Цікава та корисна інформація

10 найкращих природних засобів для сну, які допоможуть вам відчути себе відпочившим

  1. Магній

Магній є одним з найпоширеніших мінералів на землі. Він вважається одним із найпростіших природних засобів для сну. Зв’язуючись з нейромедіаторними рецепторами – заспокоює ваш настрій, знижує рівень стресу та допомагає розслабитися уві сні. Споживання достатньої кількості магнію підтримує цикл сну-неспання та допомагає уникнути проблем зі сном.

  1. 5-гідрокситриптофан

5 гідрокситриптофан, також відомий, як оксітріптан, є природним хімікатом у вашому організмі. Вживання в їжу продуктів з високим вмістом триптофану, таких як горіхи, насіння, тофу, боби та овес, може допомогти вам швидко заснути і збільшити загальний час сну. Після їжі ваш організм перетворює триптофан на серотонін. Потім серотонін перетворюється на мелатонін, щоб допомогти вам заснути.

  1. Жожоба

Рослина Жожоба наповнена поживними речовинами і використовується, як природний засіб проти шлунково-кишкових проблем, зміцнює здоров’я серця, знижує біль у спині та захищає від шкідливих ракових клітин. А також, сік з ягід жожоба, містить дві фітохімічні речовини – сапоніни та флавоноїди, які можуть допомогти боротися з безсонням.

  1. Теанін 

Це також амінокислота, що викликає сон, що міститься природним чином у чайних листках. Теанін підвищує рівень серотоніну, дофаміну та гамма-аміномасляної кислоти знижуючи при цьому рівень хімічних речовин, пов’язаних зі стресом та тривожністю. Крім того, ця амінокислота, активізує вивільнення альфа-мозкових хвиль – вони присутні під час сну і сприяють розслабленню.

  1. Перець п’янкий

Рослина Перець п’янкий використовується для полегшення симптомів тривоги, стресу та сприяння стану розслаблення. Рослина містить сполуки під назвою кавалактони, які зв’язуються з різними нейромедіаторами, включаючи рецептори гамма-аміномасляної кислоти, щоб знизити мозкову активність і викликати у вас сон.

  1. Квітка пристрасті (Плід пристрасті)

Або Маракуя, це найбільш сильний засіб для полегшення симптомів тривоги, що спонукає до спокою, щоб допомогти вам краще заснути. Як і багато інших природних засобів, які ми вже зазначили вище, маракуя діє насамперед за рахунок підвищення рівня гамма-аміномасляної кислоти та зниження мозкової активності.

  1. Валер’яна

Це дієтична добавка, яка з давніх часів застосовується при таких порушеннях сну, як безсоння та нервозність. Корінь валеріани може допомогти вам краще заснути, підвищуючи рівень гамма-аміномасляної кислоти. Цей нейромедіатор знижує активність нейронів у мозку, вгамовує центральну нервову систему та посилює сонливість, щоб допомогти вам міцно спати.

  1. Мелатонін

Це гормон, який виробляється шишкоподібною залозою в мозку. Він відіграє провідну роль у регуляції сну та циркадних ритмів. Мелатонін, який продається в таблетках без рецепту, є синтетичним, але хімічно він такий, як і той, що виробляє організм людини. Природне вироблення мелатоніну спричинене відсутністю світла, що дозволяє цим природним засобом сну регулювати внутрішній годинник організму.

  1. Гліцин

Гліцин – амінокислота, яка відіграє важливу роль у нервовій системі. Останні дослідження показують, що це також може допомогти покращитись сон. У дослідженні зазначається, що люди, які страждають поганим сном, можуть приймати 3 грами гліцину. Це призведе до того, що наступного ранку ви відчуєте менше втомленя. Гліцинові добавки також допомогли учасникам швидше заснути.

  1. Лаванда

Це природне заспокійливе і воно ефективне у розслабленні вашої нервової системи. Лікарі все частіше використовують лаванду, як засіб для полегшення симптомів і навіть лікуваня певних неврологічних розладів. Аромат лаванди миттєво заспокоює і розслаблює – і, не рідко, можна побачити ефірні олії лаванди, шампуні, лосьйони, свічки та чаї для сну, що продаються як рішення від неспокійних ночей.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Ми не випадково обираємо одне одного… Ми зустрічаємо тільки тих, хто вже існує в нашій підсвідомості»

Зигмунд Фрейд

Чи знали Ви, що...

Натуральні солодощі — топ 5 замінників шоколаду

Подорожі

Карантин


Читайте також