Цікава та корисна інформація

Хочете прочитати більше цього року? Ось 6 способів як це зробити

Cьогодні я ділюсь порадами про те, як мені вдається вписати читання в моє життя, сподіваючись, що ви можете використовувати деякі (або всі) з них для досягнення власних цілей в читанні.

1. Запитайте себе, чому ви хочете прочитати більше цього року

Це тому, що ви справді любите читати і хочете більше книг у своєму житті? Чудово! Це тому, що ви відчуваєте, що повинні читати більше, навіть, якщо ви маєте пристрасть до чогось іншого? Якщо це так, я захоплююсь вашою рішучістю (і, сподіваюся, вам це вдасться), але, будь ласка, не варто занадто вимогливо ставитись до себе, якщо ви не досягнете того числа, яке, на вашу думку, «мусите» досягти. Якщо ж ви знаходите себе в чомусь іншому, будь то перегляд фільмів або проводите час з друзями, або експериментуєте з новими рецептами, немає жодних причин картати себе за непрочитані книги.

2. Визначте пріоритети читання

Коли люди запитують мене, як я так багато читаю, я жартома відповідаю: “Я не дивлюсь телевізор”. Але тоді я зрозумів, що це насправді не жарт. Я регулярно надавав пріоритет читанню іншим заходам. Тоді як мої друзі поверталися додому з роботи і намотували епізоди «Холостяка» або проковтували сезони “Чорного дзеркала”, я читав. Коли друзі збиралися в кінотеатр чи модний новий бар у суботу ввечері, я вдома читав. І коли друзі прокручували Інстаграм у залі очікування перед прийомом у стоматолога, я читав. Що приводить мене до …

3. Завжди майте книгу з собою.

Чесно кажучи, це найпрактичніша порада. Незалежно від того, чи тримаєте ви в сумочці книгу в м’якій обкладинці, чи зберігаєте завантажену на смартфоні книгу (чи аудіокнигу), ви просто завжди повинні мати її з собою. Таким чином, у вас ніколи не буде приводу не читати. Чекаєте на друга, який запізнився на каву? Почитайте свою книгу. Стоїте в черзі на пошті? Почитайте свою книгу. Стоїте в заторі? Натисніть на аудіокнигу і прослухайте ще одну главу. Дивно, скільки ви можете прочитати невеликими кроками щодня. Коли ви виявите, що витягуєте телефон, щоб вбити деякий час, натисніть на значок Libby замість Twitter і перейдіть до читання.

4. Використовуйте свою бібліотеку.

Існує безліч додатків для читання книг, так само як і сайтів, де їх можна скачати безкоштовно. У разі відсутності інтернету, вам завжди буде чим зайняти себе. Також покладіть до сумки книгу, яку ви давно не можете дочитати і вона обов’язково стане вам у пригоді.

5. Використовуйте вуха.

Так, аудіокниги рахуються! Насправді аудіокниги зараз настільки популярні. Кожен має свої переваги, що стосується аудіокниг; якщо вам подобаються подкасти, вам може бути простіше слухати нехудожні книги. Я навіть знаю людей, які можуть слухати аудіокниги на роботі, але це можуть далеко не всі. Особисто серед моїх улюблених занять під час прослуховування аудіокниг є миття посуду, прання, біг та поїздки в маршрутах. Коли ви слухаєте аудіокнигу, виконуючи інші дії, то вбиваєте двох зайців одним пострілом, головне щоб це не зменшувало вашу продуктивність.

6. Читайте те, що вам подобається.

Це може здатися очевидним, але в епоху, коли все стає змаганням, треба сказати: читайте те, що хочете прочитати! Вам не подобається книга? Відкладіть її і спробуйте щось інше. ( Ніхто не дасть вам печиво за закінчення книги, яка вас не цікавить). Запитайте довірених друзів, які читають, що вони вам порекомендують. Запитайте свого місцевого бібліотекаря чи незалежного продавця книг. Перегляньте наші списки на https://deztop.net/ і придивіться, що вам подобається. Адже якщо вам подобається те, що ви читаєте, ви маєте набагато більше шансів закінчити це, а потім взятись за іншу книгу.

Нарешті, пам’ятайте, що ціль читання не повинна бути числом. Читати для кількості досить просто методично працюючи над цим досягненням, але є й інші гідні читання цілі. Можливо, ви хочете прочитати більше книг якогось жанру. Можливо, ви хочете прочитати більше науково-популярних матеріалів. Можливо, ви хочете прочитати більше, щоб професійно розвинутись. Можливо, ви хочете розчинитися в романтиці перегортання сторінок. Можливо, вам потрібні книги, про які можна поговорити зі своїми друзями. Можливо, ви хочете підтримати більше незалежних книгарень та видавців. Якими б не були цілі на цей рік, я сподіваюся, що ці поради дозволять зробити їх можливими!

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«“Проблема не в тому, що ми не можемо забезпечити бідних, а в тому, що ми не можемо задовольнити запити багатих”»

Жак Фреско

Чи знали Ви, що...

Стріла, випущена з середньовічного лука, пролітала на відстань понад 300 метрів – це довжина двох футбольних полів

Подорожі

Карантин


Читайте також