Цікава та корисна інформація

7 порад як зберегти продукти свіжими надовго

Втомились витрачати купу грошей на продукти і вже за кілька днів викидати половину з них? Тоді ця стаття для вас! Більшість нарікає на недобросовісних виробників, імпортерів чи працівників магазину. Проте найчастіше проблема ховається у неправильному зберіганні продуктів харчування.

Deztop дізнався про 7 найрозповсюдженіших помилок і застерігає вас їх не повторювати.

1.Всім нам знайома проблема, коли ми залишаємо морозиво в морозилці, воно стає твердим, наче бетон, а, коли його розтопити, то відчуваємо кусочки льоду. Справа геть не в складниках продукту. Варто лише помістити морозиво у поліетиленовий пакет і ви назавжди забудете про цю проблему.

2. Яблука слід зберігати у міцно закритих ємностях або пакетах. Оскільки газ, який виділяють яблука, пришвидшує псування продуктів, що знаходяться поряд. А також зверніть увагу на зіпсований продукт. Гнилі яблука сприятимуть швидшому псуванню свіжих.

3. Чи спадало вам коли-небудь на думку зберігати горіхи в холодильнику? Швидше за все, що ні. Однак, там для них найоптимальніше середовище. При нижчих температурах горіхи та насіння довше зберігають свої корисні властивості і повільніше псуються.

4. Зазвичай ми купуємо крупи та макарони з запасом і вони довго лежать десь у шафі. Таким чином там заводяться шкідники. Щоб запобігти цій неприємності варто лише покласти у ємність з крупою декілька лаврових листків.

5. Зберігати моркву чи буряк з бадиллям не рекомендовано. Адже велику частину вітамінів та мінералів овочі віддають зелені, тому швидше псуються і приносять менше користі споживачу.

6. Випічка та печиво мають властивість швидко черствіти та псуватись. Проте, якщо вам знайома одна хитрість, ви назавжди забудете про цю проблему. Варто лише покласти шматок білого батона чи яблука у контейнер з печивом, і ви продовжите їхнє життя.

7. Якщо ви звикли купувати молоко з рук, то обов’язково потурбуйтесь про власне здоров’я. Аби знищити шкідливі бактерії, що містяться в такому молоці, слід прокип’ятити його з цукром. Тоді молоко стає придатним для споживання.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«“Проблема не в тому, що ми не можемо забезпечити бідних, а в тому, що ми не можемо задовольнити запити багатих”»

Жак Фреско

Чи знали Ви, що...

Якщо подивитися на найдальшу з видимих з Землі зірок, то ми побачимо її станом на 4 мільярди років тому

Подорожі

Карантин


Читайте також