Цікава та корисна інформація

5 книг, які позбавлять вас сну

Є книги, прочитання яких ми розтягуємо на довгі місяці, а є ті, від яких ми не можемо відірватись навіть вночі і наступна підбірка саме про них. Якщо ви прочитаєте першу сторінку, то вже не зможете зупинитись, поки не дізнаєтесь чим усе закінчилося.

Deztop знайшов саме ті книги, які зможуть вас зачепити та змусять забути про реальність до тих пір, поки ви не перегорнете останню сторінку.

Арундаті Рой “Міністерство граничного щастя”

Суперечливий роман Арундаті Рой описує проблеми та життя новітньої Індії. Автор зображує героїв різних прошарків, релігій та поглядів на життя в одному суспільстві, їхню боротьбу за щастя і спроби віднайти мир та любов у колі рідних та близьких.

Зеді Сміт “Час свінгу”

“Час свінгу” – частково біографічний роман. Письменниця торкається близьких її серцю проблем – расової дискримінації, сімейних негараздів та захоплення музикою. Розлучення батьків мало великий психологічний вплив на дівчину, тому вона розриває всі зв’язки з сім’єю і вирушає на зустріч музиці. Тим самим Зеді показує, що у цьому жорстокому і несправедливому світі можна покладатись лише на себе, бо навіть родинна опора може рухнути.

Девід Фостер “Нескінченний жарт”

Події роману відбуваються у вигаданому майбутньому Північної Америки. Автор розкриває проблеми наркозалежності, сімейних зв’язків, відносин батьків та дітей, депресії, жорстокого поводження з дітьми та багато інших. Також у своєму романі Девід Фостер роздумує на теми кіно, розваг та реклами.

Чімаманда Нгозі Адічі “Амеріканха”

В центрі сюжету дівчина “другого світу”, що потрапила США. Автор описує проблеми, з якими вона зустрілась в Америці та негаразди, які їй доведеться там пережити. Іфемелу досягає успіху у новій країні та згодом зустрічає свого колишнього, за яким довго сумувала. Тепер її життя змінюється назавжди.

Гузель Яхіна “Діти мої”

Ми уже знайомі з неймовірним романом Гузель “Зулейха відкриває очі”. В обох романах письменниця звертається до історичних тем. На цей раз вона описує 20-30-ті роки минулого століття, де головний герой Якоб Бах пише казки та виховує донечку Анче. Ця історія заснована на реальних подіях та розповідає про винищення поволзьких німців та їх тяжку долю в умовах такого режиму.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Дітей слід вчити не ЩО думати, а ЯК думати»

Річард Докінз

Чи знали Ви, що...

Це не комільфо! Топ 5 речей, які не можна дарувати жінці

Подорожі

Карантин


Читайте також