Цікава та корисна інформація

Де знайти перевірену інформацію про коронавірус

інформація про коронавірус

З початку року коронавірусу у ЗМІ дісталося більше уваги, ніж Трампу, Меган Маркл і Зеленському разом взятим. Але популярність завжди обростає фейками, проросійськими ботами і жовтушними статтями.

Аби не загубитися в морі (дез)інформації, зібрали для вас декілька перевірених джерел, звідки можна черпати знання про коронавірус.

міфи про коранавірус

ВООЗ

На сайті Всесвітньої організації охорони здоров’я зібрано найновішу інформацію про поширення вірусу, кількість хворих та летальних випадків, думки експертів та науковців, деталі карантинних заходів.

CDC

Центри з контролю та профілактики захворювань в США (Centers for Disease Control and Prevention) — федеральне агентство міністерства охорони здоров’я США. На їхньому офіційному сайті можна знайти наукові статті, інформацію про поширення та смертність коронавірусу, нові дані щодо вивчення хвороби та її лікування, карантину тощо.

ECDC

Європейський центр з профілактики та контролю захворюваності (European Centre for Disease Prevention and Control) є незалежним органом Європейського союзу, місією якого є зміцнення оборони Європи по боротьбі з інфекційними захворюваннями.

На офіційному сайті організації можна знайти експертні статті та відповіді на найпоширеніші запитання про коронавірус, а також статистику захворюваності та поширення.

МОЗ України

Офіційний сайт Міністерства охорони здоров’я України. Тут є оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції 2019-nCoV, рекомендації для українських медиків, останні новини, поширені питання та розвінчання міфів.

JAMA Network

JAMA Network – щомісячний медичний журнал із відкритим доступом, що виходить Американською медичною асоціацією.

На сайті доступні наукові публікації про коронавірус 2019-nCOV та його попередників (віруси MERS-CoV і SARS-CoV), а також інтерв’ю з поясненнями провідних експертів і науковців про коронавірус, рекомендації CDC по лікуванню і запобіганню вірусу, відповіді на поширені питання і розвінчування міфів.

South China Morning Post

South China Morning Post — найстаріша англомовна газета Гонконгу. Тут знайдете докладний матеріал з різними картами та інфографіками про генезу вірусу, поширення, смертність, заходи щодо запобігання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

5 ПОШИРЕНИХ МІФІВ ПРО УХАНСЬКИЙ КОРОНАВІРУС

10 МІФІВ ПРО ЗДОРОВ’Я, В ЯКІ СОРОМНО ВІРИТИ В XXI СТОЛІТТІ

5 ТИПОВИХ ПОМИЛОК ПРИ ЛІКУВАННІ ГРИПУ

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Ми не випадково обираємо одне одного… Ми зустрічаємо тільки тих, хто вже існує в нашій підсвідомості»

Зигмунд Фрейд

Чи знали Ви, що...

В середньому людина вдихає 8,5 мільйонів разів в рік

Подорожі

Карантин


Читайте також