Цікава та корисна інформація

Як допомогти іншим та захистити себе під час коронавірусу

Кілька тижнів тому, коли ви планували, що робитимете в середині березня, то, напевне, не думали про оголошення глобальної пандемії. Але серед спалахів COVID-19 по всій країні зараз ми переходимо до нової реальності, що поглинає наше повсякденне життя.

З кожним днем ​​поширюється нова інформація – а отже, і більше дезінформації щодо корона вірусу, як це погано, і що ми повинні робити, щоб не панікувати. Ось що ви можете зробити, щоб допомогти собі та іншим під час спалаху корона вірусу:

1 Не панікуйте

Страх природний і цілком зрозумілий, але також важливо зупинитись, зробити глибокий вдих і зберігати спокій. Важливо бути обізнаним, пильним, і не панікувати. А якщо ви в змозі допомогти людям (будь то підтримка бізнесу чи обмін інформацією), спробуйте зробити це.

2 Зверніть увагу на джерело інформації, якій ви довіряєте

Зараз варто сприймати всі розмови про COVID-19 із певною недовірою. Чи варто сприймати серйозно новини, які висвітлюються, інтерв’ю лікарів та інших надійних джерел? Абсолютно. Але коли в Twitter дружина сестри колишнього хлопця твого двоюрідного брата, повідомляє, що в лікарнях закінчуються тести, зробіть паузу і вирішіть, чи це справжнє занепокоєння від дійсного джерела. Коли ваш сусід по кімнаті панікує з приводу втрати роботи протягом наступного місяця це не означає, що вам також потрібно піти цією дорогою. Важко призупинити і розділити те, що реально, і те, що є можливо реальним, але життєво важливо залишатися здоровими.

3 Мийте руки – дійсно, дуже добре

Один з найкращих способів запобігти поширенню корона вірусу? Мити руки – але не так, як ви, мабуть, звикли. Ви також повинні уникати торкання громадських поверхонь, коли це можливо, та не торкатись носа, очей та рота жодним чином.

Відповідно до рекомендацій, вам слід дотримуватися цих п’яти конкретних кроків, щоб ефективно вимити руки:

  • Намочіть руки чистою проточною водою (теплою або холодною), вимкніть кран і нанесіть мило.
  • Намильте руки, потираючи їх разом з милом. Потріть руки, між пальцями і під нігтями.
  • Мийте руки не менше 20 секунд. Вам потрібен таймер? Співайте пісню “Happy Birthday” від початку до кінця двічі.
  • Добре промийте руки під чистою проточною водою.
  • Висушіть руки чистим рушником або висушіть на повітрі .

4. Соціальна дистанція

Загалом, це стосується зусиль, щоб зупинити поширення захворювання, тримаючись подалі від інших. На жаль, не існує жорсткого і швидкого набору правил, як ви повинні ввести у своє життя з цього моменту, як, наприклад, що ви повинні скасувати побачення завтра проте пам’ятайте дотримання дистанції є одним з факторів запобігання поширенню COVID-19.

5 Пам’ятайте, що ви можете не боятися корона вірусу, але він може вплинути на оточуючих, якщо ви заразите їх.

Важливо пам’ятати, що підхоплений COVID-19, може не завдати шкоди для вас особисто але ви можете поширити його на людину з більшим ризиком. Сюди входять і старші люди, і ті, хто має хронічні захворювання або порушення імунної системи. Якщо ви все ще збираєтеся працювати або часто виходите з дому, подумайте, що ви можете контактувати з ними опосередковано через предмети, яких ви торкаєтеся. (Пам’ятайте: оскільки інкубаційний період COVID-19 може становити до 14 днів, ви все одно можете мати його та поширювати, незалежно від того, проявляться симптоми чи ні.)

6 Тримайте себе зайнятими

Якщо вашу роботу закрили, і ви звикаєте до думки бути вдома деякий час, придумайте чим зайняти себе. Приділіть час речам, яких зазвичай не хотіли робити, як наприклад, прибирання, підписка на онлайн-навчання або пошук хороших вправ для домашнього тренування. Хоча застрягнути вдома на невідомий часу страшно, потрібно сприймати це як можливість.

7 Старайтесь здійснювати покупки недалеко від дому

Під час спалаху COVID-19 місцевий бізнес належить до числа найбільш схильних до фінансової кризи. Наскільки це можливо, продовжуйте купувати у місцевих магазинах, щоб допомогти магазинам та їх власникам втриматись на плаву.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«“Проблема не в тому, що ми не можемо забезпечити бідних, а в тому, що ми не можемо задовольнити запити багатих”»

Жак Фреско

Чи знали Ви, що...

American Airlines примудрилися заощадити 40 тис. доларів, кладучи на одну оливку менше в салат пасажирам, що літають першим класом.

Подорожі

Карантин


Читайте також