Цікава та корисна інформація

1 квітня — брехня всесвітня!

Чи ні? В цей день прийнято жартувати один з одного, але не перестарайтесь, смішно має бути не лише вам. Отож, перше квітня це міжнародний день сміху, або як подекуди його називають – день дурня.

Трохи історії

Одна з версій говорить про те, що свято походить ще зі стародавнього Риму та Індії. Адже в цей час святкували день весняного рівнодення, влаштовували гучні гулянки з жартами та різноманітними витівками. В Індії жартами та підколами під час святкування дня народження богині Сіти, намагались привернути її увагу. Вперше письмово зафіксовано 1 квітня, як День усіх дурнів, в англійській літературі і сталося це у 17 столітті. Зараз це веселе свято відзначають практино по усій планеті.

Жарти

Першоквітневі жарти бувають найрізноманітнішими, до прикладу, сьогодні мережу облетіло фото скріншоту з каналу “Прямий”, де замість “П’ятий презедент України” було написано “п’яний”. Новина виявилась фейком, яку одразу спростував канал, проте всі встигли посміятись.

Ще не все

В цей день, щорічно, відзначають також Міжнародний день птахів, та тих хто їх досліджує – орнітологів. Започаткували це святкування в рамках програми “Людина та біосфера” від ЮНЕСКО, тим самим привертаючи увагу до захисту птахів. І день цей був вибраний не випадково, адже саме в цей час птахи повертаються з місць зимівель.

На останок

В цей день 1 квітня :

Свої іменини святкують: Інокентій, Клавдій, Дарина, Софія, Маріанна, Дмитро, Макар, Ірина, Катерина, Теодор.

а ще :

  • 1875 році англійська газета «Таймс» вперше у світі надрукувала тижневий прогноз погоди.
  • 1890 році бельгійський емігрант Шарль ван Деполь отримав патент на перший тролейбус.
  • у 1976 було засновано компанію «Apple».

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Ми не випадково обираємо одне одного… Ми зустрічаємо тільки тих, хто вже існує в нашій підсвідомості»

Зигмунд Фрейд

Чи знали Ви, що...

Падіння кокосів з дерев щорічно вбиває близько 150 людей

Подорожі

Карантин


Читайте також