Цікава та корисна інформація

ТОП 5 перевірених способів вберегтись в період простуд

Ні для кого не секрет, що запобігти легше і вигідніше, ніж вилікувати. Тому про своє здоров’я слід дбати цілий рік, а не лише, коли піднімається температура.

Deztop підібрав для вас 5 перевірених методів для підкріплення імунітету та запобігання грипу та застуди.

1. Чисті зуби

Так так, вам не здалося. Ротова порожнина – просто курорт для бактерій. Вона контактує з навколишнім середовищем цілодобово і за день там оселяється чимала кількість бактерій. Тому необхідно пам’ятати про гігієну зубів та ротової порожнини, аби не стати для них помічником запуску захворювань.
Важливо! Чистіть зуби щонайменше 2-3 рази на добу, регулярно відвідуйте стоматолога та не забувайте про чистоту вашої щітки.

2. Морозиво

Не менш дивна порада, та все ж дієва. Вчені довели, що гарячі напої не завжди хороша ідея. Вони справді зігрівають, проте водночас створюють ідеальні умови для розмноження бактерій на відміну від морозива. Воно має протилежну діюі тим самим може зміцнити ваш імунітет.

3. Антисептик не для рук

Безумовно якісний антисептик захищає від бруду та бактерій. Однак не слід заміняти миття рук на використання антисептичного засобу. Кориснішим для вашої шкіри та здоров’я буде ретельне миття рук – щонайменше 20-30 секунд. Потім вже можете нанести антисептик, проте краще використовувати його для знешкодження бактерій на телефоні чи клавіатурі.
Важливо! Не забувайте наносити зволожуючий крем після кожного миття рук, аби запобігти пересиханню і трісканню шкіри.

4. Правильне харчування

Кишечник певною мірою керує нашим життям, тому не забувайте піклуватись і про його здоров’я. Збалансуйте своє харчування і кишечник скаже вам “Дякую!”. Не забувайте пити багато води (замініть пакетований сік з магазину на просту воду або фреш), вживати багато клітковини, білків та вітамінів.

5. Запасні шкарпетки

Виходячи з дому, не полінуйтесь взяти з собою ще одну пару тепленьких шкарпеток. Як тільки відчуєте холод, негайно одягайте їх і не змушуйте свою імунну систему тратити сили на збереження тепла.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«“Проблема не в тому, що ми не можемо забезпечити бідних, а в тому, що ми не можемо задовольнити запити багатих”»

Жак Фреско

Чи знали Ви, що...

Якщо подивитися на найдальшу з видимих з Землі зірок, то ми побачимо її станом на 4 мільярди років тому

Подорожі

Карантин


Читайте також