Цікава та корисна інформація

6 цікавих фактів про аксесуари та одяг, які відкриють вам очі

Кожного дня модні тенденції змінюються, виникають нові тренди та стилі. Зародилась мода ще у 16 столітті, та все ж частиною краси та естетики вона стала значно пізніше і кардинально змінилась з тих пір.

Deztop пропонує заглянути у минуле та переглянути 6 найцікавіших змін та вигадок.

Застібку для бюстгальтера вигадав Марк Твен

Першочергово вигадані Твеном еластичні ремінці з зажимом використовувались для того, щоб не дати сорочці чи штанам обвиснути. Проте пізніше їх спробували прикріпити до жіночої білизни і до сьогоднішного для використовують в якості застібки.

Блискучі комірці були вигадані для полегшення струшування попелу

Ми звикли бачити дорогі та вишукані костюми на чоловіках лише в особливі дні – весілля, день народження, Новий рік і т. д. Однак, мало хто знає, що давним-давно їх використовували як “домашній” одяг, або ж одягали поверх домашнього під час куріння, щоб не забруднити. Тому лацкани часто виготовляли з гладенької тканини, щоб їх було простіше чистити від попелу.

Стрінги з’явились ще у 19 столітті

Ми звикли вважати цей тип білизни чимось особливим та дуже інтимним. Проте ще у 19 столітті ескімоски почали шити собі стрінги із шкури тюленя. Але найбільш шокуючим є той факт, що це єдине, що на них було одягнуто для прийому гостей.

Одяг жінок та чоловіків застібався б на один бік, якби у Середньовіччя у панянок не було покоївок

Справа в тому, що багатих дам завжди одягала прислуга, тому для зручності гудзики на жіночому одязі пришивалися справа. Оскільки ж навіть найвельможніші чоловіки одягались самостійно, їм було зручніше аби гудзики знаходились зліва. Ось і вся таємниця!

Сережки носили раби і моряки

Ще в давнину сережками позначали рабів – як чоловіків так і жінок. Зараз це елемент виключно жіночих образів, хоча нерідко у 21 столітті можна зустріти і чоловіків з сережками. Проте, як частину чоловічого образу, сережки використовували моряки, які перетнули екватор.

Завдяки відмові від корсетів вдалось побудувати 2 кораблі

Дуже елегантний і водночас жорстокий винахід – корсет – користувався надзвичайним попитом у дам 20 століття. На початку Першої світової війни спостерігався дефіцит металу, що згодом змусило жінок відмовитись від корсетів. Це дало змогу зекономити 28 тисяч тонн металу та збудувати 2 кораблі.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«“Проблема не в тому, що ми не можемо забезпечити бідних, а в тому, що ми не можемо задовольнити запити багатих”»

Жак Фреско

Чи знали Ви, що...

Люди витрачають два тижні життя в очікуванні зеленого сигналу світлофора

Подорожі

Карантин


Читайте також