також