Цікава та корисна інформація

Що буде з вашим організмом, якщо ви перестанете вживати каву?

Ксантиновий алкоїд або ж кофеїн потрапляє в наш організм кожного дня з різними продуктами харчування. А скільки ж людей не можуть собі відмовити у ранковій чашці кави, годі й подумати. Відмовитись від кофеїну на 100% неможливо, оскільки ми точно навіть не знаємо яку кількість вживаємо разом із кавою, колою чи енергетичними напоями. Це далеко не весь перелік продуктів, що містять кофеїн, і про більшість з них ми навіть не здогадуємось. Проте мало хто знає яку потужну силу цей компонент має на наш організм.

Deztop детально вивчив це питання і готовий розповісти вам.

1.Порушення концентрації

Кофеїн пришвидшує викид допаміну і адреналіну. Це допомагає нашому мозку активніше працювати. Як наслідок після відмови можливе погіршення концентрації на роботі або інших важливих справах.

2. Головний біль

Найбільш очікувана реакція організму на такі зміни – головний біль. це пов’язано з розширенням кров’яних судин. На щастя, цей дискомфорт тимчасовий, організм швидко адаптується і ваш стан нормалізується.

3. Втома

Ми звикли вживати по декілька чашок кави на день, бо звикли до заряду енергії, яку від неї отримуємо. Якщо припинити вживання кави, ви відчуватимете втому частіше.

4. Тривога

Звісно, різка зміна певної звички – це стресс для організму, тому очевидним є підвищення тривожності. Особливо це характерно для запеклих кавоманів.

5. Зміна ваги

Як відомо, кофеїн пришвидшує метаболізм, тому калорії спалюються швидше, коли ми п’ємо багато кави. Після різкої відмови від нього, можлива зміна ваги на кілька кілограм. Проте не слід лякатись, це тимчасово. У цей період слід ретельніше ставитись до свого раціону.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«“Проблема не в тому, що ми не можемо забезпечити бідних, а в тому, що ми не можемо задовольнити запити багатих”»

Жак Фреско

Чи знали Ви, що...

Задирки на руках та як їх вилікувати – Топ 5 рецептів

Подорожі

Карантин


Читайте також