Цікава та корисна інформація

6-ка найвідоміших фільмів, які заборонили у різних країнах з доволі безглуздих причин

Здавалося, що сучесне суспільство уже нічим не здивуєш і нічого забороненого для показу уже не залишилось. Та все ж влада деяких країн часто забороняє шедевральні картини навіть через дрібниці. І на превелике здивування під заборону потрапляють навіть мультфільми.

Deztop пропонує переглянути найцікавіші з них.

Богемна рапсодія (2018)

“Богемна рапсодія” – це біографічний фільм про відомий на весь світ гурт “Queen”, що розповідає про співака Фредді Мерк’юрі. Фільм сколихнув увесь світ, але не Таджикистан. Там його заборонили, пояснивши своє рішення тим, що кінострічка містить надмірну кількість відвертих сексуальних сцен.

П’ятдесят відтінків сірого (2015)

У 2015 році еротичний фільм про сором’язливу студентку Анастейшу і мільярдера Крістіана збирав повні кінозали по усьому світу. Проте влада Малайзії заборонила його показ через прояви неприродних сексуальних бажань.

Пила 3D (2010)

Знаменитий фільм жахів було заборонено в Німеччині через надзвичайну жорстокість. Однак через рік заборону зняли і знову продовжили трансляцію фільму на широких екранах.

Сімпсони у кіно (2007)

Фанати комедійного мультфільму з усього світу з нетарпінням чекали на повнометражний фільм. Проте мешканцям Бірми так і не вдалось його побачити. Причиною була заборона Департаменту кіно- та відеоцензури на використання яскраво-жовтого та червоного кольорів у кінострічках.

Кінгсман: Золоте кільце (2017)

Чи не найвідоміший шпигунський бойовик заборонили у Камбоджі, обгрунтувавши це тим, що він ніби-то зображує країну в якості притулку для зловмисників.

Матриця: Перезавантаження (2003)

Фільм показує продовження пригод Нео в ролі визволителя людства з віртуального світу під назвою Матриця. Цензурний комітет Єгипту відзначив цей фільм як занадто жорстокий і заборонив його вихід на широкі екрани.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«“Проблема не в тому, що ми не можемо забезпечити бідних, а в тому, що ми не можемо задовольнити запити багатих”»

Жак Фреско

Чи знали Ви, що...

У що вірити? Топ 5 найпопулярніших релігій у світі

Подорожі

Карантин


Читайте також