Цікава та корисна інформація

ТОП 5 книг, які вам захочеться перечитати знову і знову

Чи знайоме вам відчуття, коли дочитуєш уже останню сторінку і виникає бажання забути усе і почати знову? На жаль, книг, які захочеться перечитати вдруге, а тим паче втретє не так багато.

Однак Deztop знайшов 5 книг, перечитати які не набридне навіть вдесяте.

Маргарет Етвуд “Оповідь служниці

Роман описує уявне майбутнє країни на території США. Головна героїня – колишня бібліотекарка, яка після провальної спроби втекти з тоталітарного режиму опиняється в таборі для майбутніх служниць. Вона стає найманкою Командора. З жінками в цьому світі поводяться досить жорстоко, їм навіть забороняють читати. А один раз на місяць дівчина змушена займатися сексом зі своїм господарем. Пізніше вона закохується у водія Ніка, і вважає, що вагітна від нього.

Донна Тартт “Щиголь” 

В центрі сюжету хлопчик Тео, мати якого загинула під час теракту в музеї. Йому до вподоби картина з яскравою пташкою: щиглем прикутим до жердини. Його життя дивовижне і жорстоке, а душа його залишилась у жахливому моменті дитинства.

Ішіґуро Кадзуо “Залишок дня”

У центрі сюжету дворецький Стівенс, який відправляється в мандрівку Англією. Коротка подорож перетворюється на поворот у минуле. Роман оповідає про приховані почуття і сум, що з’являється під кінець дня, коли з гіркотою усвідомлюєш, що все могло бути по-іншому.

Ельфріде Єлінек “Піаністка”

Роман з автобіографічними нотками описує страждання жіноцтва, насилля з боку чоловіків та сучасне суспільство. Також автор зображає відносини матері та доньки, які швидше нагадують не любов, а тиранію. Внаслідок такого ставлення матері дівчина навіть у стосунках з чоловіками вдається лиш до знущання та приниження.

Хіларі Мантел “Вовчий зал”

Автор намагається передати глибину і сутність зламу історії Англії, коли громадянська війна здається неминучою, а кожен намагається перетягнути ковдру на свій бік і за допомогою брехні, лестощів та погроз зробити все на свій лад.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Володіння саме по собі вже втрата. Ніколи нічого не можна утримати, ніколи!»

Еріх Марія Ремарк

Чи знали Ви, що...

У деяких африканських племенах існує досить дикий звичай – в першу шлюбну ніч новоспечений чоловік зобов’язаний вибити своїй половинці два верхніх передні зуба.

Подорожі

Карантин


Читайте також