Цікава та корисна інформація

5 хитрощів, до яких вдаються працівники закладів харчування, щоб нас обдурити

Найчастіше ми йдемо у кафе чи ресторан за новими емоціями – духмяними запахами і бездоганним виглядом вишуканих страв, за новими обличчями та цікавими розмовами. Залишивши метушню позаду ми просто насолоджуємося атмосферою, завдяки якій рідко помічаємо маленькі жести працівників, які нас обманюють.

Deztop дізнався про деякі з них і розкриває вам всі карти.

Запахи

Перше, що ми відчуваємо, відкривши двері ресторану, це аромат свіжоспеченого хліба чи щойно звареної кави. І у нас відразу з’являється апетит і бажання замовити чим більше. Та мало хто знає, що деякі заклади спеціально підсилюють запахи аби заманити клієнтів.

Декор страв

Часто кухарі надають перевагу естетиці – додають багато дрібних деталей та яскравих кольорів, іноді навіть, нехтуючи смаком. Побачивши красиву страву за сусіднім столиком, ви неодмінно схочете її скуштувати. Проте у більшості таких страв немає нічого особливого, а іноді вони виявляються геть не їстівними, а коштуватимуть можливо дорожче, ніж у мішленівських ресторанах.

Комплімент від закладу

Не варто відразу радіти коли вам приностять те, чого ви не замовляли – цукерку до кави чи просто якісь солодощі разом із чеком в якості компліменту. Насправді ж працівники грають на вашій психології. Вам приємно від того, що про вас подбали, у вас піднімається настрій і виникає бажання заплатити немаленькі чайові.

Зарезервовано

У багатьох випадках таку табличку ставлять аби дочекатись “вигідного” клієнта. Ресторани вдаються до цієї хитрощі аби заробити більше грошей на великій компаній або групці бізнесменів, яким доброзичливо звільнять “зарезервований” столик. Цим самим викличуть у них ще й відчуття вдячності за те, що ресторан пішов на такі поступки і змусять заплатити немаленькі чайові.

Порції

Поклавши звичайну порцію на занадто велику тарілку, кухарі намагаються змусити вас почуватись голодними. Ви з’їли нормальну для себе порцію, але виглядала вона маленькою, тому вам здається, що ви не наїлись і замовляєте ще.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Дітей слід вчити не ЩО думати, а ЯК думати»

Річард Докінз

Чи знали Ви, що...

Падіння кокосів з дерев щорічно вбиває близько 150 людей

Подорожі

Карантин


Читайте також