Цікава та корисна інформація

Поради, які ігнорують багаті люди

Дуже часто можна зустріти на ресурсах Інтернету інтерв’ю відомих та багатих, де вони роздають поради про те як вибратись з фінансової ями, яка поволі затягує мільйони людей.

Завдяки цій популярній темі, мільйонери збагачуються, видаючи книги, статті в журналах та газетах, проводячи тренінги та майстеркласи. Але нерідко вони самі зловживають своїми порадами.

deztop.net зібрав для вас найцікавіші моменти рекомендацій, яких не дотримуються самі багаті люди.

Багаті люди економлять і відкладають гроші на банківські рахунки

Насправді люди, у яких є гроші, не кладуть нічого на рахунки. Якщо сума справді велика, то краще пустити її у бізнес або інші інвестиції, щоб подвоїти або навіть потроїти прибуток. Від просто “лежачих” грошей користі немає жодної.

Звичайно, якщо ставити солідну суму під депозит, то банк надає відсотки, але вони занадто мізерні щоб їх вистачило і на просування бізнесу, і на збільшення доходу, і взагалі на всі потреби життя.

Краще вкласти велику суму грошей у бізнес або нерухомість, а, ніж тримати купюри у руках, банківських рахунках або сейфах.

Навчання заважає розвитку бізнесу

Біл Гейтс, Марк Цукерберг, Стів Джобс кинули коледж та навчання в користь бізнесу. Але не забувайте, що так щастить лише одиницям. Навчання це не лише даремна трата часу, як стверджують деякі, а й хороша можливість навчитись самодисципліни, тайм-менджменту, завести багато хороших знайомств та отримати гідні знання для загального саморозвитку. А саме ці риси вкрай необхідні під час ведення бізнесу.

Список Forbes вміщає в собі лише 16% людей, що не отримали вищу освіту, тому не факт, що ви станете одним із цього відсотку.

Не купуйте каву в стаканчиках

Якщо багаті люди і хочуть зекономити, то роблять вони це явно не на одному стаканчику кави, а тоді, коли відмовляються від покупки чергової машини або дорого годинника наприклад.

Від однієї порції кави або чаю ваш гаманець не стане розриватись від кількості купюр, хіба, якщо ви зовсім перестанете купувати каву щодня, тоді щомісяця ви зможете зекономити кілька сотень.

Як альтернатива для невеликої економії може бути приготована вдома кава власноруч і взята з собою у термосі або спеціальній чашці.

Комунікабельність – головна риса успішних людей

Як стверджують спостереження, багатіям немає жодного діла до великих кругів спілкування. Зазвичай вони обмежуються потрібними та “корисними” людьми навкого себе. Це не тому, що вони відчувають свою перевагу над іншими, а тому, що у них банально немає часу на довгі бесіди.

Комунікабельні здібності пригодяться вам на початках вашої справи, коли ви лише почнете робити перші кроки до успіху. Адже наявність корисних зв’язків значно спростить життя.

Ведіть себе так, ніби ви вже мільйонер

Не варто бігти у ювелірні магазини чи дорогі бутіки щоб придбати золотий годинник та новий костюм. Відчуття уявного багатства це звичайно вам додасть, але прийде час, коли буде потрібно на щось жити далі, а всі гроші вже вкладені у дорогі речі.

Відомий мільйонер Грант Кардон казав, що в нього не було ані дорогої машини, ані розкішних годинників, поки у нього не з’явився стабільний хороший дохід. Він їздив на звичайній Toyota Corolla навіть тоді, коли міг купити собі кілька таких машин.

Прокидайтесь до світанку

Існує думка, що люди, які прокидаються зранку встигають зробити набагато більше справ за день, ніж ті, хто пізніше. Насправді це не так, адже люди, що прокинулись о 5 ранку лягають спати вже у 9, а люди, що прокидаються о 10 можуть працювати ще до глибокої ночі.

Продуктивність праці не змінюється від години, коли ви прокинулись, а залежить лише від кількості годин скільки ви проспали. Рекомендується спати не менше 8-ми годин на добу, а чи прокинулись ви о 5 ранку чи у 11 дня – не має жодного значення, якщо ви почуваєте себе комфортно.

Не беріть кредити та позики

Багаті люди не бояться брати кредити, адже у кожного з нас настають моменти, коли гроші потрібні у критичних ситуаціях.

Звичайно, успішна багата людина ніколи не стане брати кредит на покупку нової моделі iPhone або на поїздку в відпустку. Але вона візьме його, якщо в неї є непогана ідея для стартапу або подальшого розвитку вже існуючого бізнесу.

Якщо вам потрібні гроші на новий хороший комп’ютер чи смартфон, який принесе вам користь і пригодиться у житті або потрібен для справи, то кредит або мікрозайм вам у поміч.

До речі, радимо вам скористатись сайтом https://pozyka.org/ , де зібрані найкращі МФО країни і представлені найвигідніші варіанти позики.

Йдіть до своєї мети та ризикуйте

Ця порада і правда дієва та важить досить багато. Але не забувайте, що окрім ризику ви ще наштовхнетесь на багато проблем. Якщо мільйонер втратить декілька сотень тисяч ризикнувши, він не втратить надто багато, а якщо ви вкладете гроші у ризиковану справу, то можете потерпіти крах, потрапите у боргову яму та навіть втратите житло.

На все потрібен холодний розум та міра. Інколи краще 7 разів відміряти та один раз відрізати, перш ніж іти на ризик.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«“Проблема не в тому, що ми не можемо забезпечити бідних, а в тому, що ми не можемо задовольнити запити багатих”»

Жак Фреско

Чи знали Ви, що...

З 1991 року в європейських країнах морква вважається не овочем, а фруктом.

Подорожі

Карантин


Читайте також