Цікава та корисна інформація

7 способів зайняти дитину на карантині

Під час карантину ви проводите зі своїми дітьми щонайменше 10 десять годин на день. Ви граєтесь, читаєте книги, переглядаєте мультфільми. Але згодом це набридає і потрібно шукати нові ідеї, щоб ваша дитина не тільки займала чимось час, а ще й розвивалась.

Deztop пропонує вам спробувати 7 веселих способів розважити дитину під час довгих вихідних.

1.Міні-твістер

Така гра розвине моторику рук дитини, а також уважність та реакцію. До того ж таку гру ви зможете зробити самостійно з вашою малечею. Їй буде цікаво вирізати, розмальовувати та фантазувати. Необхідно лише зробити поле – копію звичного нам твістеру та своєрідну рулетку, адаптувавши її під пальчики.

2. Міні-баскетбол

Якщо в умовах карантину у вас немає можливості придбати баскетбольне кільце – ще краще! Зробіть його самі та навчіть це робити свою дитину. Все що вам знадобиться – це картонна коробка, скотч та будь-яка неважка кругла річ (імітація кільця) та папір. Розгорніть одну сторону коробки та зафіксуйте на ній кільце з внутрішньої сторони, підперши зовнішню до стіни. Інші 3 частини коробки, що також відкриваються вверх, згорніть всередину. Поле для баскетболу готове! Залишилось зробити м’яч. Тут все ще простіше – просто згорніть велику кількість паперу в коло (менше за діаметром, ніж кільце) та обмотайте скотчем. Така гра допоможе вашій дитині розвивати точність та координацію.

3. Сортувальник

Імітацію такої гри ви зможете зробити з підручних засобів. Наприклад, візьміть пустий лоток від яєць та розфарбуйте кожну комірку іншим кольором. Тепер знайдіть вдома різні дрібні предмети тих самих кольорів і попросіть вашу дитину розкласти їх по кольорах. Таким чином ваша малеча з легкістю вивчить всі кольори.

4. Боулінг

Думаю, ви вже здогадались, як можна облаштувати боулінг у вашій кімнаті. Просто розставте декілька пластикових пляшок або стаканів чи інших однакових за розміром та формою предметів. Якщо у вас немає м’ячика, то можете виготовити його так само, як для міні баскетболу. Грайтесь на здоров’я!

5. Настільний футбол

Таку гру теж можна з легкістю зробити своїми руками разом із малечею. Візьміть картонну коробку, просуньте у неї 6 паличок, а замість гравців використайте прищепки для білизни.

6. Майстер манікюру

Кожна маленька дівчинка хоче бути схожою на маму і, наслідуючи її приклад, береться за баночку лаку. Проте не спішіть віддавати свої нігті на розтерзання. Ви можете просто вирізати з картону моделі в формі рук, позначити маркером нігті, і нехай ваша малеча дасть волю своїм фантазіям.

7. Бадмінтон

Бадмінтон також легко можна відтворити в домашніх умовах. Все що вам знадобиться – одноразова тарілка, паличка, скотч і надувна кулька. За допомогою скотчу прив’яжіть паличку до тарілки – і браво – ракетка готова. Залишається лише надути кульку і не забути про хороший настрій!

Можна поділитись з друзями:


Читайте також