Цікава та корисна інформація

Топ 5 іграшок, що згубно впливають на розвиток дитини

Іграшки неминуче супроводжують діток протягом багатьох років. Це їхні перші друзі та наставники. Та чи всі вони хороші і корисні для малюків.

Deztop проаналізував 5 найпопулярніших іграшок, які заторможують розвиток дитини.

1. Іграшки, що розмовляють

Насправді, записані звуки, що вмонтовують в дитячі іграшки, зовсім не допомагають їм вивчити букви, цифри чи, тим паче, іншу мову. Цим трюком користуються ліниві батьки, які не мають часу вивчити з дитиною декілька нових слів. Експерти довели, що малюки краще сприймають ту ж саму інформацію від дорослих, які є для них прикладом та авторитетом, а не від прослуханого запису чужого голосу.

2. Іграшки на дистанційному керуванні

Попри всю свою крутість і високу вартість, такі іграшки приносять діткам лиш шкоду, адже зменшують їх рухову активність. Малюк може весь десь просидіти на одному місці натискаючи лише декілька кнопок, що відіб’ється на його здоров’ї та фізичній активності.

3. Гендерно-розподілені іграшки

Розподіляти іграшки на “для хлопчиків” і “для дівчаток” категорично не рекомендується. 21 століття дає нам право на гендерну рівність і це абсолютно нормально, якщо хлопчик ще в дитинстві навчиться прибирати за допомогою дитячого набору. При виборі іграшки слід звернути більшу увагу на її функціонал, тобто, чого вона може навчити вашу дитину.

4. Моторні іграшки

Машинки з мотором несуть такі ж проблеми, як іграшки на дистанційному керуванні – зменшують фізичну активність дитини. Звідси випливають – тривожність, емоційні проблеми, проблеми з вестибулярним апаратом.

5. Дитячі планшети

Дитячі планшети, використані навіть для розвиваючих цілей, негативно відбиваються на розвитку дитини. Оскільки зменшують моторику рук і знову ж таки рухову активність дітей.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Дітей слід вчити не ЩО думати, а ЯК думати»

Річард Докінз

Чи знали Ви, що...

Щоб виробити 1 кг меду, бджолам потрібно зібрати нектар з 4 млн квіток

Подорожі

Карантин


Читайте також