Цікава та корисна інформація

Які країни в 2019 найчастіше відвідували туристи: топ-10

найпопулярніші країни серед туристів

Рейтинг найбільш відвідуваних країн щороку укладається на основі міжнародних туристичних відвідувань Всесвітньою організацією туризму (UNWTO).

1. Франція

  • 86,9 млн міжнародних туристичних відвідувань

Париж, Страсбург, Ельзас та Ліон – основні міста, які приваблюють туристів. Ейфелева вежа, Лувр, Сена, визначні пам’ятки мистецтва та архітектури, модні бутики, пляжі, невеликі мальовничі села, природні парки та ліси – тут є все, аби отримати максимум вражень від поїздки.

За підрахунками, гостинні французи споживають 11,2 мільярда келихів вина щороку, а одна людина в середньому з’їдає за рік до 500 равликів – однієї з найпопулярніших французьких страв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-7 НАЙКРАСИВІШИХ КВІТКОВИХ ПОЛІВ У СВІТІ

2. Іспанія

  • 81,8 млн міжнародних туристичних відвідувань

Найпопулярніші міста – Барселона, Мадрид та Севілья. Іспанія поєднує в собі комфорт європейських подорожей разом із чудовими пляжами на Атлантиці та Середземномор’ї, історичними місцями та жвавими фестивалями та карнавалами.

Друга за величиною країна ЄС має одну з найбільших туристичних галузей у світі, яка приносить мільярди євро в економіку нації.

У країні 44 об’єкти Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, які включають в себе історичні міста, доісторичне скельне мистецтво, мости та національні парки.

Іспанія будує одну з найкрасивіших церков у світі, La Sagrada Familia в Барселоні, і очікується, що вона буде завершена до 2026 року.

3. США

  • 76,9 млн міжнародних туристичних відвідувань

Найпопулярніші напрямки серед туристів – міста Нью-Йорк, Лос-Анджелес, Лас-Вегас, Маямі та Гонолулу, а також природні заповідники Гранд-Каньйон, Національний парк Йеллоустоун, Аляскинські айсберги та пляжі Флориди.

Ніагарський водоспад – один з найкрасивіших водоспадів у світі, щороку відвідує понад 14 мільйонів відвідувачів, і занесений до числа найбільш відвідуваних туристичних пам’яток у світі.

4. Китай

  • 60,7 млн міжнародних туристичних відвідувань

Найвідомішою туристичною визначною пам’яткою країни є Велика Китайська стіна – найбільша техногенна споруда у світі, що займає площу 21 196 км.

Друга найвідоміша визначна пам’ятка – Заборонене місто – імператорський палац від династії Мін до кінця династії Цін (1420 – 1912). Він складається з 980 будівель, які мають понад 9000 кімнат і займають приблизно 72 га.

Географія Китаю досить різноманітна: з дельтами річок, пагорбами та рівнинами на сході та високими плато та горами на заході. Одна з найпопулярніших природних пам’яток – Печера Флейта Рид.

5. Італія

  • 58,3 млн міжнародних туристичних відвідувань

Рим, Венеція, Мілан, Флоренція, острів Сицилія – найпопулярніші туристичні напрямки. В Італії є 50 об’єктів всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, що належать до різних періодів історії. Колізей у Римі, фонтани та площі з часів Римської імперії, споруди епохи Відродження.

Приваблюють туристів і невеликі альпійські села, які пропонують уявлення про традиційне італійське життя, спортивні пригоди в Альпах, прекрасні пляжі на півдні та неймовірно смачна їжа: від піци і пасти до тірамісу та карпаччо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-10 НАЙБІЛЬШ БАРВИСТИХ МІСТ У СВІТІ

6. Мексика

  • 39,3 млн міжнародних туристичних відвідувань

Країна відома пляжами на березі Тихого океану та Мексиканської затоки і різноманітним ландшафтом пустель, гір та джунглів. Високі гори та глибокі каньйони в центрі країни, густі тропічні ліси на півдні та сході та широкі пустелі на півночі – справжній рай для тих, хто полює за красотами природи.

Заповідник “Метелик Монарх”, розташований у Мексиці, є Всесвітньою спадщиною, куди щороку прилітають мільйони метеликів.

Другим відомим туристичним місцем є мідний каньйон – більший навіть за Гранд-Каньйон. Через нього проходить залізниця “Чихуахуа аль-Тихоокео”. Туристи проїжджають по ній через 37 мостів і 86 тунелів, висота яких до 2400 метрів над рівнем моря.

7. Великобританія

  • 37,7 млн міжнародних туристичних відвідувань

Лондон – не тільки “кепітл оф Грейт Брітан”, але й найпопулярніше місто серед туристів. Лондонський міст, Лондонська вежа та Лондонське око, Букінгемський палац і знаменита річка Темза – must see кожного мандрівника.

Популярними також є міста Ліверпуль, Бірмінгем, Манчестер, Шеффілд, Лідс та Ньюкасл.

8. Туреччина

  • 37,6 млн міжнародних туристичних відвідувань

Розкішні курорти all inclusive на Егейському і Середземноморському узбережжі, безліч історичних пам’яток та культурне різноманіття – основні аспекти, які роблять Туреччину такою популярною серед туристів.

Древній і таємничий Стамбул, гора Арарат, національний парк Гореме, відомий своїм скелястим ландшафтом, церква Св. Софії – одні з найпопулярніших місць країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-10 НАЙКРАСИВІШИХ ГІР СВІТУ

9. Німеччина

  • 37,5 млн міжнародних туристичних відвідувань

Берлін, Штутгарт, Гамбург, Нюрнберг та Мюнхен – міста, найбільш відвідувані туристами. В країні є декілька заповідних лісів та історичних пам’яток, що відносяться до двох світових воєн.

Країна славиться різноманітністю гірських хребтів від Альп до Ейфельських і Гунскських гірських хребтів, що зустрічаються в Рейнському краї.

Мюнхенський Октоберфест – це найбільший і найвідоміший у світі фестиваль пива, який зазвичай починається в останній тиждень вересня і закінчується в першу неділю жовтня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-10 НАЙКРАСИВІШИХ ЗАМКІВ У СВІТІ, ЯКІ ВАРТО ПОБАЧИТИ ХОЧА Б НА ФОТО

10. Таїланд

  • 35,4 млн міжнародних туристичних відвідувань

Столиця країни – Бангкок, відома своїми прекрасними храмами та палацами. Пляжі Таїланду славляться білим піском, чистими водами та популярними човнами з лонгет, що розташовані на березі моря.

Острови Фі-Фі – один з найпопулярніших курортних районів країни. Це група з шести островів, з яких заселений лише один – Фі Фі Дон.

У Таїланді також знаходиться 9-та найвища статуя в світі, відома як Великий Будда Таїланду, розташована в провінції Тан Тан Тан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-10 НАЙКРАСИВІШИХ КУРОРТНИХ ОСТРОВІВ СВІТУ

В наступну десятку найбільш відвідуваних країн світу увійшли:

  • Австрія (28,1 млн міжнародних туристичних відвідувань)
  • Гонконг (26,5 млн міжнародних туристичних відвідувань)
  • Малайзія (25,8 млн міжнародних туристичних відвідувань)
  • Греція (24,8 млн міжнародних туристичних відвідувань)
  • Росія (24,6 млн міжнародних туристичних відвідувань)
  • Японія (24 млн міжнародних туристичних відвідувань)
  • Португалія (22,8 млн міжнародних туристичних відвідувань)
  • Канада (21,1 млн міжнародних туристичних відвідувань)
  • Польща (19,6 млн міжнародних туристичних відвідувань)
  • Нідерланди (19 млн міжнародних туристичних відвідувань)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

10 МІСТ СВІТУ, ЯКІ ТУРИСТИ ФОТОГРАФУЮТЬ НАЙЧАСТІШЕ

ТОП-10 НАЙЧИСТІШИХ МІСТ СВІТУ

ТОП-10 НАЙЩАСЛИВІШИХ КРАЇН СВІТУ

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«“Проблема не в тому, що ми не можемо забезпечити бідних, а в тому, що ми не можемо задовольнити запити багатих”»

Жак Фреско

Чи знали Ви, що...

85% всіх захворювань у світі передаються за допомогою води.

Подорожі

Карантин


Читайте також