Цікава та корисна інформація

7 лайфхаків під час купівлі продуктів

Тепер, коли в зв’язку з пандемією COVID-19 у світі, в магазин ліпше виходити якомога рідше, моя вам порада старайтесь купувати продукти на великий період часу, це може бути тиждень або й більше. Звичайно найкраще замовити доставку продуктів додому, адже зараз дуже багато великих супермаркетів користуються цими сервісами. Проте, якщо вам таки довелось іти в магазин, то будьте обережні, обов’язково одягніть маску, візьміть антисептик, рукавички і декілька серветок( щоб відкривати двері). А ще, скористайтесь нашими порадами, аби заощадити власні кошти і не лише. Якщо ви йдете до великого супермаркету, приготуйтесь стояти в черзі не лише до каса, але і щоб увійти.

1. Дотримуйтесь зовнішнього периметра магазину

Центральна частина проходів у супермаркетах більш оздоблена і, як правило, дорога або наповнена не здоровими продуктами, тоді як зовнішній периметр – це завжди свіжа незапакована їжа. Почніть з периметру і пройдіть шлях до молочних продуктів , м’яса, і якщо у вашому магазині є свіжа пекарня, то і вона буде на зовнішньому периметрі. Після того, як ви закінчите ззовні, перейдіть до внутрішніх проходів та тих продуктів, які ви знаєте, що вам точно потрібні, наприклад, прянощі або соуси.

2.Купуйте сезоні продукти

Навіть незважаючи на те, що ви могли б купити полуницю взимку, подумайте про те, щоб зосередитися на фруктах та овочах, які є в сезон. Сезонна продукція не тільки краще смакує але і зазвичай коштує меньше. (Всім відомо, що помідор краще смакує влітку, а кабачок призначений для холодного зимового дня!).

3. Думайте про покупку продуктів, як про досвід та навчання

Коли я йду у продуктовий магазин, я переконуюсь, що це не швидка прогулянка. Мені подобається витрачати додатковий час на перевірку етикеток, читання інгредієнтів та порівняння цін, бо в майбутньому це заощадить багато часу, грошей та здоров’я. Порівняйте ціни з іншими брендами, перевірте наявність органічних етикеток та прочитайте списки інгредієнтів (якщо є більше кількох інгредієнтів, яких ви не визнаєте, розгляньте альтернативний продукт).

4. Візьміть багаторазові продуктові пакети

По-перше, так ви піклуєтесь про природу, по-друге, просто заощаджуєте гроші. Зараз такі торбинки продаються на касах магазинів, також їх можна придбати в інтернаті або пошити самому, це ще більше зекономить вам коштів. Також такі сумки, для багаторазового використання, часто вміщують більше предметів.

5. Не пропускайте заморожені продукти

Хоча більшість заморожених продуктів (піци, та готові страви) не надто корисні для здоров’я чи бюджету, та частина замороженого проходу, яку я завжди перевіряю – це фрукти та овочі. Заморожені продукти добре мати під рукою, коли у вас дефіцит свіжої продукції поряд з домівкою, або якщо ви хочете додати більше фруктів та овочів у ваш раціон. Спробуйте заморожені ягоди додати в коктейль для сніданку чи цвітну капусту, щоб швидко обсмажити, або будь-який інший овоч, який ви хочете мати під рукою для приготування.

6. Сфотографуйте свій холодильник та комору перед виходом

Навіть, якщо ви оптиміст і вирушите до магазину із продуктовим списком, ви, швидше за все, опинитесь посеред різноманіття продуктів, намагаючись пригадати, чи є у вас хлібні сухарі для рецепту, який ви хочете зробити на вечерю. Легко запам’ятати товари, які ми регулярно купуємо, але ми можемо іноді забути про тривалі або менш вживані речі. Щоб не купувати парні або більше, ніж потрібно, перед тим як вийти, швидко сфотографуйте морозильну камеру, холодильник та комору, щоб ви могли перевірити, що у вас є.

7. Не ідіть до магазину голодним

Ніколи не робіть цього. Якщо ви ідете до магазину голодним, ви точно купите набагато більше непотрібних продуктів та витратите набагато більше грошей. Хоча б перекусіть перед походом це дасть змогу чітко подумати, чим насправді ви годуватимете своє тіло протягом тижня.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«“Проблема не в тому, що ми не можемо забезпечити бідних, а в тому, що ми не можемо задовольнити запити багатих”»

Жак Фреско

Чи знали Ви, що...

5 нових та цікавих комедій для приємного вечора

Подорожі

Карантин


Читайте також