Цікава та корисна інформація

10 кулінарних хитрощів, які ви повинні додати до свого кухарського репертуару!

Декілька простих прийомів приготування їжі від шефів можуть зробити нудне блюдо дуже смачним або спростити процес приготування. Тож не бійтесь експериментувати.

1. Не переповнюйте сковорідку.

Ви можете подумати, що у вашій сковороді достатньо місця для зайвого шматка курки, але якщо маєте сумніви – не ризикуйте. Є ймовірність, що жар не буде належним чином розподілятися по решті їжі в сковорідці, тим самим впливаючи на смак або, що ще гірше, може створити загрозу здоров’ю. В якості запобіжного заходу залиште кілька сантиметрів між кожним предметом, щоб переконатися, що вони ретельно готуються.

2. Нехай червоне м’ясо постоїть перед тим, як нарізати його.

Навіть добре приготований стейк ніколи не повинен бути сухим на смак. Щоб стейк не втратив свою соковитість, після зняття його з плити або гриля покладіть його просто на алюмінієву фольгу. Обережно загорніть стейк у фольгу і дайте йому постояти приблизно п’ять хвилин. Це дозволяє сокам осісти перед тим, як порізати м’ясо. М’ясо продовжуватиме готуватися, поки воно перебуває у фользі, тому якщо ви віддаєте перевагу стейку середньої прожарки то його слід знімати, коли він на пів сирий.

3. Зберігайте спеції в потрібному місці.

Щоб продовжити життя ваших спецій, зберігайте їх у прохолодному, темному місці. Не зберігайте їх над плитою, оскільки тепло і вологість можуть змінити їх смак.

4. Вимкніть плиту, перш ніж готувати яйця.

Хитрість приготування чудових яєць – не переготувати їх! Незважаючи на те, робите ви омлет чи «глазунью», завжди вимикайте плиту за кілька хвилин до того, як яйця виглядають готовими. Залишок тепла приготує їх до пухнастої досконалості.

5. Трави подрібнити з сіллю.

Щоб трави не розліталися навкруги при нарізанні, насипте трохи солі на дошку. Це втримає їх на місці.

6. Додайте сіль у киплячу воду.

Коли ви готуєте макарони, солоний окріп додасть аромату зсередини. Приблизно 1-2 столові ложки солі на велику каструлю з водою, перемішуйте її, поки вона не розчиниться, і як тільки закипить, додайте макарони. Звучить просто ( так і є!), Але це покращить смак вашої страви.

7. Використовуйте воду після варіння макаронів для створення соусу.

Якщо ви думали, що ваші макарони раніше були смачнішими, зачекайте, поки ви не спробуєте цей трюк. Перед тим, як зливати використану воду, додайте її до соусу на сковорідці. Потім додайте макарони прямо в сковорідку. Солона вода додасть вашій страві більше аромату. Вода, що зберігається в макаронах, також містить крохмаль, який можна використовувати для регулювання консистенції соусу. Ваші смакові рецептори оцінять це – довіртеся.

8. Завжди тримайте під рукою кілька продуктів першої необхідності.

Ми всі були в такій ситуації: ти дивишся в холодильник, думаючи, що нічого їсти, тож замовляєш їжу на доставку. Ні. Зупиніться прямо там. Завжди запасайтеся продуктами першої необхідності, тими які можуть довго зберігатись та багато не коштують. Такі речі завжди стануть у нагоді коли потрібно щось швидко приготувати. Також творчо ставтесь до того, що у вас є. Вам додадуться бонусні бали , якщо ви зберігаєте у морозилці курячу грудку, фарш, рибу тощо, та заморожені овочі.

9. Використовуйте паперовий рушник для збереження овочів.

Завжди відчуваєш себе погано викидаючи їжу, якої ти навіть не торкнувся, особливо продуктів. Подовжити термін придатності овочів можна нещільно загорнувши їх у сухий паперовий рушник і помістивши в пластиковий пакет. Кисень не є другом овочів, тому витисніть стільки повітря з контейнерів і мішків, перш ніж закривати їх, скільки зможете. Крім того, уникайте миття продуктів, поки ви не будете готові до їх вживання.

10. Зберігайте корінь цибулі недоторканим, щоб допомогти собі з нарізкою.

Цибулю часто важко нарізати, не роблячи при цьому безлад. Щоб різати її рівномірно, не відрізуйте корінь. Тримаючи його неушкодженим, очистіть цибулю. Потім поріжте як завжди, щоб вийшли ідеальні шматочки.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Дітей слід вчити не ЩО думати, а ЯК думати»

Річард Докінз

Чи знали Ви, що...

Під час Першої світової війни уряд США особливим указом відніс морозиво до продуктів “життєво необхідних для підвищення морального духу солдатів”.

Подорожі

Карантин


Читайте також