Цікава та корисна інформація

Топ 5 найбрудніших місць у вашому домі

Особливо актуальне питання, в умовах карантину : Чи настільки безпечно вдома, як ми вважаємо. Ми зібрали топ-5 най забрудненіших речей у квартирі, яким потрібно приділити найбільше уваги при дезінфекції та прибиранні.

  1. Мобільний телефон та планшет.

Отже, у сучасному світі ці ґаджети практично приросли до нашої руки. Але чи усвідомлюємо ми, що 80 % захворювань пов’язані з тим, до чого ми торкаємось. Згідно досліджень інституту мікробіології США – на телефоні бактерій більше ніж на сидінні унітазу.  Добре задумайтесь коли наступного разу підноситимете слухавку до обличчя. Проте впадати в паніку та викидати їх не спішіть. Для зменшення кількості бактерій, по-перше, хоча б раз на тиждень дезінфікуйте ґаджети. Це можуть бути антибактеріальні спреї чи серветки. По-друге, виділіть окрему кишеню одягу чи у сумці аби ваш телефон чи планшет якомога менше контактував з іншими речима.

  1. Клавіатура та мишка.

На другому місці звичайно те, з чим ми контактуємо практично на рівні з телефоном – комп’ютер, а саме мишка та клавіатура. Орієнтовно на одному сантиметрі квадратному проживає 500 тисяч бактерій. Потрапляють вони туди з вашими немитими руками (так-так перед тим як сісти за комп’ютер, потрібно помити руки, так само, як і перед їжею). Також розмножуючись на залишках їжі, та у пилюці, яка осідає на поверхню. Тому не забуваємо мити руки, та додайте протирання клавіатури до пункту в щотижневому прибиранні.

  1. Зубна щітка

Ні ви не ослухались, саме зубна щітка. На ній проживає близько 10 мільйонів бактерій, які можуть нашкодити нашому організму. Порада – не нехтуйте рекомендаціями стоматологів, змінюйте щітку кожні три місяці, та ретельно полощіть її після використання.

  1. Кухонна губка.

Ця незамінна помічниця на кухні у боротьбі з брудним посудом, насправді є розплідником мільйонів бактерій. Адже тепло та волога роблять свою справу. Наша порада – замінюйте губку кожного тижня, а якщо у вас нема змоги щоразу купувати нову то їх можна прокип’ятити, або на ніч залишити у спиртовому розчині.

  1. Взуття.

Останнім пунктом сьогодні буде взуття. Бактерії в основному знаходяться на зовнішній стороні та підошвах, з них третина це кишкова паличка. Тому ліпше роззуватись коли приходите додому.  Пов’язано це, скоріш за все, з тим , що ми відвідуємо громадські вбиральні. Десь за 2 тижні у абсолютно новому взутті з’являється 421 тисяча різноманітних бактерій. Але рішення є, прання у пральній машині вбиває практично 90 % мікроорганізмів.

Не забувайте мити руки, щоб залишатись здоровими.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«“Проблема не в тому, що ми не можемо забезпечити бідних, а в тому, що ми не можемо задовольнити запити багатих”»

Жак Фреско

Чи знали Ви, що...

Мозок коня важить приблизно 750 грам – це найважчий мозок з усіх свійських тварин

Подорожі

Карантин


Читайте також